Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
A ti kaj vide nekoj da go pluka Conte vo postot? Go postiram zatoa shto go delam mislenjeto. Si ojde Konte gotovo, Juve si prodolzva kako sto prodolzhi posle Del Piero. Da te potsetam JUVENTUS ostanuva bez razlika koj si odi, i da dokolku ne postoese juve konte nemase da bidi toa sto e sega pocnuvqjki od igrac zavrsuvajki kako trener. I da ne spomnuvam kako bevme tuka za nego koga bese suspendiran a toj na prvata teskotija si ojde. Ali nebitno fala mu za se i se najdobro na tamu. Nervira koga vekje 2 meseci imame nov trener a 90% se zaglaveni vo Konte ko tinejdzerka ostavena od deckoto koj ja skinal. Ami aj za lipi da placime :)
А кој рече дека Јувентус нема да продолжи? Кај си видел ти некој овде да плаче, па да го постираш тоа што го постираше?

Жити се, не ме заебавајте. Си отишол Конте, па ајде сега ќе му лепиме во фаца дека Јувентус го направи тоа што е како играч и како тренер. Бла-бла, дрн-дрн како што би рекол јас.

Ако тргнеме од таа логика, тогаш слободно може да кажеме дека Јувентус го направи и Дел Пиеро тоа што е. И Трезеге. И Платини. И Зидан. Исто може да кажеме дека Милан го направи Малдини тоа што беше како фудбалер, а исто и Шевченко. Рома може да си каже дека го направи Тоти тоа што е денес, Интер истото за Занети да го каже, а Јунајтед за Сколс, Гигс и уште не знам кој. Нема никаква логика еден клуб да си зема за право да вели дека направил тоа што направил од некои играчи.

Ајде ако не, да ја погледнеме другата страна. Што би бил Јувентус без Дел Пиеро? Без Бониперти? Без Платини? Што би бил Јувентус без Конте како тренер?? Што би бил Милан без Малдини, Шевченко, Барези? Што би бил Јунајтед без Рој Кин, Невил, Гигс? Да не давам уште примери, ме сфативте има илјадници.

И ајде сега кој е во право, дали клубовите кој тврдат дека создале нешто или играчите да земат да тврдат дека го создале клубот? Ако гледаме објективни и двете страни и се во право и не се во право. Затоа никој, ниту клубот од една страна, ниту пак играчите од друга страна немаат право да се китат со такви перја нарекувајќи се создавачи на некој или нешто. Мора да се разбере дека фудбалот е збир, заедништво и не може да се одделуваат заслугите на играчите за клубот и на клубот за играчите.

Токму поради тие причини никој нема право да вели дека Конте е оној кој што е поради тоа што Јуве го создал. Исто и обратно.

Nervira koga vekje 2 meseci imame nov trener a 90% se zaglaveni vo Konte ko tinejdzerka ostavena od deckoto koj ja skinal.

Гледаш некој на фан-клубов последно време да го спомне Конте? Колку што знам во последно време се правеше муабет за CAROT и Фалкао ( :facepalm: )... кога замина Антонио испишавме едно 20 страни што е нормално и толку. Му посакавме само успешна работа како тренер на Италија, и целосно се фокусираме сите на новите трансфери (Фалкао :facepalm::facepalm:) и сезоната што ни престои со Алегри, правевме муабет за можните формации со кој ќе играме... и наеднаш доаѓа ДевиАнгел да збори како сеуште сме заглавени со Конте.

Dude, seriously?

Колку што забележувам, тебе ти пречи што Конте ќе го памтиме по добро, а не како предавник кој си замина среде подготовки. Повеќето од нас не го сменија мислењето и после неговата изјавата за скудетата на Јувентус. Епа извини, овие три прекрасни години не се забораваат така лесно, со среќа нека му е во понатамошната кариера и создравје. Ај сега да правиме муабети за Фалкао :facepalm::facepalm::facepalm:

:icon_mrgr:

Последно уредено:
Гледаш некој на фан-клубов последно време да го спомне Конте? Колку што знам во последно време се правеше муабет за CAROT и Фалкао ( :facepalm: )... кога замина Антонио испишавме едно 20 страни што е нормално и толку. Му посакавме само успешна работа како тренер на Италија, и целосно се фокусираме сите на новите трансфери (Фалкао :facepalm::facepalm:) и сезоната што ни престои со Алегри, правевме муабет за можните формации со кој ќе играме... и наеднаш доаѓа ДевиАнгел да збори како сеуште сме заглавени со Конте.

Dude, seriously?

Колку што забележувам, тебе ти пречи што Конте ќе го памтиме по добро, а не како предавник кој си замина среде подготовки. Повеќето од нас не го сменија мислењето и после неговата изјавата за скудетата на Јувентус. Епа извини, овие три прекрасни години не се забораваат така лесно, со среќа нека му е во понатамошната кариера и создравје. Ај сега да правиме муабети за Фалкао :facepalm::facepalm::facepalm:

А кој рече дека Јувентус нема да продолжи? Кај си видел ти некој овде да плаче, па да го постираш тоа што го постираше?

Жити се, не ме заебавајте. Си отишол Конте, па ајде сега ќе му лепиме во фаца дека Јувентус го направи тоа што е како играч и како тренер. Бла-бла, дрн-дрн како што би рекол јас.

Ако тргнеме од таа логика, тогаш слободно може да кажеме дека Јувентус го направи и Дел Пиеро тоа што е. И Трезеге. И Платини. И Зидан. Исто може да кажеме дека Милан го направи Малдини тоа што беше како фудбалер, а исто и Шевченко. Рома може да си каже дека го направи Тоти тоа што е денес, Интер истото за Занети да го каже, а Јунајтед за Сколс, Гигс и уште не знам кој. Нема никаква логика еден клуб да си зема за право да вели дека направил тоа што направил од некои играчи.

Ајде ако не, да ја погледнеме другата страна. Што би бил Јувентус без Дел Пиеро? Без Бониперти? Без Платини? Што би бил Јувентус без Конте како тренер?? Што би бил Милан без Малдини, Шевченко, Барези? Што би бил Јунајтед без Рој Кин, Невил, Гигс? Да не давам уште примери, ме сфативте има илјадници.

И ајде сега кој е во право, дали клубовите кој тврдат дека создале нешто или играчите да земат да тврдат дека го создале клубот? Ако гледаме објективни и двете страни и се во право и не се во право. Затоа никој, ниту клубот од една страна, ниту пак играчите од друга страна немаат право да се китат со такви перја нарекувајќи се создавачи на некој или нешто. Мора да се разбере дека фудбалот е збир, заедништво и не може да се одделуваат заслугите на играчите за клубот и на клубот за играчите.

Токму поради тие причини никој нема право да вели дека Конте е оној кој што е поради тоа што Јуве го создал. Исто и обратно.

де бе де ме распнавте за еден пост и едно мислење :D, не ми пречи апсолутно ништо што Конте ќе се памети по добро али ств е доста оди на twitter, на you tube и видете го секое второ видео од Јуве и пост е како Конте фали, како конте треба да се врати и остало. И btw не е форумот 90% од Јувентините размислете малце.

Ја не видов ништо лошо во изјавата на Конте.Нормално сега е селектор на Италија и не можеше да одговори онака како што би одговорил иначе на прашањево.Али па не кажа дека Јуве има 30 титули ниту нешто друго против клубов.
Едноставно дипломатски го избегна прашањето со тоа што кажа дека ТОЈ има освоено 8 скудета со Јуве(5 како играч и 3 како тренер) е сега ако е паметно новинарчево нека си ги собере и другите скудета кога Конте не бил играч ни тренер на Јуве и ќе ја добие точната бројка

Абе спласнаа некако вестите за CAROT... :coffee:

Па јебига, не се јаде грав секој ден, така и царов со медицинскиве прегледи секој ден.

Абе може некако натпреваров да го следам на мобилниов? ( Huawei Y-300 )[DOUBLEPOST=1408547540][/DOUBLEPOST]Ај преведете што кажа Марота за Видал... сега постираше ЏДМ на неговата фб страна

Marotta: Vidal never for sale
Juventus CEO Beppe Marotta insists Arturo Vidal has never been for sale at any point this summer.

The Chilean midfielder has been linked with a big money move to the likes of Real Madrid and Manchester United in recent months.

However, speaking to Sky Sport, the official said the player has returned to Old Lady training following injury and will be available for the Serie A champions again soon.

“Vidal is fine, he has started training again and his knee is working as normal again,” Marotta said.

“He is still available for the team, there is always the same speculation about him. He was never put up for sale and there have never been any negotiations for him.

“They are the usual media rumours that are apart from reality.”

Marotta then discussed the prospect of Gigi Buffon and Paul Pogba signing new contracts.

“Buffon? We are very grateful to him. There is already a contract outlined in principle, we will meet when he wants to. He will stay as long as he wants to.

“Pogba? We have had some negotiation with his agents, we hope to arrive at a positive conclusion shortly.”

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom