Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Топ оф д лиг бичис!

Паднав во депресија на 1-0 и 60та минута, едноставно не смеевме да изгубиме. Ама друг Арсенал гледаме сезонава, иако игравме со слаб ВестХем.

Тие шупците Челзи пак со никакви 1-0 земаа три бода, каква циганска екипа се сезонава не ми се верува, Тотнем класика, Ливерпул со „флапи хендс“ го поздравувам исто така...

Убаво е да сме на врвот секако, тежок натпревар со Њукасл не чека, ептен јака серија тераат, ама мораме да ги треснеме.

Јас стварно незнам зошто уште жиру е прва постава.Па човекот е дрво 5-6 утакмици по ред.Седни го на клупа нека не изигра 2 меча и ке се опамети.

Волкот вака така ама не вади човекот од гомната.

За наредна утакмица сакам само победа,дали ке играат убаво,грдо,валкано или во јанг стил не ме интересира.Битни се тие 3 бода.

Топ оф д лиг бичис!

Паднав во депресија на 1-0 и 60та минута, едноставно не смеевме да изгубиме. Ама друг Арсенал гледаме сезонава, иако игравме со слаб ВестХем.

Ако ја гледаме цела сезона до сега, тогаш да, ама ако ја гледаме само денешнава утакмица повеќе би рекол дека го гледаме ланскиот Арсенал што игра млитаво 60-70 минути и тогаш коа си при крај со живците во рок од 5 минути ќе даде 2-3 гола...
На крајот 3 бода си се 3 бода, ама подобро би било коа мирно ќе гледаме утакмица.

Вака сеа, покажавме карактер. Желба. Имавме самодоверба. То е најважно. Мислам дека можеме до победа со Њукасал. Меѓутоа, да бидам скромен би бил задоволен и со нерешено, но оваа победа ни дава крилја. То е најважно.

Чекам едвај недела да дојди, во 14 30 на Спортклуб со Њукасал, да видиме до кај сме, шо сме.

Најдобри според мене беа Казорла откако(посебно кога играше во средина а не лево крило),Гибс и Подолски кој и те како знае како да искористи шанса за разлика од Жиру кој имаше 2-3 доста солидни шанси.Одбраната на место,само Вермален ме нервира со неговите пробиви низ средината а и несигурноста во некои моменти.А и се гледа дека ни треба некој поцврст играч пред одбраната затоа што Артета иако ретко греши пасови тешко да го видиш физички дуел да добие.
Иначе еве ви едно видео за Daniel Crowley детето што го земавме од Астон Вила,еден од поголемите таленти во младинците

Огромен пад во формата на Жиру, Озил и Ремзи, во однос на тоа како беше на почетокот на сезоната. Добро е што сега во форма ми личи дека влагаат Волкот, Полди и Санти. Реалзиацијава под итно мора да се подобри Венгер би направил најголема глупост до сеа ако не купи зимоска напаѓач, класен напаѓач. Друга работа абе денес сите гола што ги дадовме на среќа беа, не ми се допаѓа па ни до толку гзлари да сме. Првиот гол и голманиве во Македонска 2 Лига би го одбраниле, под раце му пројде, вториов центаршутот ќе завршеше во аут ако овој од нивна одбрана не ја симна точно на глава на Волкот и третиот да не ја чепнеше одбрамениот на Вест Хем, немаше да влезе.. Како и да е сум се изнагледал од примање „глупи„ голови, па ред дојде и „глупи„ да даваме. Ајде сега следно коло уште една победа и Челси и Ливерпул еден икс и лаганица :D

Огромен пад во формата на Жиру, Озил и Ремзи, во однос на тоа како беше на почетокот на сезоната. Добро е што сега во форма ми личи дека влагаат Волкот, Полди и Санти. Реалзиацијава под итно мора да се подобри Венгер би направил најголема глупост до сеа ако не купи зимоска напаѓач, класен напаѓач. Друга работа абе денес сите гола што ги дадовме на среќа беа, не ми се допаѓа па ни до толку гзлари да сме. Првиот гол и голманиве во Македонска 2 Лига би го одбраниле, под раце му пројде, вториов центаршутот ќе завршеше во аут ако овој од нивна одбрана не ја симна точно на глава на Волкот и третиот да не ја чепнеше одбрамениот на Вест Хем, немаше да влезе.. Како и да е сум се изнагледал од примање „глупи„ голови, па ред дојде и „глупи„ да даваме. Ајде сега следно коло уште една победа и Челси и Ливерпул еден икс и лаганица :D

Е сеа и ти како прајш. Ако мајка ми ги продаеше акциите од Макпетрол сега, а не пред 16 години, јас ќе имав 250,000,000 денари. То е то, какви се, такви се голови. Глупи споредби прајш.

Одлична победа и 3 поени во право време.

Инаку скоро сите изиграа на ниво.

Некој гледам го критикуваа гибс за голот но јас повеќе критика би му дал на Вермален затоа што гибс се повлече за цоле да е во офсајд а вермален заспа. Не му е првпат да не реагира на време за офсајд стапица и мислам дека Вермален проблем му е позиционирањето. Кош е ниво пред него, плус уште првиот шут ќе се стрчаше да го изблокира.

За Жиру, ван форма е но мислам се поради тоа што нема до него уште еден напаѓач. Мене ми изгледа на тип на играч кој игра тимски и на кого му е потребно играч до него. Подолски кога игра сам во шпиц тогаш е изгубен германец, али сум приметил кога игра Жиру тогаш блеснува. Затоа мислам дека Подолски како сам шпиц е далеку послаб од Жиру затоа што ако ништо друго Жиру подобро се гради испушта топки. Е нас ни треба комбинација од нив двајца во едно ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: J +

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom