- Член од
- 15 ноември 2022
- Мислења
- 179
- Поени од реакции
- 218
Онаа седницата некако ја заборавивте за финасискиот форум (детали тешко да откријам барем засега) во Вардар се лепат затоа што има две титули од ЛШ, а кај нас засега има само кренат паркет од Лемго. Кај нас буџетот може да биде поголем едноставно ние сме град што живее за ракометот ама да нема една страна од договорот и да донесат паметни луѓе не да си играме играчки со клубот туку да биде онај Пелистер од 80тите и 90тите. Се бара тренер, а опции нема многу и не можам да напишам ништо повеќе.Разликата е тука шо моменталната ситуација во Пелистер не е дали се работи за пад на екипата или помал буџет(како шо беше вашиот случај), големи шанси се да се прекини финансирањето на клубот, има голема разлика од вашиот “пад” и моменталнио нашиот. Сигурен сум дека на никој Битолчанец, не би му одговарало вашиот клуб да има буџет од 300к евра годишно. Скроз е друга работата и не е време за ситење, бидејќи имаме светско дерби, а големи се шансите то да го нема поќе.
Не се сите такви еве има некои што знаат дека оваа фузија ќе заврши и после тоа што ќе се прави. Некој спомна фузија во СД Пелистер па тоа го има цело време само не е централизирана управа, а ако се направи нешто такво рачунајте сите дека ќе има управен, надзорен и не знам каков одбор кој ќе зема општински/наши пари. Она што се случува со РК Пелистер е трагично, а голема вина за тоа имаат аптекарите. Крш месеци се од првото тромесечие на 2026 година, но сепак приказната завршува, а нашето дерби се надевам дека нема да заврши бидејќи колку-толку ќе склопиме екипа за 2то или 3то место следната сезона. Без нас и вас нема јака лига и јак македонски ракомет. Охрид ќе постои додека дава пари општината, а понатаму ќе се сведи на Металург, а за Алкалоид не може никој да предвиди. Катастрофално е што од брендовите на мак ракометот како Пелистер и Вардар има се помалку репрезентативци.Ако Битолчани се идиоти и не гледаат подалеку од носот, јас одбивам да сум таков како нив.