Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Колку кул било да си решаваш случаи по Казнено Право - Применета Програма... Ова се чекаше и очекуваше од правниов, а го добив тек последен семестар. Се осеќам нуб пред завршување, али ќеифот за право не е намален. Напротив. :)

Кајги, ми рекоја да си ја сменам позадината, досадна ми била, пола година ми стоела....и ми ставија еден секси дечко.. али неее, 3 дена доста му се да го глеам !

Мечево ништо не го заменува. :love:

Amazing-HD-2B25.jpg
<3 <3 <3 <3

Сеа не го менувам едни добри 6-7 месеци, па што сака нека биде!

ДК (Не, не му се обраќам на Дирк Кајт, него тебе :) ), капнат сум, а неможам да се рестартирам :)

Полагав, па на курс за ова програмирање (кое патем е најпсихички исцрпувачката работа), и сега пушам Спин Сити да изгледам некоја епизода, па да се спие мора, да се наполнат батериите. Животното прашање ме мачи како никогаш досега, цел сум прашалници со фамозното прашање, Каде од вгодина?

Денеска сум многу изреволтиран од тажен за децава во Железара што ги збрцале. Колку треба да си болен ум за да збрцаш со нож сами 2 деца и да му исечеш црева на едното и да избегаш, монструми :( Нека издржат и побрзо да се вратат здрави, среќни и насмеани. А за сторителите казната ќе стигне, ако не на нив на нивните деца, внуци...

Драга... нешто ме иритира и би сакал да го појаснам тука.

Кога ќе им речам дека студирам историја, речиси сите мислат дека моја работа е да учам што и кога се случило, да памтам години и места. Толку. Лесно ти е тебе, ќе набубаш 10 работи и проаѓаш. Не е така!

Историјата не е статистика. Луѓето што се бават со: "Во 1476та година во Тунгузија, 36030 војници од страната на Перо, се бореле против 53250 на страната на Трајко, и победиле војниците на Перо", се делат на две професии: Хронолози и дебилни професори у основно и средно. Кој го сака тоа бе човече? Тоа не е историја. Заради такви неспособни професори сите гледаат погрешно на историјата.

Историчарот е социолог на минатото. Целта е објаснувањето на процесите во историјата и причинско-последичните врски од еден до друг настан. И не, тој настан не мора да значи дека е битка. Историјата не е објаснување на војни. Историјата е изучување на културата, идеологиите, социјалните карактеристики, и можеби најважно од се, како размислувале жителите во различните држави во минатото, нивното толкување за животот. Историчарот покрај помошните историски науки, мора да се служи и со познавањата од економијата и политиката и делумно да ги изучува истите, бидејќи овие работи секад идат под рака. Токму тоа ја прави историјата тешка. Постојат две работи кои сите ги сфаќаат обратно, а всушност вистината е: Неспоредлив е начинот на размислување на денешниот човек со оној минатиот (затоа е и тешко да им објасниш некои историски појави и причини за истите на глупи луѓе). А иронично е тоа што и покрај толкавата разлика во нивното размислување, истите ситуации постојано се случуваат до тој степен што се чини дека кога ќе се разгледа големата слика, 90% од работите не се променети.

Преку историјата лесно се објаснуваат секакви појави во сегашноста, само ти треба малку мозок да ја разбереш науката и да сфатиш дека не може секој што не е обучен да биде историчар да се бави со истото. "Независен истражувач, историчар во слободно време", мрш бе! Од такви си патиме.

Ќе го отерам у три лепе следниот што ќе ми каже дека не гледа што е толку интересно за тоа што учам години.

^^^ tl, dr > Учи/студира Историја, Рики, фан на Ливерпул.

*п.с. заебанција настрана, се согласувам со напишаното.

Последно уредено:
Dear Kajg...
As I was walking, with my headphones, trying to find a balance in myself seeing all the reflections on the buses was pretty weird. Remembering all those good times around, seeing people tired from work, like... their faces were so bored, like they were saying: not another day, boring day. Then on the bus, just watching through the glass, all kind of stuff all around and spring is up, but people still seem like they feel bad. No, it wasn't me, it was everyone. I actually felt happy roaming the streets. Warm weather and strong wind. For a moment I thought it was the best day for some time. But as always, the same spin cycle around your head, everything comes to another thing, the one of a kind thing, the thing that you feel in the moment is how your day is. Breathing all the weird smelling air, gas fumes and spring allergies, the wind striking my flesh directly, I kinda felt free. All the girls hair moving around was surprisingly nice thing to see :) And all that happy mess was funny. I kinda wish every day should be like today, as it goes reading in between the lines in every aspect of what you can and cannot see.
As I headed home, sand struck in my eyes, I saw the shadows from the sunset striking the concrete giant, thinking, well always coming back home to you.
I should have brought some beer tho. :D
It's just me and you and the rest of us :)

And this actually is some weird shit while walking home, with all the music I was listening on my way :)

@Божино радосен, мене ми скурчи па чудото :D

Татко силовал душевно болна ќерка, притоа и пренел заразна болест. За шо че одговара?

И Божино, то ти иди како идеален хетероген стек, чунки имало три дела, со три објекти на заштита па така.

чл.187 ст.1 (објект на заштита половата слобода)
чл.194 ст.1 (објект на заштита полов морал)
чл.205 (објект на заштита здравјето)

Идеален хетероген е оти со едно дејствие напраел сељаков три различни последици, три објекти штракнал и така.
Памти примеров че падни :D (ако не падни честам кафе)

Прелистувам теми од четириесдруга и се токмам да одговорам нешто на некој и тој некој со избришан профил фала богу. Не е до мене!

bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla.

bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla.

:)

Здраво Драга ( како маж шо и вика на жената после работа) инспириран од 2риот весник каде имаше и дел за тебе и дека од 50.000+ мислења вкупно , само оваа година има 30.000+ мислења тука , верувам дека и не е така чудно да се пишува тука како некој виртуелен пријател ( иако уште ми е чудно додека пишам , исто како со сам со себе да зборам , но подолу ќе објаснам зошто има смисла). После цела напорни 2-3 недели полагање ете конечно се вратив во родниот крај и сега вака искулиран на крајот од денот можам да кажам дека во глобала сум задоволен од тоа како поминав, денес си се средив се шишав се бричев (секаде од глава до пети ко демек ке келцкам нешто , а никој не ме примети) исто така сечев нокти и тоа е малце сум во блага депресија ради тоа шо малце сум спиен , а и слабо некако идеше спортската овие денови се на се за мој прв пост мислам дека многу откив , па верувам ке се запознаеме подобро
позз4е

Драга,

си седам сабајле у 7 на автобуска си слусам музиче и еден тип доаѓа и глеам дека сака нешо да ме праша.
Си викам сигурно ќе ме праша дали поминал некој автобус.
Вадам слушалки..

Јас: Sorry?
Он: Do you know that Jesus loves you?
Јас: ummmm.....okay....... ummmmmm thank you?
Oн: Well he does.

ಠ_ಠ

ಠ_ಠ

ಠ_ಠ

Малце фалеше да му речам "How do you know my gardener?!"

Али изглеа у право беше, пошо денес 1. најдов полска продавница тука и жива среќна сум цел ден и 2. ват дешавка се дешава у последните 3 саати. изненадена сум скроз. Така да фала џизс :)

(y):X3::pipi:
[DOUBLEPOST=1396567384][/DOUBLEPOST]Драга,

си седам сабајле у 7 на автобуска си слусам музиче и еден тип доаѓа и глеам дека сака нешо да ме праша.
Си викам сигурно ќе ме праша дали поминал некој автобус.
Вадам слушалки..

Јас: Sorry?
Он: Do you know that Jesus loves you?
Јас: ummmm.....okay....... ummmmmm thank you?
Oн: Well he does.

ಠ_ಠ

ಠ_ಠ

ಠ_ಠ

Малце фалеше да му речам "How do you know my gardener?!"

Али изглеа у право беше, пошо денес 1. најдов полска продавница тука и жива среќна сум цел ден и 2. ват дешавка се дешава у последните 3 саати. изненадена сум скроз. Така да фала џизс :)

(y):X3::pipi:

И напишаа под сликата : Многу си убава <3

а во слободен попроширен превод би гласело : одлично си ги измалтеришала 3те кила пудра на лицето а после и доста умешно си ја нанесела курвинската лукалајк шминка .

I am so mean :(

туку , што ќе кажеш на следниов феномен:
- Ти шеташ сам , а од другата страна доаѓа пар. Машкото те гледа се до моментот дур целосно не се разминете ( дури му зафаќаат очите агол кон тебе од 89 степана , 59 минути и 59 секунди ) :tapp:
Не дај боже ако му ја погледнам женска му , ќе ја пресечам и одма со мене ќе дојде:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom