Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
^ Izgleda liuci bese :D

--- надополнето ---

Nema nisto amatersko eve sto izjavi Alonso
" I locked the tyres and I arrived sideways, so I think it was difficult for the mechanic in the position I stopped."
Na vlazno vreme lesno se pravi vakva greska pozz

Не беше до паркирањето на страна на Алонсо, туку ако забележав добро штрафалицата закочи. И при отштрафување и при заштрафување не можеа да ја извадат...

--- надополнето ---

зошто ги критикувате моторите на Рено? истиот мотор е и во болидот на Реното на Кубица, па нему не му цркна, Петров префорсира и зато се слупа, изгледа проблемот е во гаражата на Ред Бул

Ова е втор пат откако Алонсо ќе го помине Фетел малиов да има проблеми (првиот пат барем заврши). Изгледа многу брзо го поминува па притисокот на воздухот е многу голем и моторот не може да издржи (само шала) :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

И мене ме казне Господ да гледам Формула на Алфа ТВ. Катастрофа коментаторот, да незнај шо збора, да меша возачи. Ах златни Невен Новак и Иван Блажичко од HTV2. Ја исклучија на две трки до крајот. Ќе се помачиме уште малце. Инаку многу добра трка. Честитки за Алонсо и Ферари. Одлично сработено. Како да осеќав дека нешто ке му се случи на Ред Бул. Мислев дека Хамилтон ке го нападни Алонсо на крајот, но ништо од то. Уште два подиуми на Алонсо и негова е титулата. Се на се убав Формула ден. :D:D:D

Не беше до паркирањето на страна на Алонсо, туку ако забележав добро штрафалицата закочи. И при отштрафување и при заштрафување не можеа да ја извадат...

--- надополнето ---

Ова е втор пат откако Алонсо ќе го помине Фетел малиов да има проблеми (првиот пат барем заврши). Изгледа многу брзо го поминува па притисокот на воздухот е многу голем и моторот не може да издржи (само шала) :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Si videl ama ne si videl mnogu blisko bese do gumata i potesko go izvadi strafot i go navali pistolot nadole i padna strafot pocna da zastrafuva vide deka mu e dole strafot go zema i go zastrafi :D

Алонсо со најконстантно добро и смирено возење си дојде до 1-вата позиција,да не ги заборавиме и подароците од Ред Бул и тој од Хамилтон

Значи пишав по претпоследната трка.РБ се побрзи од сите но единствено тие самите можат да се лишат од титулата ...
Титулата од оваа сезона ја вреднувам како сите 5 на Шумахер од 2000 наваки...

Алонсо е најодмерениот,најрационалниот и најдобриот возач кој што сум го гледал.Едноставно знае кога да притисне , кога да олабави .Кога треба да го штеди болидот.3 победа со истиот мотор.А РБ една трка неможат да издржат... Незнам од кои причини.Дали е до тимот или до шоферот.Дали премногу го тормозат болидот шоферите или пак некоја аномалија на болидот...
Mислам дека секој возач треба да помине преку слаб тим.Да вози на опашка да научи да го вади максимлмот од еден болид.Кога немаш пари се стегаш го цадиш денарот а кога имаш многу не ни обрнуваш внимание каде ти одат.Така Фетел го нема тоа шо би се рекло економичност.Талент и го фрлија во огнот одма...

Покрај предноста на Алонсо од 11 бода за во Бразил ќе го има сигурно за помош и мотивираниот за домашната патека Фелипе Маса.Сепак гаранција никој нема.Со новиот систем во Бразил и да победи Алонсо евентуална непредвидлива ситуација во Абу Даби би значел губење на титула.Се ќе се решава во Абу Даби... Единсвена опција шампионот да биде решен уште во Бразил е на трката да има ист епилог како денес...

Алонсо со најконстантно добро и смирено возење си дојде до 1-вата позиција,да не ги заборавиме и подароците од Ред Бул и тој од Хамилтон

Јас им благодарам на подароците од Ред Бул ама тој на Хамилтон не беше подарок, прописно престигнување си беше и можда најинтересен дел од трката. Жалам за Ред Бул ама годинава таква им е судбината.

Форца Ферари :)

Јас им благодарам на подароците од Ред Бул ама тој на Хамилтон не беше подарок, прописно престигнување си беше и можда најинтересен дел од трката. Жалам за Ред Бул ама годинава таква им е судбината.

Форца Ферари :)
Па неможам да се сложам тука со тебе... подарок беше и тоа каков, бидејќи Хамилтон направи грешка и излета, исто како што направи Вебер. Со оглед дека Ферарито и Мекларенот имаа слични перформанси во остатокот од трката, ако не ја направеше таа грешка, Хамилтон ќе беше победник.

Ама што е тука е.

Ах ХРТ2, ах страдање е оној од Алфа...Ах ќе умрам

Се на се, задоволен... Луис е втор сега, па веројатно само едно менување на мотор од страна на Алонсо или откажување и тоа е тоа... Можеби, повторно шампион Луис... Но, ако не е Луис би сакал тоа да е Алонсо...

Ах ХРТ2, ах страдање е оној од Алфа...Ах ќе умрам

Се на се, задоволен... Луис е втор сега, па веројатно само едно менување на мотор од страна на Алонсо или откажување и тоа е тоа... Можеби, повторно шампион Луис... Но, ако не е Луис би сакал тоа да е Алонсо...
Можам да се сложам со тебе за она за коментаторите...

а за Алонсо и моторот, искрено појќе би сакал да ггледам дуел на патека за прво место, не на таков начин да дојде до титула.

Можам да се сложам со тебе за она за коментаторите...

а за Алонсо и моторот, искрено појќе би сакал да ггледам дуел на патека за прво место, не на таков начин да дојде до титула.

Сличен како овој на Алонсо со Ветел, или сличен како оној на Алонсо со Маса, во Хокенхајм ? И двата се „топ“ дуели

Не памтам за директен дуел за прво место од времето на Хакинен-Шумахер. Можно е да имаше и во оние 1-2 сезони кога Вилијамс користеше БМВ мотор и беа конкурентни (ЗОШТО МОНТОЈА СЕ ОТКАЖА ОД Ф1? :( ) ... некако матно ми е.

SuperStock_1491R-1094615.jpg

:vozbud:

полека, смирете се...

Не памтам за директен дуел за прво место од времето на Хакинен-Шумахер. Можно е да имаше и во оние 1-2 сезони кога Вилијамс користеше БМВ мотор и беа конкурентни (ЗОШТО МОНТОЈА СЕ ОТКАЖА ОД Ф1? :( ) ... некако матно ми е.

Нешто имаше коа Алонсо и Луис беа во Мекларен.. Раиконен пробваше да направи нешто, али имаше поголеми пехови во Мекларен од овие кои ги има Ветел во Ред Бул... Но, тоа е тоа...

Најдобрите Ф1 свиоци !!!.. О Руж бејби ! :aplauz::vozbud:
Мојата омилена патека... Спа :) Морам да одам некогаш да гледам Ф1 во живо.

Мада го поштуем и ѕидот на шампионите :)
освен Шумахер од активните возачи-шампиони и Алонсо има стаж на него. За Батон не сум сигурен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom