Фан клуб - РК Вардар

Жал ми е за Столе само. Вака само си го уништува односот со Комитите. Сфаќам и колега и другар му е ама не треба да се меша кај што не му е работа. Тоа педерчето Манасков не се ни извини за однесувањето кон навивачите на Вардар, па и плус античкиве му го скандираат името и се радуваат ко демек за Лазаров се работи.

Фала шо ме едуцира, ама ЛШ утакмица да пропуштиш на сметка на селска лига....
Пази да не ги пуштат да влезат во сала после 17:30

Sent from my ST21i using Tapatalk

Од такви копита кало тебе што идат само на јаки утакмици и кога гостува некој популарен тим лигата е дојдена на тоа селско ниво.

Кур да пушат од управиве, со секој можен чекор идат контра Комити и расипуваст нешто што многу значи и ќе се кајат кога ќе исчезне.

Го свиреле Дибиров... цела среќа не ја гледав утакмицава ќе искршев нешто околу мене. Кљоптари што го тртат гзот на секого.... Еден пример само... Додека Комити функционираа на солидно ниво (првата година ЛШ) кога се правеа кореографии и стварно правевме чуда во БТ а за тоа треба многу време, а некогаш и цели ноќи. Дибиров неколку пати се понудил да купи храна и други работи за дечките што им беа ветер во грб. Сега доаѓа друга багра во Јане и ќе го свирка Дибиров... абе ми иде во земја да пропаднам.

db7fdc089c89269d3188a92b78761e3a.jpg

Испадна на Столе бил пенисот не бил на клошарската управа што ебава пари за да се скара со најверните.

Последно уредено:
Ние сме смешки, ти си досаден, нема ваљда после секоја ЛШ утакмица да ги трпиме твоите убедувања како Деки е икона на македонскиот ракомет, а Комити требале да се помират што копилето игра за нивниот клуб. Комити не биле тренери па да се мешаат. Комити се тие што одат секогаш и секаде за Вардар и имаат право на револт, сигурно вие што одите само на ЛШ утакмици и што го пратите Вардар само кога има успех немате поголемо право да кењате. Ама зошто да се замарате вие за ПМФЛ или Сеха лига, кога си ги имате Ливерпул, Реал, Барса, вака во слободно време можете да солите памет на луѓево од форумов кои барем 3 пати во месецот одат на Вардар. И стварно јајцата ни ги отековте во темава за Манасков, ако толку ви значи отворете му посебна тема и таму величете го. Никој не го сака во Вардар, само провоцирате во темава без потреба...

точно, се слагам дека комити имаат право на револт, имаат право реално никогаш макар и по 5 години да не го прифатат манасков. тоа е апсолутно релевантно. никој тука не спори

проблемот е, кога инволвираш 3 играч (дибиров) за да го провоцираш и негираш манасков. тоа е голем проблем. очигледно играчите биле спремни, и мислам дека јасно ставија до знаење дека ќе бидат позади манасков, и на тој начин, преку провокации индирекни преку трети играчи, само ќе направите проблем.
сакајте си го дибиров, на никој тоа не му смета, сите вардарци го сакаат. ама денес кога се скандираше дибиров, тоа не беше од чиста мира и љубов кон него, тоа беше бидејќи топката беше кај мансков мислам имаше и прекин. затоа и публиката го исвирка тоа. не го исвирка дибиров!..како што сакате да прикажете.

мразете го манасков, до небо и назад, и дирекно, ако нешто имате, насочете го скандирањето кон него. инволвирање на дибиров, столе, игор и.т.н. и публика ...е крајно педерски !

треба да му се даде шанса. ок рано е, прва утакмица дома, ама колку и да згрешил (а згрешил, бидејќи е плиток, зенен и идиот, на татко му) ако целта е доброто на вардар, треба можеби да се проба на тренинг да се испеглаат тие проблеми. иако, пак ќе кажам, комити имаат право да сакаат/не сакаат некој играч, се додека таа омраза е директна, и не инволвира никој друг. ни играчи, ни публика. а вас ви смета и публиката и играчите кои стојат позади него.

со пример. ако комити не го сакаат, во ред, реди му мајка и шајка. тие што го сакаат ќе станат и ќе викаат деки манасков. ок, чиста сметка. едни против, едни за.
во тој случај нема да има заблуди од типот како може публиката да го свири дибиров. публиката не го свиреше дибиров. тоа е тоа

Ако ова ти е аргумент против нашите за полициските реакции, немој да ме јебеш... :icon_mrgr:
Не знам само кај виде закана :icon_mrgr: Може сакам да го запознаам кој е дечкото што ја отворил темата за ФК Вардар :icon_mrgr: Може ќе ни открие конечно која е поврзаноста меѓу сегашната управа на Вардар (онаа вистинската, не онаа што ние ја знаеме) и неговата партија, пошто очигледно некој не дупи во здрав мозок :kruna:

Па јас „не, автограм ќе му барам“ го сфатив како закана, како и лајковите на постот.
Ако сум сфатил погрешно, извини.
Ако не сум, ме интересира дали мислеше индивидуално „да му бараш автограм“ или како навивачка група, заедно? :)

Какви Вардарци бе, овие денес што биле у сала и што му давале аплауз се се, само не Вардарци. Овие се класични бескичемњаци, на нив и жените да им ги ебат пред очи ќе речат, па добро што има везе жената му ја ебел, боље жената него мене. Е од што се такви прости, антички воини, за мене овие не се ни луѓе, а камо ли Вардарци.

Исто мислиш дека се бескичмењаци Комити кои покрај бојкотот влегоа во сала?
Алудирам на оние кои седеа на навивачка трибина, не на рандом Комити кои самоволно си купија карти и беа распостранети низ сала.

Не е мое да се мешам и да исправам криви дрини за клуб што не ме допира али од навивачки гледан аспект нема трофеј/титула што ќе ме помири со фактот дека некое копиле што до пред 2 години го плукал името на клубот за кој навивам цел живот денес го носи за мене светиот дрес.Пеџа да не јадам говна ама ти пријателе 100% не си навивал за тим од државава на кој што си му посветил минимум 1 сезона на ситеможни утакмици сегде.Не ми споредувај со Ливерпул и такви булшитовски муабети.Нејќам да ве вреѓам или нешто слично, ама искрено не можете да разберете како им е на Комити.Верувај дека ниту ти ниту било кој на светов сака повеќе од нив да гледа европски фудбал/ракомет каде што Вардар ќе биде во топ4.Али се си има граница, а некој одамна ја помина.Ова што се случува со МЗТ и Вардар , да се десеше пред 3-4 години ќе беше друга приказна.Јас да сум на местото на комита ултрас моја нога во таа сала не гази.Мизерија е ова што се случува, а уште полошо е што „успехот“ ги купува луѓето.Ќе ве прашам пола од вас тука што зборите централни ментрални еден ден кога сите овие криминалци ќе си отидат од тука и тимовиве што политички пркнаа ќе се вратат на старото дали ќе купувате сезонски и дали ќе го следите клубот на секоја утакмица.Толку од мене, би ви кажал дека малце ви е пошо се палевте за салата што имала црвено црни столчиња али у исти говна сме нема потреба, камо побрзо да сфатевте што ќе се задеси.
Брат, ти јадел говна или не, нема да знаеш туку само можеш да предпоставиш дали јас сум навивал макар една година за клуб од државава. Да, не сум одел долги години на трибина ама ако веќе спомна како година, сум одел и повеќе за Македонија Ѓорче Петров, периодот кога го освоија купот, сезона 2005-06та. Сум одел на трибина кога Брзи и Издишаниот ми биле воџи, ако може да се наречат како воџи, Тошка кога ни ја испеа химната.

Човекот лани на два пати го погодија со паричка у глава, ништо лошо не рече. Овие денеска го свират, дебили.

Не го свиреа него, ги свиреа Комити (оние кои не требаа поради бојкот да бидат на трибина) кои го скандираа името на Тимур.

Ние сме смешки, ти си досаден, нема ваљда после секоја ЛШ утакмица да ги трпиме твоите убедувања како Деки е икона на македонскиот ракомет, а Комити требале да се помират што копилето игра за нивниот клуб. Комити не биле тренери па да се мешаат. Комити се тие што одат секогаш и секаде за Вардар и имаат право на револт, сигурно вие што одите само на ЛШ утакмици и што го пратите Вардар само кога има успех немате поголемо право да кењате. Ама зошто да се замарате вие за ПМФЛ или Сеха лига, кога си ги имате Ливерпул, Реал, Барса, вака во слободно време можете да солите памет на луѓево од форумов кои барем 3 пати во месецот одат на Вардар. И стварно јајцата ни ги отековте во темава за Манасков, ако толку ви значи отворете му посебна тема и таму величете го. Никој не го сака во Вардар, само провоцирате во темава без потреба...

Не сум рекол дека Манасков е икона на Вардар.
Никој не го сака во Вардар?
98% различно мислење имаа денес во сала.

Да ми е цел да провоцирам и безсмислено да правам муабет ќе имав провокаторски постови а немаше да пробувам нормално да дискутирам. Имаме различни ставови, се согласувам ама дека никој не го сака, не можам да се согласам. Свесен си ти, свесни сте вие како навивачка група.

точно, се слагам дека комити имаат право на револт, имаат право реално никогаш макар и по 5 години да не го прифатат манасков. тоа е апсолутно релевантно. никој тука не спори

проблемот е, кога инволвираш 3 играч (дибиров) за да го провоцираш и негираш манасков. тоа е голем проблем. очигледно играчите биле спремни, и мислам дека јасно ставија до знаење дека ќе бидат позади манасков, и на тој начин, преку провокации индирекни преку трети играчи, само ќе направите проблем.
сакајте си го дибиров, на никој тоа не му смета, сите вардарци го сакаат. ама денес кога се скандираше дибиров, тоа не беше од чиста мира и љубов кон него, тоа беше бидејќи топката беше кај мансков мислам имаше и прекин. затоа и публиката го исвирка тоа. не го исвирка дибиров!..како што сакате да прикажете.

мразете го манасков, до небо и назад, и дирекно, ако нешто имате, насочете го скандирањето кон него. инволвирање на дибиров, столе, игор и.т.н. и публика ...е крајно педерски !

треба да му се даде шанса. ок рано е, прва утакмица дома, ама колку и да згрешил (а згрешил, бидејќи е плиток, зенен и идиот, на татко му) ако целта е доброто на вардар, треба можеби да се проба на тренинг да се испеглаат тие проблеми. иако, пак ќе кажам, комити имаат право да сакаат/не сакаат некој играч, се додека таа омраза е директна, и не инволвира никој друг. ни играчи, ни публика. а вас ви смета и публиката и играчите кои стојат позади него.

со пример. ако комити не го сакаат, во ред, реди му мајка и шајка. тие што го сакаат ќе станат и ќе викаат деки манасков. ок, чиста сметка. едни против, едни за.
во тој случај нема да има заблуди од типот како може публиката да го свири дибиров. публиката не го свиреше дибиров. тоа е тоа

Прво не знам зошто мене ме цитираше, второ не бев во сала, бев на стадион. Скандирале Тимур Дибиров затоа што него сакаат да го гледаат и да го кренат по лошата серија што ја имаше. А и нема тука ништо навредливо, треба да си дебил да го свириш Тимур човекот кој не само што ги спомнаа погоре паричките, туку прв дојде во Вардар и со неговото доаѓање привлече и други светски ѕвезди, Тимур го најави силниот Вардар. ;) Лесно е да привлечеш нови ѕвезди во тимот, ако веќе имаш неколку. А Столе самиот се вмеша во проблемот со Деки, нека бидат они другари со Деки и нека оставаат бакшиши по кафани, но со цел респект спрема Столе, он не ги основал Комити па да кажува што смее а што не смее да се прави на трибина.

Не сум рекол дека Манасков е икона на Вардар.
Никој не го сака во Вардар?
98% различно мислење имаа денес во сала.

Да ми е цел да провоцирам и безсмислено да правам муабет ќе имав провокаторски постови а немаше да пробувам нормално да дискутирам. Имаме различни ставови, се согласувам ама дека никој не го сака, не можам да се согласам. Свесен си ти, свесни сте вие како навивачка група.

Мислев на тоа дека никој не го сака на форумов, а нормално е да му аплаудираат во сала, кога Комити беа на фудбал, а и другите момци од форумов како што можеш да приметиш или биле на фудбал, или останале дома заради високата цена на картата на сметка на гратисите кои ги добиваат оние ,,навивачи'' кои навиваат за се што е македонско, тие неколку што отишле од форумов самите кажаа дека го свиреле, затоа многу е поголема шансата ти да беше денес на утакмица него ли некој што е секој викенд на Вардар, на пример @Colt Willcox така да пропагандава што ја шириш за Деки во фан клубов е чиста провокација.

П.С. Се кладам дека тие што го поздравија денес Деки немаат стапнато на Вардар во Кале.

Последно уредено:

Све ќе беше океј ова што го пиша само го забораваш фактот што Манасков не заслужува шанса пошто копукот не се ни извини за неговото однесување. И Столе никој не го инволвира самиот он се меша. А за Тимур се скандира на секоја утакмица и се скандираше пред воопшто и Манасков да биде поврзан со Вардар.

А зошто наместо да се иде низ цели процеси на помирување,умилкување и прифаќање не се направи разумната работа одма и не му врачат отказ на Деки.Ниту е света крава ниту пак е играч кој вреди да се трпи.

Столе би можел понекогаш да биде малку и корисен во игра.Во напад гол не може да даде во одбрана е дупка.Он,Брумен и Филип се комплетно бескорисни.

Последно уредено:
Наредна утакмица дома со Рајн Некар да се скандира највеќе што може името на Дибиров, за инат на душманите и вмровските педерчиња кои добија гратиси за ЛШ и беа денес во сала и се палеа на педерчето Манасков како да е икона , не ми се верува дека денеска ова го гледав на тв , како да го гледам Металург и неговите фанови кои впрочем се префрлија кај нас (жива вистина)
Не ни требаат вештачки навивачи , идете испушете му го сите и гонете се у три лепе на Манасков , дечкото кој викаше не идел никад у Вардар за волку толку рубљи
Колку и да промашува Дибиров зицери секогаш ке ми биде помил од Манасков , сите заминуваат само Комити остануваат со клубот ЗАПОМНЕТЕ !!

А Столе самиот се вмеша во проблемот со Деки, нека бидат они другари со Деки и нека оставаат бакшиши по кафани, но со цел респект спрема Столе, он не ги основал Комити па да кажува што смее а што не смее да се прави на трибина.
Брат, со сета должна почит, ама ни ти не си го основал Вардар па да кажуваш кој да игра а кој да не игра. :)

Страшно, страшно. Не ми се верува сеуште кога на скандирање на Комити за Дибиров овие свиреа бе. :facepalm:

Комити си знаат зашто го свират Деки, без разлика дали тоа ми се свиѓа на мене, на тебе на Петко, Станко... Ако некој има бар малце право да негодува тоа се Комити.
Абе кога немаше ни по 50 души у Расадник едно време таму беа они, у Кале беа они. Они беа и у Хамбург, они беа у Висла, биле на многу места и ќе бидат, оние беа тие кои останаа саат време после Флензбург, они беа тие кои останаа 30 минути после Кјелце, они се тие кои се со ракометарите и во добро и во лошо.

Ни Комити не се цвеќиња за мирисање, ме курчеле заради одредени испади на нивни членови на трибина, сум напишал за тоа на форумов кога биле тие испади, и они некогаш заслужуваат критика како група иако се работи за поединци, но во овој случај баш треба да се застане позади нив баш ради овие работи кои горе ги набројав.

Утре ќе го снема Самсоненко, ќе падне Вардар на ниво кога ќе имаат петокласни играчи, но тогаш повторно ќе ги видиме нив на трибина, а не тие што го свиреа денес Тимур, или мене, или Јанко, Петко....

Така да Комити, у вторник, у сеха, што помасовно, исполнете го вашиот дел, покажете зашто сте нераскинлива врска со името Вардар, покажете на трибина тоа што одлично го правите, не дозволувајте некој друг тој дел да ви го преземе или да зјае така празен. Тој дел сте го заслужиле само вие.

Подршка за вас.

Знам дека на прашање со прашање не се одговара АМА, нели рече макар една година?

Поентата на моето мислење е дека ваквите квази навијачи нигде ги нема кога клубот е у гованац.А тоа што си одел повеќе од 1 година и си пак квази навијач е уште полошо.

Брат, со сета должна почит, ама ни ти не си го основал Вардар па да кажуваш кој да игра а кој да не игра. :)

Јас навивам долги години за Вардар, и скоро секој викенд оставам глас за Вардар, сум одел на ФК низ скоро сите македонски градови да го гледам, на свој трошок и до Нови Сад бев РК да ги гледам, сум давал доста пари за клубот, за кои воопшто не жалам, сум одел и на дожд и на снег и на 40 C на гостување во автобус кој бил дупло повеќе полн од што требало, сум се откажувал од многу работи за да можам Вардар да го гледам на гости, ако ништо друго јас и денес дадов 100 денари кои ќе отидат во клубот, не се многу, но нешто значат. Јас како навивач на Вардар сигурно имам поголемо право да плукам некој играч што не сакам да игра во тимот за кого навивам, за разлика од Столе да се меша кај навивачите за кои и нема нешто посебно направено реално освен она на школка ,,Еби се'' за клубот кој ќе му ја расипеше кариерата.

Ако не се лажам навиваш за МЗТ, баш ме интересира како ќе реагираше ако пред некоја сезона ви го вратеа Симиќ, а јас да ве замарав во фан клубот како Симиќ е екстра играч за во наша лига :)

Поентата на моето мислење е дека ваквите квази навијачи нигде ги нема кога клубот е у гованац.А тоа што си одел повеќе од 1 година и си пак квази навијач е уште полошо.
Нит сум навивач, нит сум квази навивач. Не се декларирам како навивач на домашен клуб. Јас сум од оние што сакате да ги кажете како „антички“ кои одат на европски утакмици. Вадар и Работнички играа европски утакмици, бев да ги гледам. РК Вардар и РК Металург одеа, бев да ги гледам, одам да ги гледам. Не навивам за тимовите, затоа не се ставам пред нивните навивачи. Никаде немам кажано дека моето мислење е поголемо, нити еднакво со мислењето и ставот на Комити (во случајов).

Пробуваш да ме навредиш, во ред, само не можам да сфатам зошто го правиш тоа?

П.С. Сакаш да правиме муабет колку КВАЗИ навивачи има во Комити? Колку квази навивачи одат само на дерби утакмици? Колку дерби навивачи има во Комити? Ќе се отвори тука некој од Комити, за да го правиме муабетот?

Ти, како навивач на МЗТ, ќе ми потврдиш дека иста е/беше посетеноста кога немавте титула пред да ве земе вмро и сега? Иста беше посетенота во тоа време кога игравте против Водњански Лисици и против ривалот (не знам под кој основ ривал) Работнички?

Не сум јас квази навивач што одам зошто го сакам спортот. Квази навивач е оној кој се декларира како дел од навивачка група а оди на дерби дуели, односно е дерби навивач.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom