Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Одлуката за враќањето на Кавала во прва лига е одложена за во четврток...

и сега во сабота или недела гостувате во Штип и во колку часот ке се игра? Јас се надевам дека ке играте недела за да можам да го гледам Вардар, не сум од Штип ниту сум фан на Брегалница, студирам во Штип па се надевам дека ке играте во недела чисто така да видам како изгледа новиот Вардар за да знам што следува и што да очекувам од вас во иднина, очекувам некој да ми одговори кога и во колку ке се игра наптреварот, поздрав :)

мило ке ми биде и мене доколку Васоски се врати во Вардар, искрено многу добро засилување ке биде за Вардар

Казнета е Брегалница, натпреварот против Вардар ќе се игра без публика...

Има ли некој информација со кој тим ќе играте денес против Тиквеш ???

Потврдено, во Штип неможеме да одиме пошто Брегалница е казнета...
Иначе денес ќе одам лајтерски, ќе одам на јужна...:)
Во транс сум уште:D

^ Исто и ја излеа. Преморен сум и од славење и од работа, незнам како ќе се довлечкам до Градски.
Македонија тепаше, на ред е ВАРДАР денеска !

^ Исто и ја излеа. Преморен сум и од славење и од работа, незнам како ќе се довлечкам до Градски.
Македонија тепаше, на ред е ВАРДАР денеска !
Сепак се премислив па отидов на запад, не можев да издржам. :icon_mrgr: За утакмицата што да кажам, курташак си игравме со Тиквеш. Можевме слободно уште 3-4 гола да им шибнеме. Пандовски одлично играше, малце изиграваше Роналдињо али му успеваа финтите, па магариња ги праеше одбранбените на тиквеш. Добар гол примивме, одлично изведен слободен удар на гостите. На трибина слаба бројка дефинитивно, 180тина луѓе, али на моменти звучевме како да сме многу многу повеќе, посебно во второто полувреме. Слаба посетеност и на Јужна....

Шампионееее, шампионееее аеоеаеоаеоооооо
:D
Одлична утакмица денеска. Само доказ колку сме помоќни од лани, и одраз на тоа колкава е разликата меѓу екипите од прва и втора лига.
Ладич утакмица. Прво полувреме бев на запад, второ отидов да погледам малку од јужна :) Убаво навивање во цел меч, иако имаше едвај 150-тина Комити (мада на вакви мечеви и тоа е доста добро). Особено во вториот дел многу убаво звучеше кога се пееше Шампионе, шанпионееее:)
Којзнае како грмиме кога сме по 500 души, чим ова на јужна ми се слушаше како 1 000 луѓе да го пеат :D
Мора да го пофалам тапанот. Осдличен тапан сме земале...:D
Инаку на цел стадион имаше околу 300 гледачи...
Што да секаже... ВАРДАР-тиквеш 6-1 (4-1)...
Враќање со камата :D
Каснев 15 минути и не ги видов првите три гола. Бев на 200 метри од стадион кога скушам, Вардар води 1-0. Таман се приближив слушам 1-1 (израмниле од слободен), таман да влерзам одново радост кај нас и 2-1...
Ако добро разбрав првите два гола беа дело на Филип Петров, а негово дело беа и следните два гола :D
Така да, ако е вистина дека он ги дал првите два гола (а ми потврсдија бајаги луѓе), Петров денес даде 4 гола :D
Настапивме во доста солиден состав.
Захов на голот, Мичка, Бојовиќ, Вајс и Вељановски во одбрана, Пандо, Ранѓеловиќ, Лико, Петров и незнам уште кој беше во средина и во нападот Филип Ивановски:)
Петров овој пат не беше крило, туку мислам играше одма зад Ивановски.
При третиот гол Лико нафрли, Петров погоди со глава.
При четвртиот гол, имавме убава акција од десно, добра топка во празно кон Петров и овој стрелаше за 4-1.
Петиот гол го дадовме од пенал, откако Али дсаде топка во празно за Петров овој беше соборен во шеснаесдетникот и Фичо лесно погоди...
При пеналот, гостите ќе го потепаа судијата. Незнам што се бунеа кога онака беше се гоптово. Еден од гостинските играчи дури одглумки дека е мавнат од судијата и падна како покосен. Драми...
Одма стана...
Незнаев дали да плачам или да се смеам :D
Потоа Лико дојде до својот заслужен пшогодок. Уживаше во мечот./ Си правеше што сака со противничките играчи. Овој гол за чудо го намести Али, кој продре од страна врати на пет метри а Лико сигурно реализираше.
Во вториот дел Али влезе место Ивановски, Ацевски место Ранѓеловиќ, и извесен Ален Мургиќ наместо Пандо.
Што утна младиов Мургиќ не е свесен. Од три метра беше сам и успеа да го погоди само паднатиот гостински голман. Имавме уште многу шанси за да постигнеме и двоцифрен број погосдоци, ама гостинскиот голман беше на ниво.
И они имаа две прилики во вториот дел, но Захов одлично спаси.
ТОРПЕДИРАЊЕ :D
Десетки за Петров и Лико:)

http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=643

Иначе заборавив да пишам горе, не се нормални џандарине, 30-40 желки имаше на натпревар со најнизок ризик. Се прашувам каде беа истите пред неколку дена тамо каде што фудбалери беа тепани.... албанска полиција !

Конечно дочекав одлична игра од Вардар :) Најбитни се победите, но искрено подобро е кога победата е зачинета со одлична игра. Реално, разликата помеѓу овие состави на Вардар и Тиквеш е неколку класи, кавадарчани само неколку пати успеаа да сврзат повеќе од 3 додавања. Најмногу впечаток кај нив ми остави седмицата, тој колку-толку се одвојуваше од другите кои одиграа во најмала рака мизерно на овој натпревар. Секоја чест и за голот од слободен што го даде Тиквеш...

Кај нас сите беа на ниво, да бевме барем малку попрецизни сигурно ќе дадевме уште 5-6 гола, но и вака треба да сме презадоволни. Ако лани прокоцкавме огромен резултат од првиот натпревар, оваа година нема теоретска шанса да се случи тоа. Тиквеш ќе му даде на Вардар 5 гола, само ако Вардар постигне 15... Најмногу мерак ми направи голот на Лико, дефинитивно заслужи човекот по толку труд да постигне и гол во нашиот дрес. Добро е што играчите буквално со пола сили го изиграа овој натпревар, па сега во недела е редот на Брегалница, меч на кој право да игра конечно ќе има и Гроздановски!

http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=643

Иначе заборавив да пишам горе, не се нормални џандарине, 30-40 желки имаше на натпревар со најнизок ризик. Се прашувам каде беа истите пред неколку дена тамо каде што фудбалери беа тепани.... Албанецска полиција !

Bea tepani ili bese udren 1 igrac EDEN znaes so e EDEN..

I koga ne znaes nisto podobro ne zbori , vednas intervenirase Policijata ..

Normalno deka ke ima dzandari , ne se igra u Ovce Pole ili Vinica , se igra fudbalski natrpevar vo GLAVNIOT GRAD na edna Drzava ... So sakate ?? da dojdat tie od Sutka ili Gazi Baba da vi peaat ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom