"Eј, види го овој..."!

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
Секаде го има тоа, не е само на балканов, тоа ти е менталитет и степен на култура, односно не култура
 

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
a jas sum ti nekoj takov fenomen sto ne se nauci be da gi komentira drugite i gotovo :) ednostavno toa mi e glupo i nevkusno, loso... nemozes da komentiras za nekoj koj edvaj go znaes, koga go gledas povrshno bez da gi znaes rabotite podlaboko, bez da znaes nekoi pricini...
A za komentarti za mene, niv postojano gi slusham kako i onie za drugite okolu mene ali toa ti e toa- balkanski mentalitet :tapp:
 

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
Абе ова е малку чудно ама пример јас во моето друштво секој 2 муабет е озборување и сеир.
И тоа едноставно не рани , ама сепак не го сметам како лоша особина.
Повекето се за други ама па нормални препуцавања меѓу нас и константна смеа...абе сеир си е сеир нема појако.
А ако се мисли за дофрлување тоа не , никогаш не сум му дофрлил на некој нешто....ке искоментираме тивко меѓу себе или со поглед ама на глас не.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.496
Јас стварно не знам зашо на народов му е толку гајле кој што носи и како го носи.Нека си гледа секој за себе,најубаво би било.
 

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Кога сум во друштво со мојте 3ца ценети другари знаеме да изреагираме и искоментираме одредена машка или женска особа али дефинитивно не со грдни зборови може да оцениме позитивно или негативно...Нормално дека истото некој го кажува и за нас .
 

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
аууу, ретко се случува =) ама кога ќе се случи=случено е!
пред некоја недела на кеј(дур беше топлото) здогледуваме едно типче, диор наочари(му покриваат 67% од површината на лицето-ко визир од кацига беа), тесна дуксерица,жута-ПУКА, и најбитниот детаљ на кој прснавме од смеа... металик-сребрени(алуминиум-like) фармерки, а доле златно-сребрени патики!! абе ајде! каков фрик! на ништо не личеше! и како да не искоментираш, зар некој би останал рамнодушен на ова?
тоа над кукови што го носеше, се гура некако... ама фармерките/пантолони(што и да беа) :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
 
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
MRAZAM...mrazam takvi raboti...mnogu se nerviram koga slusam nekoj od drustvoto kako zboruva e toj takov bil...onoj onakov....GLUPOSTI...ne mozam da razberam koja e fintata....da se pravi sporedba ili sto e rabotata..bree....mrazam ama mrazam....si mislis tie sto ozboruvaat se podobri od drugite ili slicno....Ja licno ne se zamaram so toa...pffff nemam dr rabota pa da zemam da komentiram koj kakov bil...:toe:
i se soglasuvam so La espanola :) ne mozeme da presudime nekoj kakov e se dodeka ne go zapoznaeme kako sto treba :)
 

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
Сум коментирала и коментирале за мене. И не само јас туку сите, баш сите.
Ко ќе видам некоја опната на 15 цм штикла и се кршит по патон не можам да не искоментирам. Нормално коментирам и во позитивна смисла, ако видам на пример некоја интересно облечена ќе речам: еј види шо интересна комбинација или види шо убај и’ се чизмине или било како. :devojce:
А она “Види го сељаков„ многу ретко го велам, скоро никогаш, не сум таква да му ставам етикета “сељак„ на некој, освен ако имат ептен дебилно понашање па да е стварно сељак
 
Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
Porano epten zborav taka za mnogu luge, ali veke ne.Ne za drugo tuku sum se ubedila deka za mnogu luge za koi na prv pogled sum dobila los vpecatok, ispadnalo deka voopsto ne se takvi.A i znaete kako vikaat "Toa sto ne sakas da ti go pravat drugite na tebe, ne im go pravi ni ti na niv"
Zatoa dajte da prestaneme so vakvi zlobni komentari, baska i neosnovani.
 

Coca-Cola1981

uzivaj vo nepovtorliviot vkus Always CocaCola
Член од
27 јануари 2007
Мислења
417
Поени од реакции
1
BoRg напиша:
y "inozemstvo" bas site se zamaraat okolu ovaa tema i da znaes deka se pobeter odkolku kaj nas,kaj nas e normalno zatoa sto sme malo opstestvo mali gradovi i sl.
A veruj mi u kanada i amerika e do tolku dojdena situacijava sto nemozev da veruvam do koj stepen se dojdeni lugevo ovde zatoa sto imav isto mislenje kako tebe ama ispadna deka e obratno.....
ama toa si toa
Izvini sho ke probam da te pobijam, vidi vaka i jas bev i vidov kako e po amerika i kanada. Moetoiskustvo e deka ima mnogu polosi seirdzii od ovde ama toa se nashite povtorno balkancite si go pravat svoeto. Znaci i ne samo sho ogovaraat ko toa da gi hrani i poi tuku i si pravat megusebe problemi namesto da si pomagaat, a amerikancite barem onie koi jas gi zapoznav i druzev so niv ama ic ne se zamaraat so takvite raboti i bas se cool i ok i znaat da ti se najdat za milion raboti.
 

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Не би коментирал. Не сум коментирал. Нема ни да коментирам. Зошто? Зошто секој си се сака каков што и е.
 

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Вака сега... Ова е нашиот менталитет сакале или не. Оговарањето (по Битолски) е една од особините со кој се карактеризираат сите балкански народи. Нишо страшно. А за оговарање.... уффф. Први сме со друштвото.
П.С. А ако ме оговараат... чудо големо... Значи интересен му сум на некој/некоја...
 
Член од
29 март 2007
Мислења
21
Поени од реакции
0
Abe ne deka ne e taka sekade..ama kaj nas toa komentiranjeto i ogovaranjeto(toa se dve razlicni raboti),e epten izrazeno...pa so se cudite zosto..pa na lugeto bre toa im e rabota,sekojdnevna hrana...ne se vraboteni..i koa ke izlezat na kafe ili kaj i da e..posto nemaat sto drugo da komentiraat...im ostanuva da ja komentiraat okolinata okolu sebe...:3:
PS. na krajot na kraistata ZAD SEKOJ DOBAR KONJ SE KREVA PRASINA :icon_lol:
 
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Незнам за во другите градови ама во БТ тоа веќе стана навика. Оговарање(чамче муабет), обавезен е секое седење на кафе. Она со имаше облечено сношти, море тој сељакот со колата, она со онај селанецот се збуричка итн. итн.. Тоа се вика B компlекс:):pos2::pos2::pos2:
досадни сте како оние во шпанските серии сe направиме битолчани и битолчанки.:)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom