FlashForward

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Денеска излезе 3 епизода.Се надевам Чарли од Lost ќе се појави во оваа и ќе видиме која е неговата улога.
Не се појави ни во оваа... :raz:
Сега прашањето е:
зашто чавките умираат???
и дали
blackout се има случено во 1991 во Сомалија
и дали
„пророштвата“ се вистинити
... и уште милион други прашања.

Па доколку им се случи на чавките флеш ли шо ќе да е, зошто ништо не му беше на детето и овците?! И што беше па тоа како оџак ли.. ? :/

Па доколку им се случи на чавките флеш ли шо ќе да е, зошто ништо не му беше на детето и овците?! И што беше па тоа како оџак ли.. ? :/
Но чавките испоумреа само на едно подрачје... не над детето... исто така можеби детето имало black-out пред тоа, т.е. пред кадарот што беше покажан :) И мислам дека ист таков чад имаше и тогаш кога тој затвореникот ја опишуваше ситуацијата кога ги видел мртвите чавки :raz:

Но чавките испоумреа само на едно подрачје... не над детето... исто така можеби детето имало black-out пред тоа, т.е. пред кадарот што беше покажан :) И мислам дека ист таков чад имаше и тогаш кога тој затвореникот ја опишуваше ситуацијата кога ги видел мртвите чавки :raz:

Чавките беа умрени над градот.Мислам дека претходно рекоа дека и луѓето имале black-out а детето беше надвор од таа област.Виде некој облак над градот.Може сега сите кога имаа black out над целата земја имало такви облаци.Ќе видиме во наредните епизоди што ќе се случува.

Вистина е дека епизодава не изобилуваше со акција ко претходните две епизоди, мора да има некој баланс ипак.
Немаше некоја акција, ама добри беа сцените со гавраните, германецот е гаден, девојката на Димитри smokin hot, а и тоа чудото на крајот што се наближуваше, сцената со малото црнче во Somaia`91, беше интересно исто така.

Патем, многу грешки. Ги забележавме со другаров гледајки ја епизодава:

Првата грешка (06:43) е во канцеларијата кога збореа тројцата агенти, забележете ја позади овој жената што шета во ходникот.

0643.jpg

3-4 секунди после тоа (06.46), истата жена се појавува пак.

0646.jpg

Втората е на аеродромот (09:04), кога девојката на Димитри го остава куферот зад неа 2 метри.

0904.jpg

После некое време (09:10), Димитри само си ја пушта раката и го повлекува куферот. Must have superpower.

0910.jpg

:icon_bigg

Блазе се ви како ги забележувате овие грешки, јас ама баш ИЧ не обраќам внимание на такви работи :pos2::pos2:

Инаку коментарче викендов за новата епизода :pipi:

Ги изгледав првите две епизоди. Воодушевен сум. :cuc:
Во првата епизода од почеток малку ми беше збунувачки, ама како одеше понатака стануваше се подобро и подобро, а крајот дефинитивно беше јаготка на шлагот. :cuc:
И втората беше ОК, ама можеби за нијанса послаба од првата.
Како и да е, продолжувам да го гледам ова. :)

Можеби во 91 влијаело само на чавките зошто било со помал интензитет чудово.
Сега интензитетот ескалирал. Само да не е некои озонски ствари. :icon_bigg:

Како и да е, интересна епизода ради развитокот на серијата. Неможе да очекувате секоја нова да е ко пилот епизодата.

Колку повеќе се навлекувам на серијава, толку повеќе ми се допаѓа изборот на глумци за истата.
Јоseph Finnes, Genevive Cortese, Peyton List...:cuc:
Интересен cliffhanger на крајот. Ефектот dead birds секогаш
успевал.
Во очекување на следна епизода.

Имаше кул ствари, како на пример тоа дека иднината која всушност они ја видоа, веќе имаше прерачунато дека ги виделе flashforward-овите.
Збунувачки, па кој ме сфати ок.

Али, дебилно беше ова со чавките. Имаш нешто како Google, а они имаат и FBI датабаза, па можеле да пишат massive loss of consciousness и да најдат. Преку мртви птици ебате :)

И мене доста ми се допадна третата епизода, особено со фактот зошто умреле птиците во 1991 година, и зошто ли ги има во флешот на тој Германецот :toe:

Морам да напоменам дека Марк иако е главен лик, многу ми е напорен, некако што знам, но можеби и ситуацијата со флешот го прави неговиот лик таков да биде :))...

Димитри и девојката... многу ме интересира како ќе се развива неговата ситуација :)

И мене доста ми се допадна третата епизода, особено со фактот зошто умреле птиците во 1991 година, и зошто ли ги има во флешот на тој Германецот :toe:

Морам да напоменам дека Марк иако е главен лик, многу ми е напорен, некако што знам, но можеби и ситуацијата со флешот го прави неговиот лик таков да биде :))...

Димитри и девојката... многу ме интересира како ќе се развива неговата ситуација :)

Зожто ли зоЖто не ја гледате убаво епизодата?
Сериозно, јадеше пуканки, грицкаше семки или нешто трето, па не успеа да сфатиш ништо?

Зожто ли зоЖто не ја гледате убаво епизодата?
Сериозно, јадеше пуканки, грицкаше семки или нешто трето, па не успеа да сфатиш ништо?

Е па ете не сум обрнал многу внимание, објасни ми :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom