Фан клуб - РК Вардар

Значи колку сте досадни преку таквото жими се! Ја го сакам Вардар, ама не купив карта ради тие од другите градови. Дечки, ако го сакате Вардар ќе си земевте сезонска пред почеток на сезона, 1.500 денари кошташе, мислам дека не сте толку сиромашни да не може да одвоите ако толку сте заљубени во Вардар, па сега ќе немавте вакви маки.
После, недела дена имате за промена на картата, ко господа ве чека истото седиште за 400 денари, тоа е да тргате по 50 денари дневно за да ги соберете, што верувам не ви е проблем.
Башка, пошто сигурно го сакате Вардар гарант идете и на фудбал, така да ќе си идевте цела сезона бесплатно со сезонскава од ракомет.
И јас сакам салата да биде исполнета со вистински Вардарци, ама никој не ви е крив. Од толку многу вистински Вардарци гледам на СЕХА колку ни е полна салата.

@Mr.X што му фали на Атман бе брат? Никад не се чаталел јас колку што памтам, крајно професионално играше дечкото, ако некој вредеше од тој тим на Металург тоа беше Атман...Што има везе ако играл за Металург, ти како направи грев е ако отидам во Автокоманда на гости кај некој :D

Иначе на ова од ЕХФ, за кој тренер гласавте бе педери? :icon_lol:
Абе никој бе од таму не ти треба, башка овој е катсотрфа, Русите убаво ги заеба, а и да не се лажеме во Метлаург и не изигра којзнае што, ќе блесне една утакмица 5 го нема, против нас ниедно дерби нема изиграно на високо ниво, знае да рапсали еднаш, после 5 пробивања да направи.
А не е работата дали се чаталел, туку со самото тоа што играл таму е доволно да не им текне да го донесат.
ШТо ќе правиш па ти у темнината на госит да одиш, ќе треба да седите на свеќи. :D

Значи колку сте досадни преку таквото жими се! Ја го сакам Вардар, ама не купив карта ради тие од другите градови. Дечки, ако го сакате Вардар ќе си земевте сезонска пред почеток на сезона, 1.500 денари кошташе, мислам дека не сте толку сиромашни да не може да одвоите ако толку сте заљубени во Вардар, па сега ќе немавте вакви маки.
После, недела дена имате за промена на картата, ко господа ве чека истото седиште за 400 денари, тоа е да тргате по 50 денари дневно за да ги соберете, што верувам не ви е проблем.
Башка, пошто сигурно го сакате Вардар гарант идете и на фудбал, така да ќе си идевте цела сезона бесплатно со сезонскава од ракомет.
И јас сакам салата да биде исполнета со вистински Вардарци, ама никој не ви е крив. Од толку многу вистински Вардарци гледам на СЕХА колку ни е полна салата.
Најдобар коментар до сега :cuc: Вистинските вардарци се од 200-500 души максимум и тие си имаат карти не се секирајте. Другите треба да се запрашаат зошто ги нема на малите утакмици. Со право поупорните од другите градови им ги земаат картите од пред нос на таквите шминкерчиња, шмизлиња и остала багра.

Јас се надевам само дека ке им текне да ги обележат картите за комити со броевите од членски, инаку овој пат може и до тепање да дојде, за среќа минатиот пат не дојде :) , плус што ке има минимум 1000че за да гледаат на видео бим, сите од нив кога ке се нафрлат на картите, ке биде чудење, ако не се организираат асално и ако биде како минатиот пат, циркузи на квадрат :) @Комита Ултрас и нез ти кој сте таму главни ургирајте :D

Најако е некој коа ќе ти сврти муабет абе немам 1500 денари за сезонска многу е а знам дека во кафана толку ги троши, во Боними, таму не можеш со 200 денари да поминеш :D Ај да немаш разбирам ама да немаш приоритети во животот на кои трошиш пари и додатно се жалиш, ми е многу смешно.

Мора некој луѓе до го искоренат тоа сељци,провинцијалци.. Не значи дека ако си од Скопје, ти граѓанин си, и само ти имаш право на Вардар, како што знам Вардар е клуб на сите Македонци(не е сопственост на вашите родители), и заради неколкуте ПАМЕТНИ типови и тие што идеаа од други градови на Вардар иако имаат притисок врз нив(како што велат се предавници) се навредуваат. Ја не сум од Скопје па идам и го гледам ФК Вардар повеќе, затоа што неможам да дојдам до карта за ракомет. Треба сите да се почитуваат без разлика од каде се и какви се, а Вардар повторно да го направиме македонски тим а не скопски.

Мора некој луѓе до го искоренат тоа сељци,провинцијалци.. Не значи дека ако си од Скопје, ти граѓанин си, и само ти имаш право на Вардар, како што знам Вардар е клуб на сите Македонци(не е сопственост на вашите родители), и заради неколкуте ПАМЕТНИ типови и тие што идеаа од други градови на Вардар иако имаат притисок врз нив(како што велат се предавници) се навредуваат. Ја не сум од Скопје па идам и го гледам ФК Вардар повеќе, затоа што неможам да дојдам до карта за ракомет. Треба сите да се почитуваат без разлика од каде се и какви се, а Вардар повторно да го направиме македонски тим а не скопски.
Во последно време никој не ја наметнува таа фраза сељаци/провинцијалци, сем ако не се зима во предвид дербито што е и оправдано. Само нека не се чука секој во гради што ќе земе карта јас сум за Вардар уште од кога, само сум од друг град не можам редовно да доаѓам. А вистината е сосем друга тој не ни доаѓа на утакмица Вардар кога гостува кај него во град или пак во околните градови каде што живее. Или пак уште полошо тој ден кога Вардар гостува таму каде што он живее тогаш е најголемиот локал патриот а Вардар е Миравци.

Кој не си набавил билет на време нема потреба да си ја истура нервозата на некој што уредно си чекал ред пред билетара или онлине со саати (без разлика дали е од штип, охрид или центар). Самиот факт што чекал со саати и што ќе патуваа со саати само за натпреварот покажува дека истиот има голема желба да го гледа Вардар.
А муабетот дека “најверните“ на сметка на другите нема да земат карти, не држи вода зашто “најверните“ имаа шанса да си дојдат до карта доколку имаат членска од навивачката група или пак си имаа сезонска.

Во последно време никој не ја наметнува таа фраза сељаци/провинцијалци, сем ако не се зима во предвид дербито што е и оправдано. Само нека не се чука секој во гради што ќе земе карта јас сум за Вардар уште од кога, само сум од друг град не можам редовно да доаѓам. А вистината е сосем друга тој не ни доаѓа на утакмица Вардар кога гостува кај него во град или пак во околните градови каде што живее. Или пак уште полошо тој ден кога Вардар гостува таму каде што он живее тогаш е најголемиот локал патриот а Вардар е Миравци.
Ако го следам Вардар не значи дека мора да идам на Запад и да навивам, а тоа што некој се кријат веројатно е затоа што се под притисок, али сепак никој не може да забрани на некого дали ќе навивал за Вардар или не. Вардар е историја, традиција македонска, и затоа подобро да навиваш за него, отколку да се палам на Ѕвезда или Партизан. Затоа у Македонија и нема добар квалитет, затоа што секогаш е подобро туѓото. :)

Ако го следам Вардар не значи дека мора да идам на Запад и да навивам, а тоа што некој се кријат веројатно е затоа што се под притисок, али сепак никој не може да забрани на некого дали ќе навивал за Вардар или не. Вардар е историја, традиција македонска, и затоа подобро да навиваш за него, отколку да се палам на Ѕвезда или Партизан. Затоа у Македонија и нема добар квалитет, затоа што секогаш е подобро туѓото. :)
Абе сеа Димче е во право, кај се тие луѓе кој го навиаат за Вардар кога игра некаде во билзина на нивното живеалиште, јас такви познавам ама не се многу, највеќе се Источна Макеоднија т.е повеќето се од Радовиш или околината на Радовиш и доаѓаат кога се игра во тој дел до Макеоднија најчесто на гости се поајвуваат во Штип и Струмица,Велешани исто чат пат знаат да се појават на гостувања исто и они најќчесто во Штип кога се гостува таму одат и во сопствена режија не се многу по 2-3 коли, исто така во Кратово кога се игра, знаат од Кратоов дечки да дојдат ама на две раце се броајт дечките.
Неготинчани се од сите според мене најредовни, бар беа до пред некое време додека се беше барем на солидно ниво. Охриѓани исто и од Струга знаат да дојдат ама само кога има утакмица Струга или Охрид. И тие не се многу на една рака се бројат. Од Гостивар се најредовни скоро секоја уткамица дома, а гости повеќе е кога се игра во Западна Макеоднија утакмциите, кога се игра на исток поретко.
Ама тоа што до пред некое време кога идев редовно го имам забележано, значи на обичните утакмици кога Вардар им игра пред врата што се вика, таквите навивачи сеа ќе кажам провинција можеш на прсти да ги изброиш.
И доста од тие што ги набројувам што знаат кога некаде во нивна близина игра Вардар да додјат на утакмици, они извисуваат за карти, а некој друг од провинција како Стеалтх, што се радуваа на головите на Шкендија и што скандирал Миравци ќе дојдат пред нив до карта.
Е сеа овој муабет може да се тера, зашто таквите фаци, без срам после такви испади доаѓаат и купвуаат карти за да го гледаат иситот тим по кој што плукале (ФК,РК е истиот клуб, само тоа РК и ФК е означувањето на секцијата во која се натперваруваат т.е спортот.), е тоа мене не ми е јасно со какво лице тие доаѓаат на натепрварите дали имаат грам совест. Па јас Металург и бесплатно карта да м идаваа кога играа 1/4 финале немаше да отидам да ги гледам, единствено некој клуб јас барем како секој човек со карактер не би отишол да гледам некој по кој што сум плукал, сум му се сител на неуспехот, единствено што би отишол да го гледам тој клуб е кога би играл само против Вардар и тоа затоашто ќе бидам отиден за клбуот за кој навиавм па поради тоа и нив ќе морам да ги глеам.
Ама македонче пусто безкичемњак нормално дека ќе лиже кај што плукал, ништо ново не е за макеодончето ова. Ама затоа па и секој не трти како сака.

Последно уредено:
Се убаво си напишал, само не си напишал зошто Скопјаните не го гледаат ФК Вардар на Градски или РК Вардар во Сеха. Тешко се наоѓаат статистики, ама сигурно ФК Вардар треба да изигра 15 меча за да дојде публика колку што ќе дојдат сега со Киелце.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom