Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ме заебаваш? :)
Гледаш имам напишано на почеток дека не сфатив што е точно гралот? Или поточно, сакам да слушнам мислење од вас околу гралот, бидејќи очигледно не се знае во каква форма е гралот.
Историски, има 3 теории за што е гралот:
1. Пехарот од коjшто пиел Исус на таjната вечера
2. Коските на Мариjа Магдалена
3. Череп на некоj темплар or smt (не е толку битна оваа)

Во филмот, во предвид е земена вторава, односно го даваат гробот на Мариja Maгдалена каjшто и се коските, нели...
Софи jа поистоветуваат со грал, зашто jа има крвта на Исус и тоа jа прави наjсвет обjект во Христиjанството

Историски, има 3 теории за што е гралот:
1. Пехарот од коjшто пиел Исус на таjната вечера
2. Коските на Мариjа Магдалена
3. Череп на некоj темплар or smt (не е толку битна оваа)

Во филмот, во предвид е земена вторава, односно го даваат гробот на Мариja Maгдалена каjшто и се коските, нели...
Софи jа поистоветуваат со грал, зашто jа има крвта на Исус и тоа jа прави наjсвет обjект во Христиjанството

Во филмот се земени првите две, бидејќи Ли Тибинг на неколку пати посочува дека дека на "тајната вечера" (the last supper), на масата нема нити една чаша нели прво Софи рече дека има една чаша, а тоа е гралот, но кога ја видовме сликата во крупен кадар, таква чаша немаше.

Во филмот се земени првите две, бидејќи Ли Тибинг на неколку пати посочува дека дека на "тајната вечера" (the last supper), на масата нема нити една чаша нели прво Софи рече дека има една чаша, а тоа е гралот, но кога ја видовме сликата во крупен кадар, таква чаша немаше.
пиши и пп, за поубаво да ти објасни

Абе дечки, дај кажете некоја добра лабава комедија од поновиве, 2014/2015 :)

Od poslednive..

The Wedding Ringer mene mi bese pak ocaj, a Get Hard me nasmea, prvpat Kevin Hart da mi e ok. :D
What We Did on Our Holiday so Rosamund Pike i David Tennant od doctor who go gledav nekni, dobiva prolazna, ok komedija, well written.
Shaun the Sheep Movie bea site ispozadovolni, mene ne me pogodi tolku. Ova moze.
Kingsman: The Secret Service ako ne ti e, odlicen i mnogu zabaven.
What We Do in the Shadows bese prilicno interesna parodija, dobro projde niz kritika.

Kingsman не е комедија, повеќе е како James Bond Light. Секако, несериозен филм е и ОК е за гледање.

Најјаки се трејлерите за комедии, сите смешки на едно место па после нема поента да го гледаш филмот.

Најјаки се трејлерите за комедии, сите смешки на едно место па после нема поента да го гледаш филмот.
Според мене најтежок жанр за продукција и пишење е комедијата. Огромна поделеност има меѓу гледачите за кои треба да се критериумите.
У суштина, читањето е тешко, секој гледач не восприема исто хумор.

Исто друга причина е што режисерот не може у секој момент да се извлече на актерските способности и перформанс на одреден актер ако водечкиот актер не е комичар у основа, со просечно напишано сценарио нема да успее филмот, колку и јак перформанс да има актерот. Конкретно у овај жанр, врвни драмски актери не можат да извадат перформанс како некои актери у комедијата.
Д.Д.Луис, Олдман, Бејл, Шон Пен, Хофман и слични, дури и Деп, Ајронмен, Клуни итн, не можат да го извадат тоа за што се способни Рики Жервејс, Џим Кери, Стив Карел,Џон Клиз итн..
Edmund Kean : Dying is easy, comedy is hard. :icon_lol:

Последно уредено:
Mad Max Fury Road хмм малку преценет. Charlize се понашаше како некоја butch лезбејка.

П.С. Дали овој филм е римејк на оригиналните Mad Max од пред 30тина години или?

The Perks of Being a Wallflower... kako ne vi e sram so 9kite i 10kite...
Najprecenetoto nesto sto sum go izgledal godinive...
Кога не го читаш џими :angel:
Само што го изгледав The Perks of Being a Wallflower. Досаден и глуп филм. Нема ништо ново што филмот го прикажува и приказната е едно сто пати видена. Имав големи очекувања за филмов, гледајќи го рејтингот и читајќи цитати насекаде мислев којзнае што е... Само глумата беше на ниво и отприлика тоа е тоа. Не знам која е поентата на филмов, кога помина повеќе од пола и не ме интересираше како ќе заврши, само да заврши и да не се мачам. Ова е типичен американски филм и нема нешто со кое можеш да се поврзиш. Не знам од каде толкава оценка и пофалби, што е тоа што беше добро? Секоја сцена и дијалог беа ко форумџијата Сунѓерот Боб да го пишал сценариото а не извесен Стивен Чбоски.
2/10

Ема после Хари Потер утна се што можеше .. И Перкс , и Ноа , а со тој филмот за Парис Хилтон го допре дното. Тешко дека ќе снима друго вакво срање после ова , дури и сама беше разочарана и индиректно се покаја што влезе во таков идиотски проект на Копола.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Се работи за The Conversation (1974), филм на Франсис Форд Копола, кој за филмот кажал дека од сите филмови што ги направил, ова е неговиот омилен филм.

Исто мислиме со Копола :) И мене овој ми е омилен филм од неговите, па и го рангирам повисоко од Кумот. Хакман си ја има завршено перфектно работата овде, а Копола успеа да долови совршено напната атмосфера.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom