Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На тоа и мислев.Изиграјте си паметно,да не ве изиграат вас на крај,а и едно полувреме им е и превише на манекените.Вака ќе мириса на инциденти, стампеда, неправди после утакмица пошто ќе влезат којзнае кои наместо тие што треба итн![]()
Секој Комита треба да знае дека првично сме формирани како навивачка група на ФК Вардар. РК Вардар и да игра финале на ЛШ, а ФК Вардар да игра куп натпревар со Црвена Ѕведа од Јосифово, должност на Комити е да се појават на фудбал.На тоа и мислев.Изиграјте си паметно,да не ве изиграат вас на крај,а и едно полувреме им е и превише на манекените.![]()
Тие што не го следат ФК, а го следат РК во ЛШ се на исто рамниште со фановите на Металург и ЖРК Вардар. Додека има резултати и играчи ќе се најватрените фанови на Вардар.
Еве бе јас, живеам на 10 минути од сала немам карта сеа за на ракомет, на минатите утакмици сум си купувал карта обично без сезонска, а идам на ФК на секоја утакмица, последна против Тетекс во средата, и? Не можеш да речеш дека нема такви...За постов само![]()
Главен аргумент-живееле 5 минути од сала.
А најтрагично е што баш тие се бунат. Последен натпревар на стадион им е против Бате Борисов, а претпоследен против Спарта Прага. Демек Скопјани биле, морале да земаат карта. Кај се Скопјаните да дојдат Јужна? Или и таму исто место им фаќаат тие што се надвор од Скопје?
Јас пак од тие 10-тина пати што сум пошол да гледам фудбал 2-3 пати сум слушнал и нескопски дијалект.
Тие што треба да ги вртат овие муабети се сигурно обезбедени со сезонски или пак се во Комити, а такви не се повеќе од 1000 души.