eBay (официјална тема)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
а иначе за колку време одприлика ви стигале пратиките,колку било најбрзо а колку најмногу временски?

бидејќи ја што нарачав на втори овој месец уште ми нема стигнато а минати се 20 дена ?

го нарачав преку
USPS First Class Mail InternationalTM (US $12.76 Macedonia)
Мене од Хонг-Конг ми стигаат за 15-20 дена.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Item location: Titusville

па ке видиме за колку ке стигне...ако стигне :)

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
вака,сакам да нарачам еден дел за колата кошта 30 $ па ме интересира колку од прилика ке коштаат патните трошоци

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Ме интересира да ве прашам пошо прв пат ќе купувам работи од ebay како и што иде процедура. Сакам да порачам ова и ова. Тоа што си стои таму Shipping само тоа го плаќам? Тука на пошта/царина плус нешто плаќам?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ух ами ја нема на листата државава ?
Епа не може тоа да ти стигне до тука, најди некое што има испорака до Македонија.

Ме интересира да ве прашам пошо прв пат ќе купувам работи од ebay како и што иде процедура. Сакам да порачам ова и ова. Тоа што си стои таму Shipping само тоа го плаќам? Тука на пошта/царина плус нешто плаќам?
Само тоа што го пишува таму ќе го платиш, а тука евентуално некои 100 ден. може да ти земат за до дома да ти стигне, ама не верувам.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Еве една Ебеј приказна...
Пред некој месец нарачивав некој ствари на е-беј некој накит. Користев пејпал со Македонска Виза Електрон на НЛБ Тутунска немав никакви проблеми се беше супер(ми бараше верификација ама не му дадов, но типот ми рече дека ги добил парите така да не се замрав со тоа како биднало). Ама, пратката требаше да ми стигне за 20-25 дена а ја немаше 30 и почнав да му пишувам и досаѓам на кинезот(од Хонг Конг беше продавачот) за тоа. Веднаш ми одговараше и беше ОК иако англискиот му беше ужас. После досаѓање од 2 недели значи 40+ дена рече нешто се десило и ќе ми ги испрати пак. Но во меѓувремено дознав дека шупаците од македонски пошти поканата за подигање на пакетот ја пратиле кај комшијата иако беше напишана точната адреса од кинезот. И си ги земав стварите од пошта.
И сега после 2-3 недели одбивам иста покана пак за уште една пратка од Кина и што да видам пак истото со бонус екстра поклон и ме моли на едно мало ливче Кинезов да му ставам добра репутација дури ми падна жал за човеков....:pos2:
И онака беше ниска цената а јас добив 2 пати истот плус бонус поклон. Не да ми се исплатеше :vozbud:
П.С. Се разбира типот доби позитивна репутација од мене и добар коментар.

Ебеј работи и тоа супер!!! Само треба трпение Македонски Пошти се тешки ИДИОТИ и НЕСПОСОБЊАКОВЦИ. СМРТ ЗА ДРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА СЛОБОДА ЗА НАРДОТ. ПРИВАТИЗИРАЈ СВЕ ТОА !!! Па ќе работат ко Кинезот и ќе ти се клањаат. :pos2:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148

И сега после 2-3 недели одбивам иста покана пак за уште една пратка од Кина и што да видам пак истото со бонус екстра поклон и ме моли на едно мало ливче Кинезов да му ставам добра репутација дури ми падна жал за човеков....:pos2:
И онака беше ниска цената а јас добив 2 пати истот плус бонус поклон. Не да ми се исплатеше :vozbud:

Ебеј работи и тоа супер!!! Само треба трпение Македонски Пошти се тешки ИДИОТИ и НЕСПОСОБЊАКОВЦИ. СМРТ ЗА ДРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА СЛОБОДА ЗА НАРДОТ. ПРИВАТИЗИРАЈ СВЕ ТОА !!! Па ќе работат ко Кинезот и ќе ти се клањаат. :pos2:
Македонска работа..ептен сме копиљаци :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Ova so postive e katastrofa mene mi se ima desavano i skroz da mi gi snemuva pratkite znaci dobivam pratenje na pratka deka od hong kong e kacena na avion a tuka ja nema mesec dena. srekja posteni kinezive mi vratija pari so dogovor deka ako nekogas stigne pratkata ke si ja platam ali ne ja dobiv nikogas

unknow

master
Член од
8 февруари 2008
Мислења
62
Поени од реакции
5
nesto me zeza ova registriranjevo na ebay...gi vnesuvam site podatoci (mislam gi poplnuvam site polinja) i samo mi se refreshiruva stranata kako da ima nekoja greska ama nikade ne pisuva obicno koa ke se desi neso takvo so crveni bukvi ti ukazuva :S
da ne znae nekoj sto mu e .... ili pak do mene da ne e :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ви имаат ли кажано продавачите од ebay дека вашата адреса не постои или не е точна?

Мене тој ми вика дека софтверот што го користи таму некој си за адреси, дека не ми е точна адресата,
а му пишува дека праќа до Macedonia.

Country: Macedonia
City: Skopje
Zip: 1000
Street: мојата :)

До сега се ми стигнало до тука, само овој нешто зеза, го контактирав вика ќе ги дадел директ во пошта пратките па од таму ако може да средат.

Случајно да не се водиме под грција или кипар или нешто? (мамето нивно) ?
Регистриран сум со VISA од NLB преку Словенија (нормално) и си имам PayPal Account.

Некој совет? Или некој да имал сличен ваков проблем?

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Некој совет? Или некој да имал сличен ваков проблем?
Мене еднаш ми рече дека пратката била вратена од Шведска (или Швајцарија не ми текнува), ама на второ стигна. Ништо чудно грк да работел па да ја вратил :).

--- надополнето ---

Пред некој месец нарачивав некој ствари на е-беј некој накит. Користев пејпал со Македонска Виза Електрон на НЛБ Тутунска немав никакви проблеми се беше супер(ми бараше верификација ама не му дадов, но типот ми рече дека ги добил парите така да не се замрав со тоа како биднало). Ама, пратката требаше да ми стигне за 20-25 дена а ја немаше 30 и почнав да му пишувам и досаѓам на кинезот(од Хонг Конг беше продавачот) за тоа. Веднаш ми одговараше и беше ОК иако англискиот му беше ужас. После досаѓање од 2 недели значи 40+ дена рече нешто се десило и ќе ми ги испрати пак. Но во меѓувремено дознав дека шупаците од македонски пошти поканата за подигање на пакетот ја пратиле кај комшијата иако беше напишана точната адреса од кинезот. И си ги земав стварите од пошта.

Ти требаше бар да му понудиш да му платиш за вторите работи, сигурно не биле скапи, а и си можел да ги препродадеш ако не (или во краен случај да ги вратиш назад, но ова ретко кога се исплаќа). Од такви деца како тебе, многу кинези ја забранија Македонија како земја на испорака. А тие (кинезите) кутри се ќе направат да им дадеш позитивен коментар, оти тие живеат од тоа (буквално). Ако ги тргнат од ибеј, поради негативни коментари, нема што да прават. Ибеј е супер место да најдеш евтина замена за било што од Кинезите. Ама ако ние сме какви што сме, нема да имаме ни пејпел, ни ибеј, ни кинезите ќе не сакаат. Јебига, од пошта прават проблеми, и мене ми се дешавале, на комшијата да му ги остави пратките (оти не ме нашол дома) или да начука 20смХ20см пратка во сандуче од 5Х5, ама не мора да значи дека не треба да се биде фер према тој кој ти ја пратил пратката, и да ја злоупотребиш неговата доверба. (Јас лично, ја тргнав забраната за Македонија од двајца кинези кои ја ставија, а правев редовно порачки од нив. Ставија забрана ради вакви причини. Па после со неколку фини мејлови морав да им објаснам дека не вреди цела држава да ја забранат, и дека ќе правам понатаму порачки доколку ми дадат шанса. А имаа најниски цени и докажан квалитет и можда и единствени производи од таков тип на ибеј. Само за споредба, кај нас такви производи коштаат х3 од цената).

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Некој со искуство со купвење од amazon.de?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

Ебеј работи и тоа супер!!!
Само треба трпение Македонски Пошти се тешки ИДИОТИ и НЕСПОСОБЊАКОВЦИ. СМРТ ЗА ДРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА СЛОБОДА ЗА НАРДОТ. ПРИВАТИЗИРАЈ СВЕ ТОА !!! Па ќе работат ко Кинезот и ќе ти се клањаат. :pos2:
o, kolku si samo vo PRAVO za ova , a pogotovo za MPoshti
UZHAS neviden se i mi e smacheno od niv - nishto navreme ne stasuva -izgubeni u prostor i vreme se

Kajgana Shop

На врв Bottom