Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Акмациве незнаат кај тераат, Сања остана доследен 7 години во клубот и од сите што заминаа он најмалку заслужува ваков третман!

Sent from my iPhone using Tapatalk

#askbacary what keeps you warmer at football matches, the bench or £150k of cash in your back pocket ?
Do you consider yourself a player who always wants to move forward or a player who can sit ? #AskBacary
Arsenal 3-0 City in the Community Shield. Four right-backs played. None of them were you. This isn't a question, was just saying. #AskBacary

:pos::pos::pos:
Комедии. Си знаеше што го чека уште пред да отиде.
На просавата на трофејот фанови се убија од скандирње да остане, али мани мани....
Ич не го жалам....

Последно уредено:
Како е расположението за утре, ја нешто оптимистичен сум, ама не знам колку е тоа добар знак :)

4 бода од наредните два натпревара супер ќе биде.

Овие шо го заебаваат Сања се тешки дебили, а и вие не сте нешто поарни шо ги постирате "шегиве" во фан клубов, ич не ми се смешни.За Сања треба да се има голем респект, најдобрите фудбалски години ги остави во Арсенал додека земаше иста плата како Денилсон и Бентнер.Им се ближи крајот на неговите фудбалски години и најнормално бараше поголема плата за да си обезбеди подобар живот во иднина, тоа е пачалбата на фудбалерите во рок од 10-15 години што ќе спечалиш за цел живот ќе ти биде.Не ја доби посакуваната плата и со отиде, ама си отиде гордо со освоен трофеј, за разлика од некои други играчи.И мене ми е криво што си отиде, ама сметам дека воа плукањево е тотално некоректно.

Овие шо го заебаваат Сања се тешки дебили, а и вие не сте нешто поарни шо ги постирате "шегиве" во фан клубов, ич не ми се смешни.За Сања треба да се има голем респект, најдобрите фудбалски години ги остави во Арсенал додека земаше иста плата како Денилсон и Бентнер.Им се ближи крајот на неговите фудбалски години и најнормално бараше поголема плата за да си обезбеди подобар живот во иднина, тоа е пачалбата на фудбалерите во рок од 10-15 години што ќе спечалиш за цел живот ќе ти биде.Не ја доби посакуваната плата и со отиде, ама си отиде гордо со освоен трофеј, за разлика од некои други играчи.И мене ми е криво што си отиде, ама сметам дека воа плукањево е тотално некоректно.

Џабе брат се замараш, жити се не се објаснувај. Јас кренав раце од такви дебилски муабети. Сања да се стави во иста капа со Насри е срамота. Буквално срамота.

На Сања му беше понудено 3-годишен договор со солидна плата. Му беше гарантирано прва постава, а и оваа сезона како и таа лани ќе му беше една од најдобрите. Му беше толку пати скандирано да остане во клубот. Он што направи? Отиде во Сити. Да ми беше логичен неговиот трансфер ќе останев и јас негов поддржувач, вака не гледам како он е поразличен од некои други. Значи не можам да го мразам и да сакам да му се случи нешто лошо, ама не ни го бранам.

Да разјасниме две работи. Прво, никој од тука не го сака Сања сега моментално, пошто е играч на Сити. Ниту јас. Тој моментално го засили конкурентот и апсолутно тука нема место за љубов кон него. Второ, Сања му помогна многу на Арсенал во период кога сите добри играчи го напуштаа од Насри, Фабрегас, Ван Перси. За тоа ќе му бидам цел живот благодарен. Само ме боли кога ќе го стават во ист кош со Насри. Насри одигра меч таа сезона за нас (против Ливерпул) и знаеше дека се крпевме на таа позиција. Тој замина на последниот ден од преодниот рок иако на пазарот немаше ништо. Сања имаше достоинсто навреме да му кажи на Венгер за да Венгер има време да реагира и да донесе достоинствена замена за него (хинт: Чејмберс и Дебуши). Имаше дотоинство да му каже на Венгер дека му е доволно од Арсенал и дека сака нов предизвик (хинт: пари, поубав град се тотално небитни фактори). Насри тоа го немаше во себе. Иако знаеше дека му е повеќе од потребен на Арсенал тој засили конкурент за титула таа сезона. Ете тоа е разлика од професинализмот на Сања до предавништвото на Насри. Затоа Насри не можи ни да му се фати во достоинстово на Сања. Е затоа мене ме боли кога за некој наш играч се зборува така, особено за некој кој не не напушти за пари во најдобрите години и кога можеше да освојува титула во било кој тим да посака. Оти реално своевремено Сања беше во топ5 десни бекови во светот. Ете тоа е разликата.

Далеку од логично ти е објаснувањево. Една добра работа е што он не се влечеше до август како другите, туку до јуни. Уште подобро ќе беше ако во јануари му кажеше барем на Венгер. Не е толку критична позицијата па затоа се најде и лесно замена за него. Друго е шпиц како Ван Перси, друго е десен бек како Сања. Поради тоа што позицијата не е критична немаше ни многу да страдаме доколку си отидеше кога сите си отидоа. Плус лани ја изигра една од најдобрите сезони и ако Венгер мислеше дека не е во најдобрата форма сигурно немаше да му понуди само него 3-годишен договор. Затоа глуп е муабетот дека му поминале годините. Сега конечно склопивме тим, а он беше дел од уиграната одбрана од лани. Сега ем го оправдувате, ем плачете кога примаме голови позади ради неуиграност. И пази не отиде со изговор за new challenge (кој на 31 година сака нов предизвик?), туку со изговор за winning ambition. Да, сигурно. Логика сакам во трансферов, а да не е за пари. :)

Викаш дебилчиња сме?

Артета и Покетино во дресот на ПСЖ:)
ByiJn8wIgAAGZxN.jpg

#Arsenal team to play Spurs: Szczesny, Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Wilshere, Arteta, Ramsey, Ozil, Oxlade-Chamberlain, Welbeck

Каков е овој тим, Санчез на клупа, Озил на крило, Ремзи и Вилшир во ист стартен состав, не ми се допаѓа ама ај да видиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom