Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Mojata 2ka ja potkrepivme so dzimej vo temata kade filmot bese na tapet. Tolku solidno si zavrsivme rabota dvajcata sto lugjeto smenija tim i ne poddrzaa so istata ocena. Filmot e navreda za zborceto. :D

Inace fight me za bilo koj

1. Interstellar
2. La la land
3. The handmaiden
4. Her
5. Love
6. Under the skin
7. Blade runner
8. Mad max
9. Tree of life
10. Melancholia
We need to talk about dzimce though wot

Оценката за Лала му ја видов пред некој ден, ти ја имаш видено?

IMO, потценет во јавниот наратив.
Автоматски споено мислење:

?
Oва е добар филм?
Ја скокнав автоматски цела серија филмови.

Ќе го гледам обавезно, али ваљда прво треба и другите.
Првиот е добар, после ме разочараа.

Го заборавив 1917, а и Меланхолија и Three of Life што ги пиша wot можат да најдат место. Сакав на листата да направам место за „мали филмови“ како About Time, премногу feel good ми е филмчето, 4 пати го имам изгледано до сега.

IMO, потценет во јавниот наратив.

?
Oва е добар филм?
Ја скокнав автоматски цела серија филмови.

Ќе го гледам обавезно, али ваљда прво треба и другите.
Mene dawn od the planet of the apes mi bese perverzii. Go dodadov prvicno ama ne vleze u potesen krug. Simni go 40 50 giga ako imas moznost, drugite od serijalot moze so 5 6 giga da pominat. Vredi da se izgledat.

We need to talk about dzimce though wot

Оценката за Лала му ја видов пред некој ден, ти ја имаш видено?

Eden joker ajde site imame. On ke go pise paterson od jarmus i od mene prosteno.

Во топ 10 филмови Мртвите билборди и Волкот од Вол Стрит? Вакви работи не би ме чуделе да ги прочитав од Рон, ама од Џонче и Ск? :D
Волкот за овие 2 е Кум. Поготово за Ревенант. :D

The Revenant далеку беше од најдобар филм таа година, ама срце ме боли што не зема за визуелни ефекти. Имаше повеќе ефекти и работа од сите номинирани заедно.

Е сеа, познавајќи го форумов, на поново гласање ништо чудно да изберат филм како Grand Budapest Hotel ко најбоље у декадата. :kafence:

Back off, Џонтра.
Не е најдобар секако, не ми текнува на што место го гласавме. Кај мене е во топ 10 можеби, објасни од каде хејтов за филмов, што толку не го бива. :D

Е сеа, познавајќи го форумов, на поново гласање ништо чудно да изберат филм како Grand Budapest Hotel ко најбоље у декадата. :kafence:

na wot ne mu se dopadna budapest, a i opsto Anderson

Gimmicky e i nisto poveke
Jasno deka ne go biva

Dzontra urami me na zid, ne se ma4i

њоте, кај со Гаспар Ное, жити режисерот... :icon_lol:

Gaspar e bog. Enter the void e nesto nedostizno. Vakvi experiences praese lynch, jodorowsky itn

Back off, Џонтра.
Не е најдобар секако, не ми текнува на што место го гласавме. Кај мене е во топ 10 можеби, објасни од каде хејтов за филмов, што толку не го бива. :D
Обичен филм. Ништо посебно што се однесува на приказната. Досаден.
Ок, за камерата и кадрите му признавам. Другото ништо.
Плус се шлепа на Оскарот на Леонардо. :D

Волкот за овие 2 е Кум. Поготово за Ревенант. :D
Ако со тоа сакаш да посочиш дека Кум е катастрофица, ок. :icon_lol:

Волкот му е еден од најлошите филмови на Скорсезе, ако не и најлош. Во тесна трка се со Авијаторот.

Gimmicky e i nisto poveke
Jasno deka ne go biva

Dzontra urami me na zid, ne se ma4i

Gaspar e bog. Enter the void e nesto nedostizno. Vakvi experiences praese lynch, jodorowsky itn
Иреверсибл не ме бендиса ич, Love ко што пиша Злате: Дедо Ное нека го погледне Краток филм за љубовта на Кјешловски, да види како се снима филм за љубовта.

Enter the Void го немам гледано ради одбивност кон стариот, али очекувам да не ме бендиса, а ако тоа се деси ќе го избришам Дедо Ное од листата на worth your time режисери.

Ок, се прифаќа и ова ај, само што не те цитирав за Ревенант. :D

Ова за Волкот е ко кец на десетка. :icon_lol:
Минус делот за камерата.

Ок, се прифаќа и ова ај, само што не те цитирав за Ревенант. :D
Аааааааааа бреј :pos: :pos: :pos: :pos:

А Будапест, не знам, поглуп филм неам гледано. 0 хумор. 0 било што интересно. Глупости живи, розев филм, све у центар. Неам ни доволно добри критики од што е глуп. :D

Иреверсибл не ме бендиса ич, Love ко што пиша Злате: Дедо Ное нека го погледне Краток филм за љубовта на Кјешловски, да види како се снима филм за љубовта.

Enter the Void го немам гледано ради одбивност кон стариот, али очекувам да не ме бендиса, а ако тоа се деси ќе го избришам Дедо Ное од листата на worth your time режисери.

Mrtviot psiho stalker film na kieshlovski za ljubovta go sporeduvas so film koj najavtenticno ekranizira ljubov i eden od najcestite problemi na mladite... Smeshki

Irreversible samo za mon4eto vredi pa ti

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom