Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Глеј ние да не останеме само со Чемберс кога ќе играме со нив. :D

Ај ваљда ќе се научат нашиве дека при скаутинг треба да се обрне внимание на work-rate. Еве барем новиве играчи од сезонава се одлични во тој поглед.

Абе подолски беше спремен за заминување ама повредата на Жиру го задржи, нешто као остани тенки ќе сме а овој остана само од што некако како да се “преиграл“ и сеедно му е каде ќе оди, а кога има шанса да остане подобро би останал тука. Со освојувањето на светското мислам он се засити од фудбал и нема мотив и каде и да оди истиот ќе е и затоане ни очекувам да биде истиот играч и сакав да замине. Сепак фер и од негова страна што остана затоа што останавме кратки и мислам дека ако не дојдеше Велбек повеќе ќе се потрудеше а вака во стилот тука сум ако е потребно и битно викнете.

Затоа иаме шанса да се ослободиме од него во Јануари. Со вакви настапи нема ни на клупа да биде.

Затоа иаме шанса да се ослободиме од него во Јануари. Со вакви настапи нема ни на клупа да биде.

Па множина викаш. Настапи. Кој настапи ? Тие 9 минути против кој беа ? Лестер ? Подолски сака да игра зад напаѓач, околу 16ник. Не сака тој да биде класичен напаѓач како Жиру и Велбек. Го напрајвме и ние сеа подолу од 0, а не доби шанса сезонава. Стави го 2 утакмици зад Велбек да видиме како ќе игра, па да му судиме, ако смееме и тоа. Човекот има еден тон голови давано и за Германија и за Келн... Барем не не напушти како други, кога ни беше тешко. Остана во Арсенал. Подолски зад Велбек, како втор напаѓач мислам дека ќе е топ. Арно ама така нас не ни одговара. Иначе тип на играч како Полди немавме од времето на Рејес. Не дека го обожавам немам никакво мислење за него, али не е до толку 0. Лани не спаси неколку пати (Вест Хем, Тотенхем...)

Не гледам како и двата не беа (се) централни напаѓачи. Се извлекуваат на крила и сакаат да играат околу 16ник и со вистински пас да влезат во шанса. Мене па баш, ми се сличен тип.

Не гледам како и двата не беа (се) централни напаѓачи. Се извлекуваат на крила и сакаат да играат околу 16ник и со вистински пас да влезат во шанса. Мене па баш, ми се сличен тип.

ова што го наброја се квалитети на Подолски, Рејес беше различен тип на играч, пред се беше добар дриблер и креативец, тоа што се уфрлаше во 16ник од втор план беше научен од Венгер, бидејќи тогаш така ни функционираше формацијата.

Па множина викаш. Настапи. Кој настапи ? Тие 9 минути против кој беа ? Лестер ? Подолски сака да игра зад напаѓач, околу 16ник. Не сака тој да биде класичен напаѓач како Жиру и Велбек. Го напрајвме и ние сеа подолу од 0, а не доби шанса сезонава. Стави го 2 утакмици зад Велбек да видиме како ќе игра, па да му судиме, ако смееме и тоа. Човекот има еден тон голови давано и за Германија и за Келн... Барем не не напушти како други, кога ни беше тешко. Остана во Арсенал. Подолски зад Велбек, како втор напаѓач мислам дека ќе е топ. Арно ама така нас не ни одговара. Иначе тип на играч како Полди немавме од времето на Рејес. Не дека го обожавам немам никакво мислење за него, али не е до толку 0. Лани не спаси неколку пати (Вест Хем, Тотенхем...)
Одсекогаш сум имал проблем со Подолски и не бев којзнае колку среќен кога го купивме.
Нит е крило, нит е напаѓач.
Нит е брз нит е техничар.
Ги има тие неговите добри ниски центаршутеви и има опасна левица од која и Нојер се криеше, ама премногу е еднодимензионален за нас.
Жал ми е за Жервињо, требаше да идеме на контра-напад игра, дечкото е измислен за таква игра.

ова што го наброја се квалитети на Подолски, Рејес беше различен тип на играч, пред се беше добар дриблер и креативец, тоа што се уфрлаше во 16ник од втор план беше научен од Венгер, бидејќи тогаш така ни функционираше формацијата.

Венгер сите ги учи тоа, така да, не сум далеку од дефиницијата дека и Подолски и Рејес не се нешто мноооогу различни. Особено онај Рејес кој играше за Капело во Реал М. Не добиваше шанса често, но кога ја добиваше играше исто како Подолски што е сега кај нас. И ако се сеќавам добро во последното коло кога Реал требаше да победи и да ја освој титулата против Мајорка/Малага тој играше прва постава, два гола и две асистенции за сите 4 гола на Реал. Затоа и ден денес добиваа овации на Бернабе.[DOUBLEPOST=1411683951][/DOUBLEPOST]
Одсекогаш сум имал проблем со Подолски и не бев којзнае колку среќен кога го купивме.
Нит е крило, нит е напаѓач.
Нит е брз нит е техничар.
Ги има тие неговите добри ниски центаршутеви и има опасна левица од која и Нојер се криеше, ама премногу е еднодимензионален за нас.
Жал ми е за Жервињо, требаше да идеме на контра-напад игра, дечкото е измислен за таква игра.

И мене. Нормално бев оптимистичен дека ќе го биде, како и за секој играч кој ќе дојди во Арсенал. Апсолутно сум за секој оптимистичен дека ќе напредува. И за Парк бев. Само за Гибс не бев. После онаа тортура која ја добиваше од Роналдо мислев ќе го снајди истата судбина како Траоре. Но, да се навратиме. Подолски мислам дека е добар за тоа, баш за 10ка во тимот, зад Велбек. Така би играле со Алексис и Тео на крила и Ремзи зад Подолски. За Озил би немало место. Но, така ќе сме ептен поофанзивни. Така да, позицијата на Подолски е недефинирана. Но, дека не е директна замена за Велбек или Жиру, дефинитивно НЕ Е. Затоа не можеме да бараме 100% од него на таа позиција. Исто како Озил на крило или Ремзи на крило.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom