Game of Thrones

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
melisandre e kriva zaso otidoa site so glava u dzid premnogu samouvereni ne razmislija voopsto mislea ke im go dadat tronot na poklon......tirion ne e mrtov a i negoviot voin e bolje od the hound definitivno....

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Знам, знам, ама мислев на тоа дека она демек нали со маѓии ова-она, требаше нешто да види, да им помогне.
Тирион не беше хммм, ај да речам нападнат од неговите, нели Подрик детето го утепа тој што го удри Тирион.
Он го утепа тој што го удри Тирион, ама претходно истиот тој што го удри Тирион го спаси од еден од војниците на Станис. Барем јас така сфатив дека беше.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
tirion bese udren od kopukov sto go otpusti od gardata ili radi toa i mu bea nameraceni

Ф

Фил Ајви

Гостин
a i negoviot voin e bolje od the hound definitivno....
епик борба ќе беше еден на еден, ама ете подоцна му го спаси животот кога кучето се стаписа од огин

овој таткото Ланистер кога влезе и ги спаси ме потести на Гандалф од ЛОТР, исти ситации беа

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
^^ pa mn jasno Tolken e tatkoto :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.653
Поени од реакции
34.082
Стигнавме до муабетите.. x eпизодата ја извади сезоната.. значи збориме за серија каде во првата сезона секоја епизода ја надминуваше минатата.
Не гласајте вие за LOST, пак.

3 епизоди беа стандард GOT, и не, не сум од оние кои гледаат ради акција, туку пример 6та или 7ма ми е фаворит поради дијалозите.
Сфаќам дека сме попалени, ама реалноста е ако 1ва сезона беше 9/10 оваа е 5/10.

Арно Сноу не замараше.. плус фали Кал Дрого моменти. Џуџето го краде спотлајтот ептен, а Серсеј.. ах, ме скокотка таму доле уште.
Друго, освен oгнот/бродот, цела епизода ми го немаше квалитот некако, премногу коцки, дали дека стално темница беше.. примети некој или јок?

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Некако неинертна ми е вторава сезона, знам дека последнава епизода имаше доста случувања и акција и дека бајаги ликови има во книгата, ама сепак треба да стават дефакто главен лик секоја сезона. Оваа сезона требаше Тирион да биде главен, ама некако не осеќам ко да е.

Првата сезона многу повеќе ми се свиѓаше, многу повеќе случувања, новелти ефектот на запознавање на нов свет, епикноста на ликот на Sean Bean, а и фактот што ја изгледав цела за три дена, ваљда ради тоа повеќе впечаток ми остави.

Иначе коментари за последнава епизода, супер беше имаше интересни дешавки и акција. Ефектите на Wildfire-от беа топ изведени, baddass моментот на Тирион кога им направи заседа и кога сите извикуваа halfman, halfman и неколку моменти потоа член од неговата гарда гадно го ранува.

Иако за никого не навивав во битката, интересна беше паралелата преку храброста на Станис и неговата борба меѓу првите редови и кукавичлукот на Џофри кога избега ко пичка во замокот. :D

Него приметивте ли кога The Hound реши да престане да се бори, баш кога све околу него беше запалено и кога човек запален јуреше кон него, му удри фобијата од детството, ако ви текнува во прва сезона спомнуваат дека брат му, му го има запалено лицето на нивниот камин.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Стигнавме до муабетите.. x eпизодата ја извади сезоната.. значи збориме за серија каде во првата сезона секоја епизода ја надминуваше минатата.
Не гласајте вие за LOST, пак.

3 епизоди беа стандард GOT, и не, не сум од оние кои гледаат ради акција, туку пример 6та или 7ма ми е фаворит поради дијалозите.
Сфаќам дека сме попалени, ама реалноста е ако 1ва сезона беше 9/10 оваа е 5/10.

Арно Сноу не замараше.. плус фали Кал Дрого моменти. Џуџето го краде спотлајтот ептен, а Серсеј.. ах, ме скокотка таму доле уште.
Друго, освен oгнот/бродот, цела епизода ми го немаше квалитот некако, премногу коцки, дали дека стално темница беше.. примети некој или јок?
Не да беше темници цело време, ама ај ваљда и во книгите тогаш се случувале дејствата...иначе ќе ги пцуев ептен. :)

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Некој од тие што ги имаат прочитано книгите ако може само да каже што фалеше во епизодава, пошто знам дека биле ограничени со буџет и не била ова целосната битка што ја имале замислено.
Епа во книгите Тyrion ја спрема одбраната на градот со помош на пиромансерите што ги викаат ( тие старците со Wildfire што се расправаат ). Флотата на Stannis е уништена, но на различен начин.
Неколку недели пред нападот, Tyrion ги ангажира ковачите од цел King's Landing да направат долг синџир и го поставува во реката. Кога флотата на Stannis влегува во Blackwater Bay, Tyrion наредува да го кренат синџирот и со катапулти фрла Wildfire на бродовите.

Ама, вака во серијата повеќе ми се допадна. Таа експлозијата беше супер. Money well spent. :P

Знам, знам, ама мислев на тоа дека она демек нали со маѓии ова-она, требаше нешто да види, да им помогне.
Melisandre не е некоја " семоќна вештерка " како што има во другите фантазиски светови. Тие " магиите " што ги прави со огнот се трикови кои ги прави со разни прашини и запалливи супстанци. Во таа наметката има скриени џебови полни со такви глупости за да може да манипулира со огнот.
Единственто " магично " нешто што го има направено Мелисандре е тоа бебето од чад.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Да не се заебете како мене, не читајте коментари на 9gag-от за GOT што е за Тирион.:tapp: Фрчат спојлери на сите страни од типови што ги имаат читано книгите.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Многу беше иронично, нивниот Бог е Бог на Огнот, а огнот им ги уништи флотите. Каде беше Мелисандре?

Не покажаа дали Санса отиде или не. Сепак, се плаши и од него, има видено за што е способен.
Изгледа не слушна кога таа му рече на Кучето дека нема да ја повреди, а овој и потврди...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Да не се заебете како мене, не читајте коментари на 9gag-от за GOT што е за Тирион.:tapp: Фрчат спојлери на сите страни од типови што ги имаат читано книгите.
Додека не заврши сезонава јас 9gag не отварам. И еден другар ми кажа се зезнал овака, така да 9gag после понеделник.

Kajgana Shop

На врв Bottom