Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Moжеше многу лесно да го одбегни прашањето, или да кажи дека е селектор и дека тие работи не го интересираат и останато. Забива нож во грб на клубот кој му помогна да се издигни до тоа што е денес. Да се разбериме ниеден клуб голем немаше да го земи за тренер таа година после тој рапорт што го имаше

А вие што ќе почнете да дрвите.... убијте се :P

Дојди на помош на дрвење :D :D[DOUBLEPOST=1408466240][/DOUBLEPOST]Depay ние алтернатива за Лавеци....[DOUBLEPOST=1408468485][/DOUBLEPOST]Го купивме Настасич

Juventus is about to close the acquisition of the Manchester City defender Matija Nastasic.Manchester Evening News says that the price tag is 12 million euro and the Bianconeri are at a distinct advantage over Roma who first must sell Benatia.

Последно уредено:
Топ би било ако се донесе Депај,млад играч а и богами има потенцијал за да биде добар играч и наредни 5 сезони да не се мисли за замена за разлика од Лавеци..

Конте и додека беше актуелен тренер не улаваше у муабетот за титулите толку.Ваљда ви е јасно дека неможе да глуми бунтовниук сега, ФИГЦ му е работодавец.Не ми се потребни мене изјави за да знам кој е кој, баш за Конте па ич.

juventus-campione-d-italia-5-maggio-2013-19.jpeg

e0207378_2140054.jpg

941337.jpg

:icon_lol:

Во сабота ли е Трофео Тим?

Ако е тогаш нека си е*ат матер, од сите можни денови баш во сабота...

Како што разбрав утре во 16 часот треба да се одигра утакмицата со младинците

Нема ни да име кога е report :D[DOUBLEPOST=1408472949][/DOUBLEPOST]so true

Faisal M. Nsouli ‏@fmnsouli 3h
Hey you Juventus fans; wake up!Turn Conte's page... It's over! Juventus made Conte who he is today and NOT the other way around!

Незнам кој фактор ти е момакот од твитер па го ставаш и тука фа го видиме сите.Небитен лик кој го искажува своето мислење, притоа пробувајки истото да го наметне на другите.
Сигурно он не го направи Јувентус шампион три години по ред.Да те подсетам дека предтоа двапати бевме 7ми.Значи 7ми (со букви : СЕДМИ).
И мене можда некои изјави не ми се по ќеиф, али не пљукам по човекот шо не врати на врвот.

Незнам кој фактор ти е момакот од твитер па го ставаш и тука фа го видиме сите.Небитен лик кој го искажува своето мислење, притоа пробувајки истото да го наметне на другите.
Сигурно он не го направи Јувентус шампион три години по ред.Да те подсетам дека предтоа двапати бевме 7ми.Значи 7ми (со букви : СЕДМИ).
И мене можда некои изјави не ми се по ќеиф, али не пљукам по човекот шо не врати на врвот.
A ti kaj vide nekoj da go pluka Conte vo postot? Go postiram zatoa shto go delam mislenjeto. Si ojde Konte gotovo, Juve si prodolzva kako sto prodolzhi posle Del Piero. Da te potsetam JUVENTUS ostanuva bez razlika koj si odi, i da dokolku ne postoese juve konte nemase da bidi toa sto e sega pocnuvqjki od igrac zavrsuvajki kako trener. I da ne spomnuvam kako bevme tuka za nego koga bese suspendiran a toj na prvata teskotija si ojde. Ali nebitno fala mu za se i se najdobro na tamu. Nervira koga vekje 2 meseci imame nov trener a 90% se zaglaveni vo Konte ko tinejdzerka ostavena od deckoto koj ja skinal. Ami aj za lipi da placime :)

Не викам дека ти лично го плукаш, ама доста од ФКлубов нагло го промени мислењето во врска со Конте.

Иронично е тоа малку. Липпи директно у интер отиде , па немаше проблем потоа да се врати , и да остане омилен до ден денес меѓу навивачите.
Конте замина бидејки не се најдоа на ист план со амбициите на клубот . Нит доби он одказ од Јуве, нит си поднесе оставка.Едноставно заедно донесоа одлука дека неможат да продолжат понатаму во овој момент.Оставен е простор за повторна соработка во иднина.

И да , точно дека имаме нов тренер, тренер кој сеуште не ја заработил мојата доверба . И личност која пред две години изјавуваше дека имаме 31 титула ако ја рачунаме и онаа од Сериа Б. Интересно нели ?

Клубот му даде подршка за време на суспензијата бидејки апла беше тоа глупост, а и ние имавме корист од негово останување. Не дека тукутака влегоа со огромана подршка во тој момент.Ја мислам дека он таа подршка си ја имаше заслужено, и си ја оправда во следните 2 години.Ќе ја оправдаше уште толку ако клубот му излезеше во пресрет и ги задоволеше неговоте барања за засилување на екипата.

Конте си ја заврши работата со Јувентус и си замина да си ја води Италија што и можеби е според него поголем престиж .
Јас го почитувам Конте но не го дигам до висини дека тој не кренал а Марота и Ањели му продаваа секоја година по еден играч .На Конте му одеше во прилог тоа што кога тој почна да го води Јувентус се распагаше еден тим од Милано кој неколку години пред тоа освои Лига на Шампиони и тоа заслужено .За Милан и да не правиме муабет сите му ги продадија на нашиот тренер .Според мене најзалсужен за Јувентус денес е
C_3_Media_1049260_immagine_l.jpg

Настасич неам појма каков е, но доколку е купен за онаа сума која е спомната погоре, кој е лудиот што се согласил на неа.
Прочитав некаде изјава во која Пелегрини изјавува дека Насташич му е 5-ти избор за централен бек. Ако идеме по ова, која е таа логика да се дадат 12м(спомнати погоре), за играч кој е 5-ти избор во некој wannabe the greatest club in the world. И тоа.

Се разбира, ако се е вистина погоре од Н па до А

Играч со голем потенцијал, би го донесол за тие пари, ама пак кој ме прашвит мене:icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom