Game of Thrones

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Фак ми тендер,, ако умре Тирион не гледам веке.
Да беше за умирање ќе му ја скинеа главата и сите ќе паузиравме во тој момент :)

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Зошто мислам дека Џејми Ланистер би бил перфектна улога за Josh (Соер од Лост) Holloway :pos:

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Зошто мислам дека Џејми Ланистер би бил перфектна улога за Josh (Соер од Лост) Holloway :pos:
Јас мислам дека Josh Holloway како посаркастичен би бил одличен во улогата на Џејми Ланистер. Многу си личат со Nikolaj Coster-Waldau.

Епизодава беше најинтересна од цела сезона. Иако немаше некој преголема неизвесност (се знаеше дека Ланистерите ќе ја добијат битката), секоја сцена беше приказна за себе. Џуџето растури. И пред тоа ми беше омилен лик, но навистина се покажа овојпат.

Од десеттата епизода не очекувам многу, најверојатно ќе биде како крајот на прва сезона. (Калиси, потрагата по змејовите...)

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Последнава ќе била продолжена плус 10 минути со цел да можат да прикажат што е можно повеќе. :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.114
Поени од реакции
9.064
Епизодава ги исполни моите очекувања, дури делот со wildfire експлозијата не очекував да испадне толку добро со оглед на тоа дека се работи за серија и буџетот е помал. Некој спомна се било темница не се гледало ништо... биткава ти е copy-paste од книгите со таа разлика што ја видовме во најголем дел од аспект на Lannisters а не од аспект на Davos, и таму се случува во темница. Не е LotR style битка со епски пропорции и многу CGI, но зарем некој очекуваше такво нешто?

Лично Cersei а посебно Sansa ми се двата најдосадни ликови, но повеќе уживав да ги гледам на филм отколку да ги читам и нивното соочување беше одлично, супер одглумија. Sandor-Sansa сцената ми беше омилена, штета што не и изнуди песна како во книгите, ќе беше доста емотивно!

Не постојат нелогичности во книгите, премногу детално и во обем се опишани сите настани. За жал во скратена форма и набрзина се пренесени во серијава и ако не си 100% фокусиран на дијалози и ако имаш слаба меморија од предходно што си гледал лесно ќе ти изгледаат како дупки во приказната, што не е случај. Како што беше кажано Sandor Clegane не се плаши од никој и ништо, освен од оган (траума од детсвото предизвикана од брат му Gregor), мислам дека ова беше очигледно. Robb е многу подалеку северо-западно од King's Landing, ако не се лажам моментално војува околу The Crag, значи не тапка во место туку моментално западот (Casterly Rock - седиштето на House Lannister) е преголема закана за House Tully во Riverrun. Robb е растргнат помеѓу бранење на земјата на мајка му, желбата за ослободување на сестрите и дигање на опсадата на Winterfell . На авторот G.R.R.Martin му требаат 5 години да напише една ебана книга, ако мислите дека има дупки во приказната тогаш прегледајте ги епизодите повторно, голема е веројатноста дека нешто не сте разбрале или сте пропуштиле.

Само едно нешто ми мати вода во оваа епизода, користењето на wildfire врз флотата на Stannis беше само половина од планот на Tyrion, другата половина изгледа е изоставена во интерес на времето и финансиите. Штета.

Се на се добра епизода, само предходните епизоди кои ги содржеа моите омилени Brann, Arya, Robb, Theon, Jaime и Jon Snow ми беа поинтересни. Секоја сцена со Tyrion e 10/10, дајте му уште едно EMI ептен заслужува!

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Значи ипак Jojen и Meera ќе ги има во серијата, great news.
И за тие што ги имаме прочитано книгите пак ќе биде непредвидливо. Ме интересира кај ќе се сретнат со you-know-who.
А многу сум среќен за Blackfish. Се надевам дека ќе ја прошират неговата приказна, мене ме и е многу интересен лик, а и не верувам дека НВО би барале актер за Blackfish без да прошират, во книгите тој има многу мала улога.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Еј озбилно, ама дај "шетајте" од темава со шпекулации за ликови од следната сезона и ненамерни спојлери од книгата и остајте не да дискутираме за епизодава.

Онтопик, Josh Holloway ќе беше одличен Џејми ако тоа му беше прва улога. Вака, веќе ни е симпатичен како лик и невозможно ќе беше да го мразиме колку што сега го мразиме Џејми со овој непознат актер.
Мене највеќе ме импресионира Stephen Dillane, перфектно го глуми Станис иако веќе го имам гледано филмот Goal со него, каде што е тотално друг лик.

Некако англискиве актери ептен талентирани ми се, еве и Tom Hardy успеа да ме импресионира ептен во последно време и ми стана омилен млад актер.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.242
Поени од реакции
84.271
еј, ај тоа у другата тема! :cenzura:

п.с. дознавме кој ги украл змејовите (јајцата)...

Прегледај го приврзокот 43997
:нинџ:
Фаберже?
Они се! 100%

Глеаш ли што ти е интернет бре? Одма завршуеш работа за све: Јајца наоѓаш, глеаш порки....
Абе, овоа Јапанциве маме ебаа одкоа го измислија интернетот...

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
одлично завршена работа,сите се негативци само некои имаат малку повеке хуманост од другите....

Kajgana Shop

На врв Bottom