M1K1 007
не у еу
на Баричело доста му беше возење,го оствари најдобриот резултат, го собори рекордот на најискусен возач во историјата на Ф1 и тој рекорд мислам дека во наредните 134 години нема никој да го собори :pos2:Да, ама пак ќе вози со подвознат... нема нов мотор за него, мора да довозува од веќе искористените. Последна промена прави Вебер и Баричело кој ќе има прилика да се покажи највероватно за последен пат пред својата публика (мислам дека и Хамилтон има нов мотор, не сум 100% сигурен), и толку. Сите ќе имаат возени мотори за последната трка.
Кога сме кај легендата на Ф1, Баричело највероватно ќе се повлечи на крајот од сезоната... Штета за човекот, бар еднаш да победи пред домашна публика, ништо повеќе не треба.
тој рекорд него изгледа му е како 1 титула да не речам како 2 по важност и така сите ќе памтат кој е најискусниот возач во Ф1 а не кој е најдобриот или најуспешниот
за Вилијамс е добра одлуката да го задржат младиот Хулкенберг (сега не знам дали најде спонзори) или сакаат млад тркач и тој новиот кој ќе дојди Маденалдо

Ахааа, значи јас грешно сум ги сфатил правилата. Мислев дека на трките вози со ист мотор како на претходната, а само на тренинзи може да вози друг мотор... Се извинувам.
Инаку, порано дури менуваа и меѓу кфалификација и трка, а не вака. Не знам дали ти текнува, првата година кога стапи на дело правилото за еден мотор на две трки, коментаториве (а општо и луѓево) ако возачот има нов мотор, сметаа ко да му се дава секунда предност по круг пред другите![]()
нормално дека стариот мотор губи од силата е сега дали е 1 секунда не знам