Mondonico
ВАР експерт
- Член од
- 15 јануари 2013
- Мислења
- 10.331
- Поени од реакции
- 18.782
А кој рече дека Јувентус нема да продолжи? Кај си видел ти некој овде да плаче, па да го постираш тоа што го постираше?A ti kaj vide nekoj da go pluka Conte vo postot? Go postiram zatoa shto go delam mislenjeto. Si ojde Konte gotovo, Juve si prodolzva kako sto prodolzhi posle Del Piero. Da te potsetam JUVENTUS ostanuva bez razlika koj si odi, i da dokolku ne postoese juve konte nemase da bidi toa sto e sega pocnuvqjki od igrac zavrsuvajki kako trener. I da ne spomnuvam kako bevme tuka za nego koga bese suspendiran a toj na prvata teskotija si ojde. Ali nebitno fala mu za se i se najdobro na tamu. Nervira koga vekje 2 meseci imame nov trener a 90% se zaglaveni vo Konte ko tinejdzerka ostavena od deckoto koj ja skinal. Ami aj za lipi da placime![]()
Жити се, не ме заебавајте. Си отишол Конте, па ајде сега ќе му лепиме во фаца дека Јувентус го направи тоа што е како играч и како тренер. Бла-бла, дрн-дрн како што би рекол јас.
Ако тргнеме од таа логика, тогаш слободно може да кажеме дека Јувентус го направи и Дел Пиеро тоа што е. И Трезеге. И Платини. И Зидан. Исто може да кажеме дека Милан го направи Малдини тоа што беше како фудбалер, а исто и Шевченко. Рома може да си каже дека го направи Тоти тоа што е денес, Интер истото за Занети да го каже, а Јунајтед за Сколс, Гигс и уште не знам кој. Нема никаква логика еден клуб да си зема за право да вели дека направил тоа што направил од некои играчи.
Ајде ако не, да ја погледнеме другата страна. Што би бил Јувентус без Дел Пиеро? Без Бониперти? Без Платини? Што би бил Јувентус без Конте како тренер?? Што би бил Милан без Малдини, Шевченко, Барези? Што би бил Јунајтед без Рој Кин, Невил, Гигс? Да не давам уште примери, ме сфативте има илјадници.
И ајде сега кој е во право, дали клубовите кој тврдат дека создале нешто или играчите да земат да тврдат дека го создале клубот? Ако гледаме објективни и двете страни и се во право и не се во право. Затоа никој, ниту клубот од една страна, ниту пак играчите од друга страна немаат право да се китат со такви перја нарекувајќи се создавачи на некој или нешто. Мора да се разбере дека фудбалот е збир, заедништво и не може да се одделуваат заслугите на играчите за клубот и на клубот за играчите.
Токму поради тие причини никој нема право да вели дека Конте е оној кој што е поради тоа што Јуве го создал. Исто и обратно.