Elder Scrolls V: Skyrim

• Креатор на темата Креатор на темата printf
  • Време на започнување Време на започнување
Абе,колку драгон соулс треба за да се отклучи Become Eternal?Веќе имам два змеја убиено,а не ми е отклучен шаутот?
И ја заглаив на една мислија,мамето ми се ебало.Со тој Wood или High елфот коа треба да земеш некој документи од Solitude влегов у таа вратата,али ми идат стражариве.Да ги тепам ли,или?

Не ги продавај коските,со нив се прави добар армор само ти треба smithing 100.
Не му требаат многу коски, од 3-4 змеја има за арморот, и јас ги чував од преку 2-30 змаеви, левел 40 и кога гледам за арморот треба 10-15 коски ( 3-4 драгони )

Абе,колку драгон соулс треба за да се отклучи Become Eternal?Веќе имам два змеја убиено,а не ми е отклучен шаутот?
И ја заглаив на една мислија,мамето ми се ебало.Со тој Wood или High елфот коа треба да земеш некој документи од Solitude влегов у таа вратата,али ми идат стражариве.Да ги тепам ли,или?

појди во Shouts, селектирај Become Etheral и стисни ''R''

Не ги продавај коските,со нив се прави добар армор само ти треба smithing 100.

Знам тоа ама многу ми се насобраа и се олеснив барем за пола.

wtf?!?! Те чекам во риверхуд да пиеме чај и да споделиш типс како да ги убијам мадерфакерите.
Мене слабо ми иде со нив, бегам ко пи4ка.:icon_mrgr:

Како што кажа статускво дури малку се, тие 4 пати што сум бил на запад си се враќам со змејче. Многу му одзима apprentice level conjuration што вади и јас импровизирам со магии или melee му идам со дагер или штит. Углавно гледам со друг кога ќе почне да се тепа, во случај со таа што ја вадам или обично таму има мамути или штоидабеа па и со нив почнувам борба, ги завлечувам.. педерски. :D Иам лечење на големо, иам sort of блинк, значи се комбинирано дури ни труд не вложувам.

Коските не би ги чувал изгледа, дека на овој левел ги тепам лесно, понатаму на поминување ќе си ги зимам, барем така планирам. Инаку, во што инвестирате со парите? Јас магии локпикинг такви глупости и едвај по 150 коштат. Се прави нешто ПОБИТНО? Некој бедес шоп?

Или да си купам куќа како што прочитав низ тука и да складирам поскапиве работи?
Каде се купува, Riverwood?

Или да си купам куќа како што прочитав низ тука и да складирам поскапиве работи?
Каде се купува, Riverwood?
Во Whiterun ке ја кушиш од еден лик во Dragonsreach 5000 грошеи мислам беше.

Ova za Overdrive :D

Qtyo5.jpg

Тоа беше на забавата така? Да, скрши им ја кичмата на сите :)

Колку ги мрзам овие РПГ-ава .... ми треба риал-лајф-слоу-тајм скил за све да се изигра. А, да имаше вакво нешто у мое време, цццц. Скајримов вака-така го привршувам, ама забавата ќе почне тек кога ќе го извадат "Construction Kit"-от, исто како Морро и Обливион.
Ај Морро некако со 2-30тина модови и го завршив, Обливион никад не стигнав поише од две фракции фул а све друго едвај начнато .... а кај се NWN кец и двојка со експанзиите, башка и Ѓаолчето3 кај и да е треба да се појави .... must - find - time, oh - I - must
Среќа што на времето не беа толку опсежни РПГ-ата, па на раат си ги изиграв двата Балдура со експанзиите и двата Ајсвинд Дејла.

хех, whatever, back to Skyrim ... извинете за оф-топикот

Ми даде мисија да исчистам некој bandit hideout, и на крај се искача у едно барикадирано местенце со зашилени трупци кај што има невидлив лик ме кине one hit :) Џабе shout Life aura и глупости. Баш е бос ликот.

Шилците те убиваат. Залетан си. Тоа е како заседа демек. Врати се назад. Не си ги убил сите.

Иначе со 39ти левел и веќе ја свртев. Уште генеричките квестови ми останаа...

Не си ја свртел. Само си го убил тој overgrown skeever со крилја. ;)

Па ок, од квестови веќе немам. Се превртев по градовите и од оние страничните квестови. Само генеричките и да кренам се максимум од скиловите ми остана.

Баталив и жена и другари и све по список, сањам мечеви, квестови, змејови...ова веќе не е на арно.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Вчера ја почнав играва и засега ми изгледа прилично добра ... иначе фан сум на Oblivion ( која ја завршив пред 2 ) , но барем засега Skyrim ме нема навлечено како што беше случај со Оblivion , но сепак сум ептен на почеток па да видиме како ќе биде понатаму ... имам некои работи кои не ми се јасни па ми треба мала помош ... како прво закачив некој болест ( незнам точно што болест ) кога го извршував квестот Bleak Falls Barrow и сега незнам како да се излечам ( во Оblivion се одеше во катедралата во било кој град и со една молитва на олтарот се лечеше болеста ) ... исто така ме интересира зошто скоро сите оружја кои ги користам почнаа да прават помала штета ( damage ) од предходно ( на пример steel sword , mace итн правеа damage од 11 или 12 а сега прават 8 или 9 , а истото се случува со скоро сите оружја кои ги имам , дури и оние кои ги немам воопшто користено ) ... не ми е јасно и како се користат shouts и special powers ( моментално имам научено еден shout и еден special power ) , бидејќи типката која ја користам за да ги употребам ( во случајов тоа е Z ) не реагира воопшто кога ќе ја притиснам ... ме интересира и тоа дали и овде како и во Oblivion се користат чекани за да се поправи опремата после борба или има друг начин за тоа .

како прво закачив некој болест ( незнам точно што болест ) кога го извршував квестот Bleak Falls Barrow и сега незнам како да се излечам ( во Оblivion се одеше во катедралата во било кој град и со една молитва на олтарот се лечеше болеста ) ... .
Исто е, во било кој храм во градовите има бесплатно лечење или јас си носам напитоци cure disease potions за лечење пошто и од животните може да фатам болештина.
исто така ме интересира зошто скоро сите оружја кои ги користам почнаа да прават помала штета ( damage ) од предходно ( на пример steel sword , mace итн правеа damage од 11 или 12 а сега прават 8 или 9 , а истото се случува со скоро сите оружја кои ги имам , дури и оние кои ги немам воопшто
ако ти е спуштен некој скил ради "болеста"...не знам ради што друго би било. Излечи се и отспиј 24 саати.
не ми е јасно и како се користат shouts и special powers ( моментално имам научено еден shout и еден special power ) , бидејќи типката која ја користам за да ги употребам ( во случајов тоа е Z ) не реагира воопшто кога ќе ја притиснам ...
На копчето P (п кирилица) имаш мени за магии. Најди ги shouts и одбележи го тој што си го научил (да ти е отклучен со 1 змејска душа...dragon soul змејска душа, хехе кој да го преведе скајрим на мачедонски :) ) со десен клик на глувчето.
ме интересира и тоа дали и овде како и во Oblivion се користат чекани за да се поправи опремата после борба или има друг начин за тоа .
не се кршат, само можеш да ги подобриш. На пример од базен демиџ 20 можеш на ковач со одреден материјал (железни, челични, двемер...инготи) и одреден скил левел да ги качиш да кажеме на дупло. Плус ако ставиш огрлица, нараквици, прстен...за подобрување на смитингот можеш уште повеќе да ги подобриш. Според тоа подобрување им се качува и цената и ударот. Мене ми е даедрик еднорачен меч пример од 15-20 основен удар качено со смитинг и соодветен левел на еднорачни оружја и додатоци за подобрување (огрлици, нараквици) качено на околу 110-120. Со 2 такви оружја, висок стелт и бекстабинг, ги кинеш одзади како да сечеш путер :) Али тоа понатаму, сега засега горе имаш како накратко функционира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom