Фан клуб - РК Вардар

Komiti.org

После одличниот навивачки почеток на пролетната полусезона и одлично одработените гостувања ни следува гостување во градот каде што започна нашата приказна за оваа календарска година. Вардар после неколку бледо одиграни натпревари конечно успеа да слави во првенствените дуели, а откако ги одигравме дуелите со условно полесните противници, ни следуваат натпреварите во кои ќе се решава шампионот. Нашата поддршка во Кратово може да биде клучна за нивниот успех. Во Кратово секогаш сме имале гостувања за паметење и оние кои го пропуштија делириумот на стартот од пролетната полусезона, сега имаат шанса за поправен испит. Еуфоријата во црвено-црните редови расте со доближувањето на викендот, затоа што не очекуваат натпревари кои се од клучно значење за понатамошниот тек на сезоната.
Сабота е ден во кој РК Вардар е на праг да го оствари најголемиот успех во својата историја и на македонскиот машки ракомет воопшто, па така од фудбал директно ќе се оди на ракомет, а картите за ракометниот натпревар ќе се продаваат по враќањето од Кратово.

Кој ќе придонесе за незаборавен викенд во време на најголемиот Христијански празник, доколку не сме ние Комитите?
ОДИМЕ ВО КРАТОВО, А ПОТОА СИТЕ НА РАКОМЕТ!!!

Собир за Кратово 12.00ч на железничка. Карта 100 денари.
За ракометот, карта со членска 100 денари, без членска 200 денари.
БИЛО КОГА, БИЛО КАДЕ!!!

^^^Како тоа планирате за помалку од 1 саат да стигнете од Sинголенд на РК? :D
Пред утакмица на РК ќе биде гарант каша-попара,ќе има плус некој иљадарка што ќе дојдат да ги гледат ЖРК на бимот,после тоа стампедо за у сала :)

Кој е крив што управата која е иста во двата клуба закажа меч во исто време со натпревар на другиот тим?
Две недели имаа да побараат одложување на дуелот во Силекс, и покрај настојувањата не прифатиле.

Вака ќе мириса на инциденти, стампеда, неправди после утакмица пошто ќе влезат којзнае кои наместо тие што треба итн :)

Сергеј да не плаќа експресен воз до Хотел Русија :D и како тоа ке се продаваат картите од кога ке стигнат дечките од Кратово, тоа ке биде на полувреме ?? неко нас овде јебе

Вака ќе мириса на инциденти, стампеда, неправди после утакмица пошто ќе влезат којзнае кои наместо тие што треба итн :)
На тоа и мислев.Изиграјте си паметно,да не ве изиграат вас на крај,а и едно полувреме им е и превише на манекените. :)

Е аман де, не е толку далеку Кратово, нема сите со автобус да одат накај Кратово :)
Со кола ако нагазиш поубаво за 40 минути се стигнува како ништо :icon_mrgr: Сигурно ќе стигнат пола саат пред утакмица тие што ќе бидат со коли.[DOUBLEPOST=1428687291][/DOUBLEPOST]
На тоа и мислев.Изиграјте си паметно,да не ве изиграат вас на крај,а и едно полувреме им е и превише на манекените. :)
Секој Комита треба да знае дека првично сме формирани како навивачка група на ФК Вардар. РК Вардар и да игра финале на ЛШ, а ФК Вардар да игра куп натпревар со Црвена Ѕведа од Јосифово, должност на Комити е да се појават на фудбал.
Како играле фудбалерите тоа е најмалце битно, револт спрема играчите и нивното залагање се покажува на трибина, а не со неодење на натпревари.
Вардар-Тетекс, на трибините имаше севкупно 400 гледачи, од кои 150-тина на запад. Вардар дава гол, на стадион ечи ОДИ СИ АНДРЕЕВ, е така се праќа порака до клубот и до управата. Не може да е оправдување незалагањето на играчите за да се престане да се оди на стадион.

Од тие што редовно одат на утакмици јас сум сигурен дека 80% ќе одат на фудбал, ама па затоа пред сала ќе има луѓе кои би наполниле 10 блока како тој што ќе ни биде отстапен за во сабота, што значи РК Вардар секако ќе има поддршка.
Никој не е будала да ги остави луѓето без карти, ама од сите тие само мал дел заслужуваат да добијат карти и може да чувствуваат револт кон одлуката картите да се продаваат на пола саат пред утакмица, а другите што крекаат, а два пати не се појавиле ни на стадион ни во сала, нема што да бараат.
Секој што има членска ќе добие карта, тука е завршена работата на групата.
Повеќето се бунат дека не се продавале карти претходниве денови, ама карти не се продаваат затоа што воопшто немаме карти, поучени од случувањата од лани кога некои си правеа фалц карти за дуелот со Фленсбург, бидејќи картите за Комити се пуштија неколку дена пред утакмица.

Јас сезонава не сум промашил ниту еден натпревар на РК Вардар на домашен терен (освен со Прилеп бидејќи се поклопи со Брегалница-Вардар), не сум пропуштил ниту еден дуел на ФК Вардар во Скопје, а сум бил и на пола гостувања вон Скопје. Сум бил на три гостувања на КК Вардар, а единствени пропуштени натпревари ми се кога се поклопувале термините со РК Вардар.

РК Вардар во сабота го игра најважниот натпревар во историјата, а јас како човек што живеам за Вардар сум помирен дека нема да го гледам натпреварот во живо, затоа што нема да можам да стигнам навреме. Дури и да стигнам навреме, не сакам како нечовек да се стискам со уште пет души, на место за еден човек, па нити ќе можам да навивам, ниту да ја гледам утакмицата.
Проблемот не е целосно кај Комити, проблемот е кај целата организација на натпреварите, и ќе се случи истото како и лани.
Мене тоа ме револтира највеќе, и поради незаситноста на структури во клубот, буквално ми е сеедно дали ќе влезам на ракомет или не, колку и да сум заслужил пред сите тие што ќе влезат во сала, да бидам на трибина.

ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО И РЕДАРИТЕ ГИ ПУШТААТ ЛУЃЕТО СО КАРТИ ЗА СТОЕЊЕ НА НАША ТРИБИНА, исто како што лани си пуштаа луѓе без карти на наша трибина.
Комити апелираат неколку пати, никој не не ебе по тоа прашање.
Тие што се лутат на Комити вината ја бараат на грешно место, карти ќе има ЗА СЕКОЈ КОЈ ИМА ЧЛЕНСКА, ама никој не гарантира дека кога ќе влезеш на трибина нема да се случи да биде исполнета до последно место и да нема место за нас...

Последно уредено:
Тие што не го следат ФК, а го следат РК во ЛШ се на исто рамниште со фановите на Металург и ЖРК Вардар. Додека има резултати и играчи ќе се најватрените фанови на Вардар.

За постов само :cuc::cuc: :cuc:

Главен аргумент-живееле 5 минути од сала. :pos:

А најтрагично е што баш тие се бунат. Последен натпревар на стадион им е против Бате Борисов, а претпоследен против Спарта Прага. Демек Скопјани биле, морале да земаат карта. Кај се Скопјаните да дојдат Јужна? Или и таму исто место им фаќаат тие што се надвор од Скопје?
Јас пак од тие 10-тина пати што сум пошол да гледам фудбал 2-3 пати сум слушнал и нескопски дијалект.
Тие што треба да ги вртат овие муабети се сигурно обезбедени со сезонски или пак се во Комити, а такви не се повеќе од 1000 души.

Утре кога ќе не грабнат. Ќе изгубиме

Ако не се појават комити од првата минута, ништо од добар резултат за реваншот. На играчиве на Рк Вардар, премногу им значи нивната подршка кога се работи за домашниот терен, како да се програмирани да неможат без нив, мислам дека ако ја видат празната трибина на комити, буквално ќе се срушат како кула од карти. Џабе останатите 5000 кога нема кој да потегне.

За постов само :cuc::cuc: :cuc:

Главен аргумент-живееле 5 минути од сала. :pos:

А најтрагично е што баш тие се бунат. Последен натпревар на стадион им е против Бате Борисов, а претпоследен против Спарта Прага. Демек Скопјани биле, морале да земаат карта. Кај се Скопјаните да дојдат Јужна? Или и таму исто место им фаќаат тие што се надвор од Скопје?
Јас пак од тие 10-тина пати што сум пошол да гледам фудбал 2-3 пати сум слушнал и нескопски дијалект.
Тие што треба да ги вртат овие муабети се сигурно обезбедени со сезонски или пак се во Комити, а такви не се повеќе од 1000 души.
Еве бе јас, живеам на 10 минути од сала немам карта сеа за на ракомет, на минатите утакмици сум си купувал карта обично без сезонска, а идам на ФК на секоја утакмица, последна против Тетекс во средата, и? Не можеш да речеш дека нема такви...

Ради вакви идиоти треба да се воведе правилото,со една лична карта една (две максимум) карти за утакмица,па нека шиткаат :) И да,да му удри некој добар ќотек :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom