Еве една Ебеј приказна...
Пред некој месец нарачивав некој ствари на е-беј некој накит. Користев пејпал со Македонска Виза Електрон на НЛБ Тутунска немав никакви проблеми се беше супер(ми бараше верификација ама не му дадов, но типот ми рече дека ги добил парите така да не се замрав со тоа како биднало). Ама, пратката требаше да ми стигне за 20-25 дена а ја немаше 30 и почнав да му пишувам и досаѓам на кинезот(од Хонг Конг беше продавачот) за тоа. Веднаш ми одговараше и беше ОК иако англискиот му беше ужас. После досаѓање од 2 недели значи 40+ дена рече нешто се десило и ќе ми ги испрати пак. Но во меѓувремено дознав дека шупаците од македонски пошти поканата за подигање на пакетот ја пратиле кај комшијата иако беше напишана точната адреса од кинезот. И си ги земав стварите од пошта.
И сега после 2-3 недели одбивам иста покана пак за уште една пратка од Кина и што да видам пак истото со бонус екстра поклон и ме моли на едно мало ливче Кинезов да му ставам добра репутација дури ми падна жал за човеков....:pos2:
И онака беше ниска цената а јас добив 2 пати истот плус бонус поклон. Не да ми се исплатеше
П.С. Се разбира типот доби позитивна репутација од мене и добар коментар.
Ебеј работи и тоа супер!!! Само треба трпение Македонски Пошти се тешки ИДИОТИ и НЕСПОСОБЊАКОВЦИ. СМРТ ЗА ДРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА СЛОБОДА ЗА НАРДОТ. ПРИВАТИЗИРАЈ СВЕ ТОА !!! Па ќе работат ко Кинезот и ќе ти се клањаат. :pos2: