Фан клуб - РК Вардар

Се убаво си напишал, само не си напишал зошто Скопјаните не го гледаат ФК Вардар на Градски или РК Вардар во Сеха. Тешко се наоѓаат статистики, ама сигурно ФК Вардар треба да изигра 15 меча за да дојде публика колку што ќе дојдат сега со Киелце.
Тие што не го следат ФК, а го следат РК во ЛШ се на исто рамниште со фановите на Металург и ЖРК Вардар. Додека има резултати и играчи ќе се најватрените фанови на Вардар.

Вардар треба да биде бодрен од Вардарци. Вардарци треба да си платат ЧЛЕНСКИ/ГОДИШНИ карти сеедно колку пари се затоа што треба еднаш веќе да сватиме дека е ЧЕСТ да го гледаш Вардар и дека со тие пари ТИ го помагаш клубот.

Реално треба да се прави и разлика меѓу ракометот каде капацитетот на салата е мал за ги собере сите вардарци од Скопје не пак од цела МКД наспроти стадионот каде би требало да има место за повеќето. Мора да најде начин како картите за ракомет да завршат во пари раце. Јас сум против отворена продажба поготово па по интернет бар за големите утакмици кога се знае дека ќе се распродадат. Вардар треба да избаци членски карти, нека бидат и 200-300 ден со кој би имал само попуст за реквизитити и би имал приоритет во вакви ситуации, значи прво замена на сезонски и комити па приоритетна продажба на карти за тие со членска па што остане нека иде во слободна продажба. Има доста луѓе што би зеле нешто такво, еве јас конкретно сакам да си го помогнам клубот, не сум во можност секогаш да го гледам и намерно не би зел сезонска зашто подобро да е таа карта во продажба и да е полна салата. Сепак кога сум во можност сакам да го следам Вардар така да за мене а и за тие надвор од СК што неможат секогаш да дојдат а им значи Вардар ова би било идеално.

Само да не се чукате во гради кога ќе дојде време да се играаат квалификации во Европа.
Не сум само ја што размислувам вака,ова што ги играат не е фудбал и не ми е забавно да ги глеам. Поточно мачење е да ги глеам,а не сакам ништо да праам со сила. Дај боже да изиграат асално па да се напуни стадионот,па викајте ех кај бевте до сеа колку сакате...

Не сум само ја што размислувам вака,ова што ги играат не е фудбал и не ми е забавно да ги глеам. Поточно мачење е да ги глеам,а не сакам ништо да праам со сила. Дај боже да изиграат асално па да се напуни стадионот,па викајте ех кај бевте до сеа колку сакате...
Да се обратиме кај Самоил маскотите од РК да ги префрлат на стадион за да ви биде забавно.
Многу јака елита сте у пичку матер, испод част ви е да дојдете на стадион, не било забавно леле.
Уопште не доаѓај, за курово здравје ќе си му на Вардар само кога ќе играат у стилот на фифа стрит.

Да се обратиме кај Самоил маскотите од РК да ги префрлат на стадион за да ви биде забавно.
Многу јака елита сте у пичку матер, испод част ви е да дојдете на стадион, не било забавно леле.
Уопште не доаѓај, за курово здравје ќе си му на Вардар само кога ќе играат у стилот на фифа стрит.
Ја па пробувам нормален муабет да праам..Обрати се што да ти кажам може и некоја од маскотите боље игра фудбал од инвалидите.
Не ми испод част не се секирај,дури се имам прекачувано на запад кога се градеше за да глеам:) Само што тогаш не ми беше јасно зашто е празен стадионот,а сеа ми е. Кога ќе немаш време за се ќе идеш на тоа што ти е интересно. Затоа и пишав. Бидејки никој тука нема што да објаснува кој треба да да добие билети а кој не,кој бил вардарец и тн, има за тие со членски карта,има и за комити, значи најлојалните се обезбедени останатите кој се снајде ,ако оној од штип е мазохист јебига нека иде и он.

Се убаво си напишал, само не си напишал зошто Скопјаните не го гледаат ФК Вардар на Градски или РК Вардар во Сеха. Тешко се наоѓаат статистики, ама сигурно ФК Вардар треба да изигра 15 меча за да дојде публика колку што ќе дојдат сега со Киелце.
Сум кажал 100 пати за таквите скопјаништа што глумат елита, и што демек они не можеле да го гледаат овој фудбал пошо било мизерија. Сум пишувал и сум објаснувал дека голема улога за квалитетот на фудбалот има улога и бројот на навивачи, сум објаснил дека ако просчено Вардар годишно на 18 утакмици има по 10 000 карти пордадено по 100 ден, може многу да значат посебно во Македонија, плус што и пред толку пбулика и повеќе мотиви би имале играчите, а ако се понашаат како овие примадоните, може многу лесно толаква маса да ги опамети. Ама прости луѓе не го сваќаат тоа затоа и најелсно е да најдат изговори дека лош е фудбалот, се местело и т.н.
Првото беше за фудбалот објаснување, а второво за Сеха лига ете и тоа го имама зборено, кај се луѓето на Сеха лига, ете фудбалот се местело, лош квалитет, еве ракоемтот е на врвно ниво меѓу најдобрите 5 екипи е Вардар во светот, и они пак нејќат да дојдат и да изгледаат една утакмица од Сеха лигата, а за Лига шампиони и тоа против одредени противнци само ќе се потепаат за карти.
И коа ќе заклучиш на скопајни не можеш да им погодиш, прости луѓе, кој глумат елита, со еден пар патики од 50+ евра( еден просечен шваба има по еден плакар патики од спортскиве брендови), и смао знаат да дремат на кафе, кое го нарачуваат у 2 го пиајт до 4-5 саат пошо јбг 100тина денара е кафето.
Е сеа одамна го посакувам тоа @kano што го спомна да продава клубот т.е ФК само клубски членски карти, такви имаат и Сараево, има и Хајдук, има и Ѕвезда, таа е посебно од сезонската и има различна улога, со таа си превилиегиран при порадавање на реквизити, имаш попуст во фан шопот(не како овој сега, туку виситнски фан шоп), да имаш преднсот при купување на карти, и сезонски за клубовите дали ФК,Рк или ЖРК да нема врска, плус со таа членска да имаш и попсут на сезонската (ФК,РК,ЖРК), да имаш шанса при органзирање на чартер патувања на тимот, како член на клубот, да можеш да си упалтиш гостување, секако пример ти да си палтиш местотот во чартерот и ноќевањето, а клубот да ти обезбеди карта.
Можат многу работи да се направат, за да почне секој да сваќа дека за клубот треба да живееш, ама за тоа да им го протнеш пдо кожа, треба и од клубот да се фатат за работа, а со овие анемичниве партиски пиунчиња што се сега дел од клубот.

И кога играше Вардар со Бате, повеќето публика беше надвор од Скопје, знам во Куманово во Тобако за карти имаше многу гужва.. Мора да си работи и групата и клубот да се зголеми бројот на гледачи, али општо познато е во Македонија кога за нешто се збори сите сакат да одат да гледат не затоа што следат фудбал/ракомет затоа што слушнале дека ќе има многу гужва.. И не треба да се лажеме со тоа дека квалитетот на лигата бил слаб, да има навивачи играчите сигурно ќе играат на поквалитетно ниво, некогаш и најаките клубови имаат срање натпревари.. Забегав од темата, за картите не може да се смени ништо, кој прв реагирал си земал.. Во сабота и видеобим ќе има така? (Би требало да се направи добар атмосфера) :D

Ја па пробувам нормален муабет да праам..Обрати се што да ти кажам може и некоја од маскотите боље игра фудбал од инвалидите.
Не ми испод част не се секирај,дури се имам прекачувано на запад кога се градеше за да глеам:) Само што тогаш не ми беше јасно зашто е празен стадионот,а сеа ми е. Кога ќе немаш време за се ќе идеш на тоа што ти е интересно. Затоа и пишав. Бидејки никој тука нема што да објаснува кој треба да да добие билети а кој не,кој бил вардарец и тн, има за тие со членски карта,има и за комити, значи најлојалните се обезбедени останатите кој се снајде ,ако оној од штип е мазохист јебига нека иде и он.
Чим е така ок. Извини што ти одземав од скапоценото време.

Џабе се расправате, единствен проблем е штипјанецот што навива за Bregalnice, а во ракомет за Вардар... :icon_mrgr: Најдете го во сала, испразнете се на него и решен проблем :D

Шала, немојте одма IP да барате кај Acid :X3:

Вардар имат голема шанса да се пласират на Ф4.Тактиката треба да насочит прво кон пикерот Агиналде да бидит тотално отсечен,и второ да се остават Биелицки да шутират од 10-12 метри како што тоа го правит (Штербич сигурно е спремен на тоа ,тој шутират десно ниско и лево високо) и на контри да ги растурит,а и Јурецки трошит доста топки.
Да немат промашувања на пенали и играта со играч повеќе да се искористит махимално,сите коцки да бидат споени.
Ке имат периоди каде Вардар ке направит разлика од 5-8 голови и се надевам да ја задржит до крај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom