eBay (официјална тема)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво, сакам да го порачам ова од ebay, па сеа дали ке можам или не:) и ако можам колку пари ке ме кошта пратката.

Поздрав.
Вршат испорака само за Америка, ти пишува таму.

mikki

FeRRuM
Член од
15 мај 2009
Мислења
74
Поени од реакции
0
јас имам разбрано дека лесно било да се купува преку нет. со кредитни некако со лажни не знам точно.ако знае некој подетално како сто треба нека појасни

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
јас имам разбрано дека лесно било да се купува преку нет. со кредитни некако со лажни не знам точно.ако знае некој подетално како сто треба нека појасни
ќе се поврзиш со бугарското подземје и тие се ќе ти појаснат. Ако можеш распрашај се и кај српската и косовскатта мафија да не има разлики во цени.

Член од
4 јули 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
последниве неколку месеци купувам на Ebay i Amazon ама не идам директно таму ами преку еден сервис [FONT=&quot]http://www.viaddress.com
Сервисов е претежно за траснпорт а најефтина верзија до сега.Зирнете има јаки могучности за плаќање.
[/FONT]

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
последниве неколку месеци купувам на Ebay i Amazon ама не идам директно таму ами преку еден сервис [FONT=&quot]http://www.viaddress.com
Сервисов е претежно за траснпорт а најефтина верзија до сега.Зирнете има јаки могучности за плаќање.
[/FONT]

Ништо не ми е јасно од странава?Ми вика регистрирај се и добиј бесплатна Американска адреса на достава?Може малку да објасниш како работи ова?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ништо не ми е јасно од странава?Ми вика регистрирај се и добиј бесплатна Американска адреса на достава?Може малку да објасниш како работи ова?
Спамер е.

mikki

FeRRuM
Член од
15 мај 2009
Мислења
74
Поени од реакции
0
ќе се поврзиш со бугарското подземје и тие се ќе ти појаснат. Ако можеш распрашај се и кај српската и косовскатта мафија да не има разлики во цени.
сто збореш бре хахаха

Член од
8 јануари 2008
Мислења
142
Поени од реакции
10
Луѓе пробав првпат да купам нешто од paypal, и излезе проблем, акаунтот ми се направи limited. Решение? Фала. ||| Jul 7, 2010 Proof of AddressTo confirm your address, please send us a copy of a bill that shows your name and address. Helpful documents include a utility bill or an insurance bill.(Alternatives available) Waiting for your response Resolve |||

--- надополнето ---

преку paypal*

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Луѓе пробав првпат да купам нешто од paypal, и излезе проблем, акаунтот ми се направи limited. Решение? Фала. ||| Jul 7, 2010 Proof of AddressTo confirm your address, please send us a copy of a bill that shows your name and address. Helpful documents include a utility bill or an insurance bill.(Alternatives available) Waiting for your response Resolve |||

--- надополнето ---

преку paypal*
Ти си во несреќниците на кои им бараат потврда на адреса. Ако немаш средства на paypal сметката, најдобро откажи се, ништо не си загубил.
Ако имаш, можеш да пратиш некоја потврда, па откако ќе заклучат дека не си во прифатените држави од paypal, ќе ти ја смрзнат сметката на неколку месеци, па дури тогаш ќе можеш да си ги вратиш средствата.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Ти си во несреќниците на кои им бараат потврда на адреса. Ако немаш средства на paypal сметката, најдобро откажи се, ништо не си загубил.
Ако имаш, можеш да пратиш некоја потврда, па откако ќе заклучат дека не си во прифатените држави од paypal, ќе ти ја смрзнат сметката на неколку месеци, па дури тогаш ќе можеш да си ги вратиш средствата.
Или да тркне до неговата банка и да им каже да ги вратат парите :)

Член од
8 јануари 2008
Мислења
142
Поени од реакции
10
Информациите пишани се истите Македонски, само држава Словенија. Што пример ако пратам слика од пасош, лична или слично, кај што се гледаат само улица, име, презиме, град, а држава да не опфатам со сликата?....Или да пробам да фотошопирам нешто, вреди да се проба? о_О

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Информациите пишани се истите Македонски, само држава Словенија. Што пример ако пратам слика од пасош, лична или слично, кај што се гледаат само улица, име, презиме, град, а држава да не опфатам со сликата?....Или да пробам да фотошопирам нешто, вреди да се проба? о_О
No way...не пробувај фотошоп:)
Еве ја имам сеа 4рти пејпал акаунт ми е овој...али овој ми е најмоќен...сум регнат од германија и уште не ми е лимитед:)

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Значи ништо не сфаќам од ибејов...може некој да ми објасни како се купува,плаќа,итн.?

Непознат

FRCS, MD, MSc. PhD
Член од
27 мај 2010
Мислења
130
Поени од реакции
12
Значи ништо не сфаќам од ибејов...може некој да ми објасни како се купува,плаќа,итн.?
Ќе те банират порано или подоцна. Нема ПејПал во Македонија, а аналогно на тоа и Ибеј. И да се регистрираш од кога ќе порачаш нешто (што е многу тешко, бидејќи ногу малку производи праќаат во МК - бидејќи сме т.н. 3-та земја), ќе установи ибеј дека нешто не штима и ќе те блокират (нота бене - за цел живот!!). + пејпал адреса и ибеј адреса ако ти се различни тогаш никој нема ништо да ти прати, освен можеби некој од Кина.

Почекајте уште 4-5 години ќе има пејпал и во МК а со тоа и ибеј.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
Moneybookers и 3 - 4 Кинески сајтови да ми се живи и здрави...Испорака за 5-14 дена. Пишуваат ти што ке им кажеш...Gift кажи им, како gift ќе го назначат, 10$ кажи им, 10$ пишуваат вредност дека е... Custom services can suck my lollipop

Kajgana Shop

На врв Bottom