Он го утепа тој што го удри Тирион, ама претходно истиот тој што го удри Тирион го спаси од еден од војниците на Станис. Барем јас така сфатив дека беше.Знам, знам, ама мислев на тоа дека она демек нали со маѓии ова-она, требаше нешто да види, да им помогне.
Тирион не беше хммм, ај да речам нападнат од неговите, нели Подрик детето го утепа тој што го удри Тирион.
епик борба ќе беше еден на еден, ама ете подоцна му го спаси животот кога кучето се стаписа од огинa i negoviot voin e bolje od the hound definitivno....
Не да беше темници цело време, ама ај ваљда и во книгите тогаш се случувале дејствата...иначе ќе ги пцуев ептен.Стигнавме до муабетите.. x eпизодата ја извади сезоната.. значи збориме за серија каде во првата сезона секоја епизода ја надминуваше минатата.
Не гласајте вие за LOST, пак.
3 епизоди беа стандард GOT, и не, не сум од оние кои гледаат ради акција, туку пример 6та или 7ма ми е фаворит поради дијалозите.
Сфаќам дека сме попалени, ама реалноста е ако 1ва сезона беше 9/10 оваа е 5/10.
Арно Сноу не замараше.. плус фали Кал Дрого моменти. Џуџето го краде спотлајтот ептен, а Серсеј.. ах, ме скокотка таму доле уште.
Друго, освен oгнот/бродот, цела епизода ми го немаше квалитот некако, премногу коцки, дали дека стално темница беше.. примети некој или јок?
Епа во книгите Тyrion ја спрема одбраната на градот со помош на пиромансерите што ги викаат ( тие старците со Wildfire што се расправаат ). Флотата на Stannis е уништена, но на различен начин.Некој од тие што ги имаат прочитано книгите ако може само да каже што фалеше во епизодава, пошто знам дека биле ограничени со буџет и не била ова целосната битка што ја имале замислено.
Melisandre не е некоја " семоќна вештерка " како што има во другите фантазиски светови. Тие " магиите " што ги прави со огнот се трикови кои ги прави со разни прашини и запалливи супстанци. Во таа наметката има скриени џебови полни со такви глупости за да може да манипулира со огнот.Знам, знам, ама мислев на тоа дека она демек нали со маѓии ова-она, требаше нешто да види, да им помогне.
Изгледа не слушна кога таа му рече на Кучето дека нема да ја повреди, а овој и потврди...Многу беше иронично, нивниот Бог е Бог на Огнот, а огнот им ги уништи флотите. Каде беше Мелисандре?
Не покажаа дали Санса отиде или не. Сепак, се плаши и од него, има видено за што е способен.
Додека не заврши сезонава јас 9gag не отварам. И еден другар ми кажа се зезнал овака, така да 9gag после понеделник.Да не се заебете како мене, не читајте коментари на 9gag-от за GOT што е за Тирион. Фрчат спојлери на сите страни од типови што ги имаат читано книгите.