Football Manager 2010

Член од
25 јули 2009
Мислења
143
Поени од реакции
64
Играчи на менаџер како ви оди ? :)
Кај мене супер е оваа година некако не сум заразен како минативе така да послабо играм :(
Иначе газам се пред мене со Реал Октомври месец сум 2012 год. до сега немам пропуштено трофеј значи сите што можеше ги освоив :toe: :) играчи од кои сум доста задоволен се Babacar млад напаѓач,Douglas Costa,Darnel Situ,Jeremy Helan:toe: има уште неколку ама не ми текнуваат во моментов:nesum: деновиве ќе допишам :) планирам да почнам со некој друг клуб некој послаб вака не ми е интересно:toe: асална Македонска лига излезе? да поплескам со ВАРДАР малце :)))0
Кај мене на пример супер оди ја играм веке 10 години и оваа мислан некако најлесна е од сите менаџери до сега,еве трета сезона со Џенова титула освоив со 15 бода разлика,а ако почнеш да играш со најмоќните тимови нема шанси ни еден трофеј да ти земат.Не да се фалам ама така е.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Како да ставам слики во постовиве?Сакам да се пофалам со Динамо Загреб во ЛШ прва сезона ги тепав Интер 1-0 и со Баерн 2-2 изиграв.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.930
Поени од реакции
30.905
Ако барате добар staff, за со појаки тимови, ѕирнете ги Mino Favini,Zinedine Zidane,Hans-Wilhelm Muller-Wohlfarth,Fabio Mahseredjian,Silvino Louro,David Coles,Roberto Bettega,Gianni Nanni.
Asistenti ima li vo listava, ako nema preporacajte nekoj dobar.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
1.725
Asistenti ima li vo listava, ako nema preporacajte nekoj dobar.
Pat Rice,Mike Phelan,Torbjörn Nilsson,Liam Brady,Franco Baldini,Valter Di Salvo.

Барем овие беа добри на деветката, неможам сеа да ги проверам и на оваа.Барај на Staff search со player potential,player ability и motivation над 15 за сите подобри асистенти а моеш да си додеш и determination или discipline.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Јас знам кога сум аплицирал за селектор, сум чекал највеќе недела-дена да ми кажат дали сум примен или не. Овде чекам пола сезона. Еве кокретно сега сум 2013 сезона. Имам шампионска со Интер во Италија и второ место и финале во куп со Волзбург. Аплицирам дури и во Македонија за селектор и да не ме примат??? Чудна ми е малце играва.
Играм со Динамо Загреб, во лигата сум 2ро место, месец Јануари, во Европската лига ги поминав групите. Селекторот да Брегот на Слоновата Коска доби отказ. Аплицирав, за 2 дена ми стигна меил дека се согласуват со мене. Така станав селектор на Брегот на Слоновата Коска:smir:

Член од
18 август 2009
Мислења
11
Поени од реакции
1
Пратено на пп^

Нова верзија има на мак лига, незнам дали е постирана претходно.

Major information for 1.25
Prva Liga and Vtora Liga playable
Federation of Macedonia Cup - including Full Winners/Runner Up table
Republic of Macedonia manageable
1144 People*
86 Locations
105 Stadiums
126 Clubs
Youth box ticked - players easier to reach home grown status**

* Not all players, but also managers, officials, chairmen etc.
** artistic licence used

http://rapidshare.com/files/305639802/Macedonia.rar

abe ova kaj se kopira otkako ke se simne za da moze da se igra ? :drk:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
ај тие кој веќе го имаат испробано Genie Scout нека дадат објаснување како се користи чудово?

Attachments

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.905
Поени од реакции
11.666
Го лоадираш сејвот што го играш преку скаутот и ти дава резултати за секој играч - репорт'с, потенцијална цена за продажба, потенцијал да биде светска ѕвезда/копук итн...и се по список :wink:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Го лоадираш сејвот што го играш преку скаутот и ти дава резултати за секој играч - репорт'с, потенцијална цена за продажба, потенцијал да биде светска ѕвезда/копук итн...и се по список :wink:
thats it?
мислев за измените на атрибутите...:toe:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
A slikite na igracite dali moze da gi zamenis vo facepackot??

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.905
Поени од реакции
11.666
thats it?
мислев за измените на атрибутите...:toe:
Не педерски, доволно е што ќе ти даде инфо за тоа дали ќе го биде или не во иднина и дали се исплати да го земеш :wink:

A slikite na igracite dali moze da gi zamenis vo facepackot??
:icon_lol: не ми текнало, а јако е, мислам дека може, само види што формат се сликите :wink:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Моментално почнувам втора сезона Со Њукасл. Го освоив Чемпионшипот релативно лесно, јбг добар тим имаат Њукасл.
Играм формација 4-2-3-1 , многу е ефикасна и стабилна.
Го купив Смоларек како слободен играч и даде 37 гола.
За оние што играат со помали тимови ги препорачувам Мигуел Перез од Елче и Муса Н даје, се зимаат за помалце од пола милион , и особено Пациенца, играч од калибарот на Чаби Алонсо.
Од тие што играат во Њукасл ѕвер е десниот бек Рајан Тејлор, левиот бек рајан тејлор и голманот Тим крул(толку рапидно растење на скиловите неам видено одамна). не е лош ни Дени гатри, а како таленти ги препорачувам Енди керол и Најл рејнџер и двајцата напаѓачи и одбрамбениот играч Тамаш Кадар.
Никако не ги купувајте Кевин Нолан, Џои бартон, Алан Смит и колочини. Овие четворица заедно со Тејлор и гатри го прават мојот тим на Њукасл најагресивниот до сега што сум го менаџирал. оваа сезона имав околу 100 жолти и дваесетина црвени картони , и ради тоа не можев да играм со хард таклинг.

Е сега во премиер лига ќе ми требаат јаки ама ефтини играчи со оглед на тоа што Њукасл има мал буџет од околу 20 мил.

Особено чекам предлог за AMR , ST , AMC.
И ми требаат бекап играчи на позиции DR, DL i GK.
Сите предлози се добредојдени, малце сум зафатен неам баш време да копам таленти:)

Kajgana Shop

На врв Bottom