FILM CLUB (КРУГ 5) (205. Dogtooth: 18.11-01.12.2024)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.543
Поени од реакции
29.114
Ќе улетав на темава со коментар дека потполно го поддржувам Џонтра, едноставно не се поврзувам со анимирани филмови. Имав чест да работам на вакви филмови со 3д анимации и секогаш ги гледав, ама никогаш немав некој спарк да ме воодушеви секогаш бев, meh... ама приказнава во филмот искрено ме воодушеви.

Инсајд аут ми беше супер филм, ама Соул уште по-супер. Смислата на животот, уживањето во секој момент, во малите нешта, пицата, лижавчето, инспирацијата. Феноменално нешто. Сето тоа комбинирано со џез ми даде посебен шмек. И да, ми фалеше малце повеќе џез :D
Секогаш се воодушевував во ефектите, секоја анимација, секој кадар на анимирани филмови го враќав по 5 пати за да студирам како е направен. Овде тотално уживав у приказната и анимациите ги ставив у втор план. Нема заебанција со Пиксар.

10/10!

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.749
Поени од реакции
2.564
Душа (2020)

Малку ми беше шубе да го гледам, затоа што филмов дојде како предлог неколку дена пред кино премиерата кај нас. Ама за атер на клубов, што е - тука е.

Филмот е за душата, каде оди откако ќе го напушти телото, но многу повеќе од каде доаѓа и како се подготвува.
Целата општа атмосфера беше како во „Опаку наопаку“ (Inside Out). А Џо и 22, особено во делот кога влегоа во погрешни тела, како да беа преземени од „г. Пибоди и Шерман“. Таков ми беше впечатокот, како да гледам мешавина од овие два филма. Приказната убава, има сè што треба, ликовите типизирани но добро изградени. Добар хумор, многу суптилен и воопшто неприсилен. Музиката на место, но не верувам дека некое парче ќе остане запаметено.

Од Пиксар поставија толку високи стандарди за анимираните филмови, што веќе и самите не можат да ги достигнат.

Сè на сè, одличен семеен филм, со веќе видена порака и поука, но на кои никогаш не им е доста од повторување.

7/10

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.109
Поени од реакции
37.571
Малку ми беше шубе да го гледам, затоа што филмов дојде како предлог неколку дена пред кино премиерата кај нас. Ама за атер на клубов, што е - тука е.
Кој им е крив, самите го ставија на Disney+ истиот ден со премиерата во САД. :)

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Soul

Се' ми се допадна од филмчево, филгуд, убава порака, музика, технички беспрекорно, Inside Out во комбинација со Wings of Desire, сепак ми фалеше подлабоко поврзување и предизвикување емоции за да фати од најјаките оцени.

8/10

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.109
Поени од реакции
37.571
Одличен старт, другарчиња, одличен старт! Ама има уште 2 дена за Soul, па така, викендов можеме и да скршиме некои рекорди: @Vlatko_Gjorce , @Хоуп , @Viollet , @Донев , @ManUtdChampions , @Iceboy , @MyloXyloto , @Zarniwoop , @Goodfella , @Толстој , @wicked_1 , @Krk1 , @K!KI , @Erich Zann , @AceCaleb , @Saladin и сите останати - сакате ли да учествувате во менувањето на историјата? :P Пишете по нешто.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Сакав да учестувам, ама и мене како Џонтра не ме привлекуваат анимираниве, последниот анимиран може пред 20год сум го гледал. Ако го гледам со сила нема да биде тоа тоа, ќе дремам повеќе на телефон отколку што ќе го пратам филмот.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Сакав да учестувам, ама и мене како Џонтра не ме привлекуваат анимираниве, последниот анимиран може пред 20год сум го гледал. Ако го гледам со сила нема да биде тоа тоа, ќе дремам повеќе на телефон отколку што ќе го пратам филмот.

OT: Натерај се некогаш со сила и изгледај го Coco (2017)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Го гледав и јас пред неколку дена, сега гледам дека бил во темава и атер за Злате ќе пишам.

Ми беше сосема feel good филмче. Го пуштив пред нова година знам, без некои очекувања. Приказната одлична, анимацијата исто. Музиката сосема солидна во склоп со филмот. Очекував повеќе да се движи во анимацијата „на земјата", па така имав еден момент кога почна тоа срањето со душите, чекањето, wtf си реков човече, кај замина филмов. Ама тоа впрочем накрај ја направи разликата во идејата од останатите анимирани филмови.

8/10 oд мене.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.109
Поени од реакции
37.571
OK филмклубери, тука некаде, за од прилика 2 саати од сега го привршуваме првиот филм од новиот клуб. Доколку некој допише нешто во овие 2 часа, ќе го додадам во статистиката. Сега за сега, сумирано:

Soul го гледаа дури 24 души, што е највисока бројка на членови уште од 2 јануари 2017, и филмот Life is Beautiful, предлог на @Iceboy , кој беше 28 филм во клубот. Освен во овој случај, 24 или повеќе гледачи за еден филм имало само за уште 3 други филмови, и тоа првите 3 филмови од клубот воопшто: All About Eve, A Short Film About Love и The Intouchables. Тоа значи, ова е ПЕТТИ НАЈДОБАР РЕЗУЛТАТ НА СИТЕ ВРЕМИЊА! Ни фалеа само уште 3 гледачи за да го скршиме рекордот на The Intouchables, па така @K!KI и @Джонтра Вохохолта кои не гледате цртани, и @Saladin што го гледаше, а не пиша - SHAME ON YOU! Но не е важно сега.

Тие 24 гледачи му дадоа средна оценка = 8,7, која пак е шеста највисока средна оценка во клубот.

Важно имавме одличен старт и се надевам така и ќе продолжиме. Втор предложувач во клубот е @ob1 , кој за вас избра игран филм, кој верувам никому не му е гледан, и кој се надевам, ќе ги собори рекордите на гледаност. Оставаме на @ob1 да го презентира својот предлог, најдоцна до понеделник, 11.01, во 20:00 часот. Ако до тогаш го нема, јас ќе ви кажам кој е следниот предлог, во кој, се надевам ќе уживаме.

За @ob1 ова ќе биде трет предлог во клубот, по Grave of the Fireflies и I'm Not There.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
кој за вас избра игран филм, кој верувам никому не му е гледан, и кој се надевам, ќе ги собори рекордите на гледаност.
Дали откривме кој ги прави ТВ кампањите во државава? :cautious:

ЗА ПРВ ПАТ ОД КОЈ ЗНАЕ КОГА

OB1 ПОВТОРНО СО ВАС

НА БАРАЊЕ НА ПУБЛИКАТА

МАЕСТРАЛЕН ДВОЧАСОВЕН СПЕКТАКЛ

БИДЕТЕ И ВИЕ ДЕЛ ОД НАСТАНОТ ШТО ЌЕ ГИ СРУШИ СИТЕ РЕКОРДИ НА ГЛЕДАНОСТ

НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ДА ВИ РАСКАЖУВААТ ДРУГИТЕ

СЕГА, ПА КОЈ ЗНАЕ КОГА ПАК

Kajgana Shop

На врв Bottom