Football Manager 2010

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
И на предходните ФМ игри беше слично...ако немаш успеси со тимот шо го водиш , беше многу тешко да те земат тебе за селектор на некој појака репрезентација...освен ако како шо реков и погоре , не ја одбериш репрезентацијата од старт.
Јас знам кога сум аплицирал за селектор, сум чекал највеќе недела-дена да ми кажат дали сум примен или не. Овде чекам пола сезона. Еве кокретно сега сум 2013 сезона. Имам шампионска со Интер во Италија и второ место и финале во куп со Волзбург. Аплицирам дури и во Македонија за селектор и да не ме примат??? Чудна ми е малце играва.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.759
Поени од реакции
1.042
Јас знам кога сум аплицирал за селектор, сум чекал највеќе недела-дена да ми кажат дали сум примен или не. Овде чекам пола сезона. Еве кокретно сега сум 2013 сезона. Имам шампионска со Интер во Италија и второ место и финале во куп со Волзбург. Аплицирам дури и во Македонија за селектор и да не ме примат??? Чудна ми е малце играва.
Хммм...е ова е веќе чудно...незнам зошто е така...иначе шо се однесува до Македонија , јас почнав да играм како селектор на Македонија ( од старт ја зедов ) , но се мачам ко грешен ѓавол со нашиве...хе хе...веќе трета година сум селектор и дури сега последниве 5-6 натпревари почнаа да играат како шо треба и имам резултати...иначе првата година и пол беа дрва невидени...сите до еден ( со чест на исклучоци ).

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Хммм...е ова е веќе чудно...незнам зошто е така...иначе шо се однесува до Македонија , јас почнав да играм како селектор на Македонија ( од старт ја зедов ) , но се мачам ко грешен ѓавол со нашиве...хе хе...веќе трета година сум селектор и дури сега последниве 5-6 натпревари почнаа да играат како шо треба и имам резултати...иначе првата година и пол беа дрва невидени...сите до еден ( со чест на исклучоци ).
Стварно, или нешо не е во ред или е направена претешка. Нема логика со освоена титула со Интер и второ место со Волзбург, сега да аплицирам во Виченца, Алмериа,Македонија, Велс, Наполи и др...да не ме примат.
*не се фалам де со титулата :kesa: :smir:

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
За селекторско место во репрезентација...
Нели на претходните менаџери доколку ти понуди некоја репрезентација работа, си прифаќаш и веднаш си назначен за селектор.
Друга работа е ако аплицираш...тогаш треба да почекаш одреден период дали ќе те примат во зависност од успесите. Мене на новиов ме имаат примено за селектор на Брегот на Слонова Коска, ама откако аплицирав.
Е сега, како што разбрав од постот на POWER-MKD, него му било понудено селекторското место...он го прифатил, а потоа останува да се води како невработен. Во тој случај се работи за баг во играта.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.759
Поени од реакции
1.042
Стварно, или нешо не е во ред или е направена претешка. Нема логика со освоена титула со Интер и второ место со Волзбург, сега да аплицирам во Виченца, Алмериа,Македонија, Велс, Наполи и др...да не ме примат.
*не се фалам де со титулата :kesa: :smir:
Хе хе..абе не е фалење тоа...нормално е со Интер да си шампион...пак ќе ти речам...ако сакаш да си селектор почни од старт со репрезентација...и ако случајно ја земиш Македонија , обавезно да го земиш Милко Ѓуровски за асистент (јас го зедов ... избркај го тој асистентот шо е автоматски даден од старт )..хе хе

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
З
Е сега, како што разбрав од постот на POWER-MKD, него му било понудено селекторското место...он го прифатил, а потоа останува да се води како невработен. Во тој случај се работи за баг во играта.
Да, и останувам невработен. А сега па ми се случи и друга интересна работа. Аплицирам за Уругвај, стискам next, и другиот ден ми јавува дека Уругвај ми понудиле селекторско место а јас сум го одбил:uvo:

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.759
Поени од реакции
1.042
Да, и останувам невработен. А сега па ми се случи и друга интересна работа. Аплицирам за Уругвај, стискам next, и другиот ден ми јавува дека Уругвај ми понудиле селекторско место а јас сум го одбил:uvo:
Од сето ова шо го велиш , излегува дека играта ти е нешто зезната...јас кај мене немам видено вакви или слични багови...пробај да ја преинсталираш .

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Не значи дека ако си се пријавил за селектор во некоја репрезентација , дека обавезно ќе те примат тебе за селектор...тоа зависи од предходните успеси шо си ги имал со тимот шо предходно си го водел...ако сакаш да водиш репрезентација , тогаш најлесно е уште на почеток на играта , место да одбериш да бидеш менаџер на некој тим , да одбериш да си селектор на која шо сакаш репрезентација , но ако одбериш од старт репрезентација , тогаш неможе да водиш и репрезентација и тим истовремено.
Стварно,не сум знаел за ова затоа што никогаш не сум почнал со репрезентација ама би требало да можеш и тим да преземеш после.

Иначе тоа што не ве примаат или мислат дека не сте доволно добар за да ја водите репрезентацијата автоматски назначуваат друг селектор или е некој баг јас во прва сезона во Јануари аплицирав за Брег на слонова коска и ме примија имав земено Еврпоски супер куп,супер куп на Шпанија и Светско клубско првенство со Барселона и ме примија.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.772
Поени од реакции
11.790
Јас сум февруари 2010 4 место со Сандерленд во премиер лига, Брегот на слоновата коска остана без менаџер аплицирав и за 1-2 недели ме прифатија па сега сум менаџер и на Сандерленд и на Брегот на слоновата коска

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.759
Поени од реакции
1.042
Стварно,не сум знаел за ова затоа што никогаш не сум почнал со репрезентација ама би требало да можеш и тим да преземеш после.

Иначе тоа што не ве примаат или мислат дека не сте доволно добар за да ја водите репрезентацијата автоматски назначуваат друг селектор или е некој баг јас во прва сезона во Јануари аплицирав за Брег на слонова коска и ме примија имав земено Еврпоски супер куп,супер куп на Шпанија и Светско клубско првенство со Барселона и ме примија.
Веројатно можиш да водиш и тим , но не истовремено додека си селектор на некој репрезентација ( ова важи ако почниш од старт со репрезентација )...еве јас сум веќе 3 години селектор на Македонија , и не ми дава опција да преземам било кој тим ( имам креирано холандско првенство на старт )

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.626
Поени од реакции
14.528
Јас сум февруари 2010 4 место со Сандерленд во премиер лига, Брегот на слоновата коска остана без менаџер аплицирав и за 1-2 недели ме прифатија па сега сум менаџер и на Сандерленд и на Брегот на слоновата коска
Што играчи имаш во Сандерленд, што тактика играш, во европските натпреварувања како ти оди ?

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
незнам за ова што ви јавува... мене ми е ок све засега, кога аплицирам за репрезентација веќе после 2-3 дена или тие од управата ми се смеат(доколку немам позначајни успеси со екипата) или евентуално ќе ми кажат да причекам за да преговараат со останатите менаџери или во трета ситуација(доколку веќе имам големи успеси во минатото) викаат дека се задоволни што сум заинтересиран за нивната репрезентација и дека се големи шансите да ме примат... јас обично кога сакам да превземам некој репрезентација(а тоа обично го правам на 60 год. и више значи пред крај на кариерата)си давам претходно отказ во клубот или ќе ги известам на полу-сезона да си бараат нов менаџер во Јуни...и кога веќе све ќе имам освоени по неколку пути меѓу клубови после едно 7-8 год. ќе останам у репрезентација да освојам и таму све и да бидам убедливо прв на HALL OF FAME :vozbud::vozbud::vozbud:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.930
Поени од реакции
30.905
Уф, тешки денови за мене како менаџер на Херкулес. Влегов во примера во Шпанија и го јадам од сите екипи. Имам една победа три нерешени и останатото порази. Ако успеам да се спасам ќе бидам задоволен.

ПС
Ако ви треба млад талент тражете го Kiko Femenia во Херкулес треба да е, ако не го купил некој. Игра и DR i AMR.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
1.726
Ако барате добар staff, за со појаки тимови, ѕирнете ги Mino Favini,Zinedine Zidane,Hans-Wilhelm Muller-Wohlfarth,Fabio Mahseredjian,Silvino Louro,David Coles,Roberto Bettega,Gianni Nanni.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Играчи на менаџер како ви оди ? :)
Кај мене супер е оваа година некако не сум заразен како минативе така да послабо играм :(
Иначе газам се пред мене со Реал Октомври месец сум 2012 год. до сега немам пропуштено трофеј значи сите што можеше ги освоив :toe: :) играчи од кои сум доста задоволен се Babacar млад напаѓач,Douglas Costa,Darnel Situ,Jeremy Helan:toe: има уште неколку ама не ми текнуваат во моментов:nesum: деновиве ќе допишам :) планирам да почнам со некој друг клуб некој послаб вака не ми е интересно:toe: асална Македонска лига излезе? да поплескам со ВАРДАР малце :)))0

Kajgana Shop

На врв Bottom