Фан клуб - РК Вардар

Ни 5 утакмици не гледал , него ја глеал само последната на ТВ и сеа ке дојде у Сабота , ке „плуска„ со рацете , ке се слика и после две недели ке кажува у „завичај„ колку било добро , нормално ако Вардар победи. Ако недај боже изгуби тогаш ке биде „заебах се што отидох у тоа Скопјето„. Имам сезонска фала богу , ама криво ми е за луге што го сакаат Вардар и одат стално а овој пат не успеаа да купат карта. И само еден ако ни рече „абе седи доле да гледаме„ ке биде циркус жими се :popce:

Многу го дрвите... купил, купил, до пред две години ве немаше никаде, сега не смеело некој од Долно Дупени да купи карта. Се глеа на фудбал во ПМФЛ колку го сакате Вардар.

Многу го дрвите... купил, купил, до пред две години ве немаше никаде, сега не смеело некој од Долно Дупени да купи карта. Се глеа на фудбал во ПМФЛ колку го сакате Вардар.
:facepalm:

Секоја утакмица сум и на ФК Вардар...пред 4-5 години лично имам давано пари од џеб за да имаат играчите прашок за перење да ги исперат дресовите...поентата е што тие од Долно Дупени до вчера кога Вардар гостувал кај нив со дрва и камења мавале а сега први во сала :toe:

А некој од Долно Дупени дошол да го гледа Вардар било кога на Градски во ПФМЛ или и таму се чека квалификации за ЛШ , па тогаш ке дојде ??? Тогаш што ке биде муабетот „Се гледа по КК Вардар колку го сакате ВАРДАР„ ???

Муабетот ми е, секој има право да го гледа Вардар, без разлика дали на некој му се допаѓа или не, дали салата ви е на 15 минути или на четири саати...

Муабетот ни е зашто тие не доаѓаат да навиваат за Вардар, кога Вардар игра во нивните градови.

Јас мислам глупо е да се зборува за тоа кој купил карти. Посебно што сезонава си имаше во редовна продажба сеознски карти. Ете завшри регуалрниот дел, почна втората фаза од натпревауравњето, и се направи приоритетна продажба на карти т.е се продаваа една недела порано билети кој се закупени како сеознски, и тој билет до одереден датум може да го купи сопственикот на сеознскиот билет и никој друг. За после ако не го купи, да се пушти во слободна продажба и најбрзиот си го купува.
Е сеа тука според мене малце имаат утка, ама тоа е мора да се разберат пошо се преку партија пиканти оваа работа да ја работат, па прво ги ставаат сезонските, 1500 ден, а би требало реално да биде 1000че, за после исто така терба п оправило, тие со сеонкски покрај прироритетната продажба и поефтина цена да бида биелтите, ако вака се 450, за тие со сеознските или 250 ден. Ама ајде ваљда за неколку години ќе научат.

Абе што не ви е јасно, доаѓаат да гледаат спорт, а не преплатенине манекени и пијаници од ФК. И олабавете малце со тоа провинција, наместо да ги привлекуваме од сите градови, како што некогаш било, ние ќе ги бркаме. Нормално дека прва утакмица ќе им биде 1/4 финале ЛШ, сигурно за прв пат на утакмица нема некој да отиде со Тинекс Пролет, ама со тек на време ќе почне и со неатрактивни противници да иде тој фан. Ако се создаде дај боже јак фудбалски клуб, ќе почнат и на ФК да идат, па кога ќе игра Вардар на гости низ Македонија ќе почнат да се појавуваат и фанови на Вардар. Не може да се жалите што некој земал пред вас карта, прво постојат сезонски, ако си дел од Комити членска, второ ако не ти одговара сезонска, ќе чекаш 12:00 и ќе си купиш онлајн карта, ако некој што прв пат иде на утакмица и нема некоја поврзаност со Вардар можел да чека точно 12 да земе карта, можете и вие најверните. Сегде е вака, секогаш ќе има индијанци и секакви ликови во вакви еуфорични мигови и големи утакмици, ама и со ваквите утакмици се зголемува фан-базата

Секако да е глупо но во мојата чудесна Македонија проблем е кога има навивачи, а секогаш ќе има некој што ќе останал бес карта, или па затоа што е од Скопје ќе чека да дојде Киелце па за него мора да има карта, а каде е на други натпревари.
Тие што се со сезонски имаа можност во приоритетна продажба е секако останаа малку карти а секој сака да гледа врвен спорт што би се рекло мала бара пуно крокодила.
Проблем е што како клуб или навивачка група не се успеа да се направи мрежа на навивачи низ цела Македонија.
Предлог со лична карта како за Мзт :) секако да не... мене како навинач на вардар би ми било мило да има транспаренти и групи кој би иделе од цела држава, доста е поделба.

Јас еве не можам да разберам,тие што сте комити и не знам ти што,сте останале без карти? Тебе ако ти бил значаен натпреварот (до тој степен како да нема утре ако не отидеш),зашто не си отишол пред билетара? Или па од Х причини ако не си можел да отидеш,сигурно си можел да најдеш начин преку пријател (пошто нели ако ти си комита,имаш пријател комита) да ти купи карта и за тебе?! Јас не сум комита,ама си купувам карта и сум присутен.Конкретно за утакмицава,картите беа пуштени од 12,ја бев дојден таму во 10:20 и имаше 30тина луѓе пред мене.Што сум јас? глуп,кретен,будала шо чекам саат и пол за карта а вие си го ладите? После доаѓале од провинција и незнам ти што,па тој чим дошол од пичке си матерне за да купи карта од билетара,треба да се засрамиш што тебе ти е на оддалеченост од временски интервал во минути,не во саати (15 минути од сала) а не си се заангажирал да купиш карта :)

Пред да почнете да ме пцуете,размислете малце.Башка картите се на принципот кој прв ќе стигне си купува,така да не глеам причина и јас да се бунам пошо не сум успеал или не сум се помачил да купам карта за некој натпревар за кој има голема заинтересираност. :)

Просто е ко пасуљ,неможеш никому да забраниш да купи карта,без разлика од кај е или дали иде на утакмица од помодарство или ради тоа што е фаланга фан.Но можеш да ги спречиш,ако секој што во вакви моменти наместо да се се лупа у гради колкав Вардарец бил,си купил сезонска на старт на сезона автоматски ги банира фаланга навијачите,и со тоа не се остава оволкав вакум простор за секакви накази да дојдат до карта.
Се надевам за следната сезона ќе научиме од грешките,сезонските ќе завршат во вистински раце а членските ќе се продаваат од самиот почеток на сезоната.

@Mr.X што му фали на Атман бе брат? Никад не се чаталел јас колку што памтам, крајно професионално играше дечкото, ако некој вредеше од тој тим на Металург тоа беше Атман...Што има везе ако играл за Металург, ти како направи грев е ако отидам во Автокоманда на гости кај некој :D

Иначе на ова од ЕХФ, за кој тренер гласавте бе педери? :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom