Game of Thrones

Член од
7 август 2011
Мислења
3.867
Поени од реакции
7.127
Не ми смета расен diversity се додека се работи за фантазија и за ликови кои не се карактеризираат по бојата на кожата. Во случајов ако се работи за најбелите луѓе на светот, ондак глупо е црниц да ставаш.

Мојот расизам на страна, ми пречи прво што ми расипува доживување.
Интересна ствар за тргање на страна во дискусија за бојата на кожата на ликовите. Можда не може да се тргне на страна бидејќи е фундамент на кој го градиш твоето мислење. Мислам дека дискусија со расист за бојата на кожата не е баш целисходна.
 

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.636
Поени од реакции
1.533
Не ми смета расен diversity се додека се работи за фантазија и за ликови кои не се карактеризираат по бојата на кожата. Во случајов ако се работи за најбелите луѓе на светот, ондак глупо е црниц да ставаш.
(y)

Интересна ствар за тргање на страна во дискусија за бојата на кожата на ликовите. Можда не може да се тргне на страна бидејќи е фундамент на кој го градиш твоето мислење. Мислам дека дискусија со расист за бојата на кожата не е баш целисходна.
Умерен расиста.

И не е до бојата на кожата.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
36.650
Поени од реакции
58.083
Едвај чекам филм кога црнец ке глуми бел робовладетели ке тера црни робови кои ќе ги глумат кинези.
Излезе таков филм пред некој ден, кај што императорот и сите околу него, се црнци, а поданичките куќи бели.
Автоматски споено мислење:

А што па кур тебе те боли за бојата на кожата? Толку ли те тригернува ако црнец јава змеј во замислен свет или ако црнец е претставен како викторијански војник...

Све Карени у пм...
Не е проблемот бојата на кожата. Друго е проблемот.
Дека е проблем бојата на кожата, можеби личи на прв поглед. Можеби од твоја перспектива така личи, оти немаш доволно информации за другата страна и што таа бара, против што се буни. Можеби и знаеш што е проблемот, но од други причини имплицираш дека проблем е бојата на кожата и му лепиш неоправдано етикаета на соговорникот.

Не знам што е причината, за тоа што го тврдиш, ама знам дека проблемот на соговорникот не е бојата на кожата.
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom