Q
qazwsxedc
Гостин
Do tolku e los i mizeren Manaskov pa da go sporedis so simic?? 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сето ова е во ред и јас го почитувам пошо и јас сум фан на Вардар, ама од гледна точка на Столе ни ти не си го оставал срцето на терен како што тоа го правел Столе.Јас навивам долги години за Вардар, и скоро секој викенд оставам глас за Вардар, сум одел на ФК низ скоро сите македонски градови да го гледам, на свој трошок и до Нови Сад бев РК да ги гледам, сум давал доста пари за клубот, за кои воопшто не жалам, сум одел и на дожд и на снег и на 40 C на гостување во автобус кој бил дупло повеќе полн од што требало, сум се откажувал од многу работи за да можам Вардар да го гледам на гости, ако ништо друго јас и денес дадов 100 денари кои ќе отидат во клубот, не се многу, но нешто значат. Јас како навивач на Вардар сигурно имам поголемо право да плукам некој играч што не сакам да игра во тимот за кого навивам, за разлика од Столе да се меша кај навивачите за кои и нема нешто посебно направено реално освен она на школка ,,Еби се'' за клубот кој ќе му ја расипеше кариерата.
Ако не се лажам навиваш за МЗТ, баш ме интересира како ќе реагираше ако пред некоја сезона ви го вратеа Симиќ, а јас да ве замарав во фан клубот како Симиќ е екстра играч за во наша лига![]()
Колку што ми текнува Јане никаде не им покажуваше курови на CPB, ниту правеше селфиња каде што викаше дека не се купува ова со руски рубљи, ниту на инстаграм ставал слики и пишувал коментари како никад во Работнички (т.е Вардар) хехе...Убаво ја ставија сликата горе, од кол на кол, се е објаснето со неа.Сето ова е во ред и јас го почитувам пошо и јас сум фан на Вардар, ама од гледна точка на Столе ни ти не си го оставал срцето на терен како што тоа го правел Столе.
И јас инаку навивам од мал за Вардар, но да напоменам не сум Комита.
За Симиќ секако немаше да се согласам да дојде, ама ако дојдеше ќе беше лајф гоус он. Јане Петровски како отиде во Работнички?
Муабетот ми е дека мора да се помирите со фактот дека Манасков е играч на Вардар. Тоа што се десило порано јебига, и вие сте му ебеле стомајки кога играше за Металург, во афект секако дека и он ќе ве испцуе или ќе изгестикулира нешто кон трибина... Еве слушај ме што ти кажувам, дека само лошо ќе донесе ова инаетење од страна на Комитите, ништо повеќе, освен секако ако не се смират страстите.
Do tolku e los i mizeren Manaskov pa da go sporedis so simic??![]()
Ок ти е споредбата, исти курац се и Симиќ и Манасков во конкретнава ситуација, ама чисто ме занима што мислиш ти дека ќе постигнете со ова однесување? Да го избркате од тим сигурно нема, во тоа сум сигурен.Типот имаше коментари ,,Никогаш во Вардар", ,,Подобро во Пелистер отколку во Вардар" плус покажувањето кур спрема вардаровата публика, каде што имаше и деца на кои треба да им биде идол и ред други работи па ти види сега...Чисто направив споредба на најомразен играч, за вас ако е Симиќ, за нас во ракомет дефинитивно се Мојсо и остали курчатори како Манасков, Станиќ, Миркуловски...
Нит сум навивач, нит сум квази навивач. Не се декларирам како навивач на домашен клуб. Јас сум од оние што сакате да ги кажете како „антички“ кои одат на европски утакмици. Вадар и Работнички играа европски утакмици, бев да ги гледам. РК Вардар и РК Металург одеа, бев да ги гледам, одам да ги гледам. Не навивам за тимовите, затоа не се ставам пред нивните навивачи. Никаде немам кажано дека моето мислење е поголемо, нити еднакво со мислењето и ставот на Комити (во случајов).
Пробуваш да ме навредиш, во ред, само не можам да сфатам зошто го правиш тоа?
П.С. Сакаш да правиме муабет колку КВАЗИ навивачи има во Комити? Колку квази навивачи одат само на дерби утакмици? Колку дерби навивачи има во Комити? Ќе се отвори тука некој од Комити, за да го правиме муабетот?
Ти, како навивач на МЗТ, ќе ми потврдиш дека иста е/беше посетеноста кога немавте титула пред да ве земе вмро и сега? Иста беше посетенота во тоа време кога игравте против Водњански Лисици и против ривалот (не знам под кој основ ривал) Работнички?
Не сум јас квази навивач што одам зошто го сакам спортот. Квази навивач е оној кој се декларира како дел од навивачка група а оди на дерби дуели, односно е дерби навивач.
Едно кратко извинување. Нешто вака би било океј: Сакам да се извинам за недоличното однесување кон најголемиот Македонски бренд Вардар, се надевам дека ќе најдеме заеднички јазик со нашите навивачи. Толку.Ок ти е споредбата, исти курац се и Симиќ и Манасков во конкретнава ситуација, ама чисто ме занима што мислиш ти дека ќе постигнете со ова однесување? Да го избркате од тим сигурно нема, во тоа сум сигурен.
Колку што ми текнува Јане никаде не им покажуваше курови на CPB, ниту правеше селфиња каде што викаше дека не се купува ова со руски рубљи, ниту на инстаграм ставал слики и пишувал коментари како никад во Работнички (т.е Вардар) хехе...Убаво ја ставија сликата горе, од кол на кол, се е објаснето со неа.
Затоа и реков колку што ми текнува. Ова го кажав под претпоставка дека сум грешка. Иначе за другите работи сигурно не ги праел, кои се далеку повеќе навредливи кон навивачите на клубот него ли изјаватаЈане Петровски летото пред да потпише за педерите имаше изјавено во емисија дека никогаш нема да игра за КК Работнички.
Во ред, тоа можеби стварно треба, али не може ли некако јавно да му се обратите, сигурен сум дека ќе го направи тоа. Али не у стилот: Копиле, да умреш мајката да ти ја ебам, лепра да фатиш, извини се или оди си...., него онака официјално да му се обратите. Јас му имам прочитано изјава каде вика дека ќе се потрудам да се докажам и да ме засакаат Комитите.Едно кратко извинување. Нешто вака би било океј: Сакам да се извинам за недоличното однесување кон најголемиот Македонски бренд Вардар, се надевам дека ќе најдеме заеднички јазик со нашите навивачи. Толку.
Навивачи моментално во државава нема.Има разлика меѓу мене и тебе(обичната публика).ТИ не си фан ни на Вардар,ни на Металург,ни на Работнички.Ти си фан на квалитетен ракомет, квалитетен фудбал.Затоа ти си идеш на такви утакмици.Како таков ти немаш право да се објаснуваш ви било кој клуб од претходно споменатите за тоа кој и како треба да игра.Иди си пријателе гледај си ракометче ксни си семчиња изеди си говна кажи си некоја шега, запали си колата и дојди си дома.Ама ти во ниеден случај не смееш да доеш тука и да им кажуваш на Сајбер и Just do it дека Манасков не треба да се пцуе кога веќе потпишал и треба да се прифати тоа како да не било ништо.
За МЗТ можеш да ми се обратиш во порака , не оди офтопик.![]()
Сето ова е во ред и јас го почитувам пошо и јас сум фан на Вардар, ама од гледна точка на Столе ни ти не си го оставал срцето на терен како што тоа го правел Столе.
И јас инаку навивам од мал за Вардар, но да напоменам не сум Комита.
За Симиќ секако немаше да се согласам да дојде, ама ако дојдеше ќе беше лајф гоус он. Јане Петровски како отиде во Работнички?
Муабетот ми е дека мора да се помирите со фактот дека Манасков е играч на Вардар. Тоа што се десило порано јебига, и вие сте му ебеле стомајки кога играше за Металург, во афект секако дека и он ќе ве испцуе или ќе изгестикулира нешто кон трибина... Еве слушај ме што ти кажувам, дека само лошо ќе донесе ова инаетење од страна на Комитите, ништо повеќе, освен секако ако не се смират страстите.
Ок ти е споредбата, исти курац се и Симиќ и Манасков во конкретнава ситуација, ама чисто ме занима што мислиш ти дека ќе постигнете со ова однесување? Да го избркате од тим сигурно нема, во тоа сум сигурен.