Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
На берберот мој омилен филм му е Prometheus и секогаш кога одам на шишање ми го раскажува одново. Еднаш го имам гледано а го знам напамет цел :icon_mrgr:
Делиме исто мислење со берберот, види потпис. :D

Едит: Кај се шишаш?

Вечерва го гледав Oblivion. Еден од најлошите филмови шо сум ги видел. Дали јас очекував филмот да е којзнае што или навистина е крш, ама филмот после првите 20 минути ме изгуби како постовите на @whatto...

Вечерва го гледав Oblivion. Еден од најлошите филмови шо сум ги видел. Дали јас очекував филмот да е којзнае што или навистина е крш, ама филмот после првите 20 минути ме изгуби како постовите на @whatto...
Е иди истово на Ио објасни му го :)

Whatto, постовиве ти се полуцидни и од мулхоланд драјв, не можам почеток-крај да им најдам :D
Инаку нема потреба Палп Фикшн да се споредува со Фајкла. Двата се уникатни. Пушти го Палп Фикшн и стави слушалки, не го гледај филмот туку само слушај го и пак ќе биде подобар од 70 посто филмови :D

Не мислев да ти реплицирам

Ама мислам дека како јас така и сите други ја сфативме поентата

за самиот крај реплика на еден од мојте најомилени филмови

''Well, uh, I think I know what you mean Travis. But it's not gonna be easy.''

Последно уредено:
O0nHPsq.jpg

038. Tinker Tailor Soldier Spy 9/10 (2011) (Предобро билдање атмосфера низ филмот, и темната кинематографија придонесува одлично. Реалистичен трилер за шпионажата во ладната војна.
Сериозно потценет филм, штета не им е гледан на многу. Гери Олдман у сенка покажува кojа величина од глумец е. (y)

На која веб страна кога ќе напишеш името на некој филм ти излегуваа и други слични филмови?

Кој сака уште од Овцата Шон, ја препорачувам прва сезона од серијата(првите 40 епизоди), тука негде се на ниво со филмот, а од втора сезона натаму малку се повеќе по детски... Дома сите се заразија, и сестра ми и татко ми, посебно мајка ми, неретко се случуе да си кажеме, “беееее“, со вилицата на страна :pos:

Денеска ја прочитав книгата "кодот на Да Винчи", и сега го изгледав и филмот. Да се задржам на завршетокот на филмот. Сфатив дека на Неве, всушност Соние не и бил дедо, туку тој ја посвоил за да ја заштити, бидејќи била последниот потомот на Исус. Нештото што не го сфатив е гралот. Што е всушност гралот? Сите знаеме дека е чаша, но според филмов не е така. Во последната сцена кога Ленгдон открива каде е всушност гробот на Марија Магдалена, во двете пирамиди кои се насочени една кон друга (острицата и утробата), дали гралот е внатре, во гробот на Магдалена, или пак можеби гралот е всушност личност, а тоа е Сови Неве. Или пак како што Ленгдон рече: " Точно е онака како што ти замислуваш дека е." :)

Денеска ја прочитав книгата "кодот на Да Винчи", и сега го изгледав и филмот. Да се задржам на завршетокот на филмот. Сфатив дека на Неве, всушност Соние не и бил дедо, туку тој ја посвоил за да ја заштити, бидејќи била последниот потомот на Исус. Нештото што не го сфатив е гралот. Што е всушност гралот? Сите знаеме дека е чаша, но според филмов не е така. Во последната сцена кога Ленгдон открива каде е всушност гробот на Марија Магдалена, во двете пирамиди кои се насочени една кон друга (острицата и утробата), дали гралот е внатре, во гробот на Магдалена, или пак можеби гралот е всушност личност, а тоа е Сови Неве. Или пак како што Ленгдон рече: " Точно е онака како што ти замислуваш дека е." :)
Дали ова е рецензија за филмот или треба да ги одговориме прашањата?

Гралот не постои како пехар во буквална смисла туку е метафора. Одамна ми е читана и не се сеќавам многу но беше нешто во смисол дека гралот е тањата за вистината која ја крие пирамидата во Лувр. Добар е и филмот и книгата, вредат.

Дали ова е рецензија за филмот или треба да ги одговориме прашањата?

Ме заебаваш? :)
Гледаш имам напишано на почеток дека не сфатив што е точно гралот? Или поточно, сакам да слушнам мислење од вас околу гралот, бидејќи очигледно не се знае во каква форма е гралот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom