eBay (официјална тема)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ај вака сеа сакам да си порачам нешто до 40 евра ...па да прашам колку царина ке ми опнат и како да го изведам тоа со другар у Еу како шо сфана јас он треба да ја порача ама адресата моја да ја пише а јас и он да се раздужеме.Или некој по лесен начин ако има кажете.
Провери дали фирмата ќе испорача на адреса која е различна од адресата на картицата со која плаќаш. Некои не испорачуваат ако картицата е на друга адреса од адресата за испорака
Нека напишат вредност на пратката и нема да ти ја царинат. Некои фирми сакаат да напишат (ако им побараш) и пониска цена од реалната (Кинеските) а Америка и ЕУ не играат така али 40 евра не подложи на царина

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Колку пари ќе платам на граница за телефон од 70$???Одговор овде или преку ПП

3G

Член од
28 февруари 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Preku ebay moze za makedonia ako prodavacot (na produktot) ima staveno deka isparaca sekade. Jas dosega imam kupeno mnogu raboit od ebay 10+ I imaat dojdeno, normalno so Paypal.:vozbud:

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Дали некој има плаќано преку moneybookers? Јас отворив сметка но на eBay никаде неможам да најдам опција како да платам преку moneybookers. Дали некој платил на овој начин и како оди купувањето не отворањето сметка на moneybookers?

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Дали некој има плаќано преку moneybookers? Јас отворив сметка но на eBay никаде неможам да најдам опција како да платам преку moneybookers. Дали некој платил на овој начин и како оди купувањето не отворањето сметка на moneybookers?
Преку moneybookers може да се плати само ако продавачот прифати, ретко кај некои пишува во описот, а кај останатите ќе треба да ги контактираш и да ги прашаш, ама малку се тие што ќе прифатат.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Преку moneybookers може да се плати само ако продавачот прифати, ретко кај некои пишува во описот, а кај останатите ќе треба да ги контактираш и да ги прашаш, ама малку се тие што ќе прифатат.

Значи така и си мислев дека е. Фала за помошта.

Дали некој знае некои страни за спорт (освен тие што ги има на moneybookers) каде може да се купи со moneybookers

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Провери дали фирмата ќе испорача на адреса која е различна од адресата на картицата со која плаќаш. Некои не испорачуваат ако картицата е на друга адреса од адресата за испорака
Нека напишат вредност на пратката и нема да ти ја царинат. Некои фирми сакаат да напишат (ако им побараш) и пониска цена од реалната (Кинеските) а Америка и ЕУ не играат така али 40 евра не подложи на царина
Имам 2 PayPal акаунта и досега не сум имал проблем со испораката, сите нешта што сум ги купил ми стигнале на адресата која сум ја пријавил.
Важно е кога го регистрираш PayPal акаунтот дали адресата што ќе ја дадеш е на некој начин поврзана со твоето име?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Имам 2 PayPal акаунта и досега не сум имал проблем со испораката, сите нешта што сум ги купил ми стигнале на адресата која сум ја пријавил.
Важно е кога го регистрираш PayPal акаунтот дали адресата што ќе ја дадеш е на некој начин поврзана со твоето име?
Јас до сега не сум можел да купам некои производи пошто продавачот бараше да се поклопуваат адресата на испорака со адресата на картицата, пример ако си се регистрирал на Пејпал преку Словенија или Бугарија (си навел тие земји како земји чиј резидент си) а бараш производот да ти се испорача во трета земја (Македонија) некои продавачи (не сите) можат да одбијат.
Исто е и проблем да некој од ЕУ ти плати а да ти стигне на друго име и адреса, некои продавачи не работаат така, доста амерички и европски бараат испораката и плаќањето де е на иста адреса и име. Веројатно е тоа со кражба на картици, па зошто тој да се мисли дали зоран од Дизелдорф му е навистина приател на Миле од Кавадарци па ќе му плати тој а овој ќе му пушти пари а не дека некој сака да злоупотреби украдена картица па после да си има маки и проблеми зошто и како.....

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Јас до сега не сум можел да купам некои производи пошто продавачот бараше да се поклопуваат адресата на испорака со адресата на картицата, пример ако си се регистрирал на Пејпал преку Словенија или Бугарија (си навел тие земји како земји чиј резидент си) а бараш производот да ти се испорача во трета земја (Македонија) некои продавачи (не сите) можат да одбијат.
Исто е и проблем да некој од ЕУ ти плати а да ти стигне на друго име и адреса, некои продавачи не работаат така, доста амерички и европски бараат испораката и плаќањето де е на иста адреса и име. Веројатно е тоа со кражба на картици, па зошто тој да се мисли дали зоран од Дизелдорф му е навистина приател на Миле од Кавадарци па ќе му плати тој а овој ќе му пушти пари а не дека некој сака да злоупотреби украдена картица па после да си има маки и проблеми зошто и како.....
Токму тоа сакав да го кажам, моите 2 акаунта се поврзани со мојата адреса која ми е пријавена и затоа немам проблем!
Досега се што сум купил преку EBAY било во ред а цените се поефтини од колку во продавниците, разликата е само во пакувањето на производот ама дури продавачите и тоа го даваат како информација, дали и е во оригинално пакување или не е?

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Возможно!
Испробано со paypal регистиран на словенија како држава.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Jas se izguibv so tarifive,ako nekoj znae kolku e carina za svicevi i ruteri?

Член од
3 март 2010
Мислења
68
Поени од реакции
26
Ja sum kupuval preku Ebay mn lesno samo ke ti treba paypal Verificiran

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Jas se izguibv so tarifive,ako nekoj znae kolku e carina za svicevi i ruteri?
Мислам за електроника не зимаат пари,пошо досега ја шо имам порачувано не ми зедоа никаква поштарина/царина.

Член од
12 јули 2009
Мислења
119
Поени од реакции
60
Здраво, сакам да го порачам ова од ebay, па сеа дали ке можам или не:) и ако можам колку пари ке ме кошта пратката.

Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom