Исто е, во било кој храм во градовите има бесплатно лечење или јас си носам напитоци cure disease potions за лечење пошто и од животните може да фатам болештина.
ако ти е спуштен некој скил ради "болеста"...не знам ради што друго би било. Излечи се и отспиј 24 саати.
На копчето P (п кирилица) имаш мени за магии. Најди ги shouts и одбележи го тој што си го научил (да ти е отклучен со 1 змејска душа...dragon soul змејска душа, хехе кој да го преведе скајрим на мачедонски

) со десен клик на глувчето.
не се кршат, само можеш да ги подобриш. На пример од базен демиџ 20 можеш на ковач со одреден материјал (железни, челични, двемер...инготи) и одреден скил левел да ги качиш да кажеме на дупло. Плус ако ставиш огрлица, нараквици, прстен...за подобрување на смитингот можеш уште повеќе да ги подобриш. Според тоа подобрување им се качува и цената и ударот. Мене ми е даедрик еднорачен меч пример од 15-20 основен удар качено со смитинг и соодветен левел на еднорачни оружја и додатоци за подобрување (огрлици, нараквици) качено на околу 110-120. Со 2 такви оружја, висок стелт и бекстабинг, ги кинеш одзади како да сечеш путер

Али тоа понатаму, сега засега горе имаш како накратко функционира.