Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Некогаш многу сум благодарна што ми се наместија планетите да најдам работа во европска фирма. Језда и тука знаат да напнат, да ти се качат на глава, и пред 2-3 недели од неспиење си ја згрешив улицата каде што живеам ама барем кога ќе дојде време за нешто се` земаат во предвид и се` што ветиле оствариле. На почеток не замараа зошто не плаќаат клиентите, зошто вака е ова, зошто е ова онака ама откако почнав во мејлови да ги ставам во CC и почнаа да доаѓаат почесто и сами да се среќаваат со македонскиве транзициски директори им стана јасно со што боранија си имаат работа :ROFLMAO: . Две недели ми дадоа слободни во знак на благодарност, тука тоа мислена именка е :blablab: Среќа немаат дојдено во скоро време а мислам дека не ни планираат, кој ќе мисли како да им ги објасни кампон и контракампон.

И да, на стоката што му текна да ја смени сигнализацијата за право/лево и времетраењето на семафорот за зелено кај улицата кај студентскиот Гоце (онаа што ги поврзува Партизанска и Иво Лола Рибар) му посакувам пролив во времетраење од еден месец. Имаат ли коњиве барем една корисна одлука донесено јас се прашувам.

Дикеј

Историски ден за ЛГБТ заедницата во Америка, па и глобално. Денес со мнозински глас 5-4 Врховниот Суд на САД ги прогласи за против-уставни сите забрани за истополови бракови на целата своја територија. Истополовиот брак е сега легален во сите 50 држави на САД, без разлика на поединечните закони кои ги имаа индивидуални држави како против (кои сега ќе треба да ги сменат).

Алелуја, после 20 години, им текна таму во Конгресот. Али подобро сега него ли никогаш. 1 more win for human rights and liberties.

ssm-640x640.gif

Наводно Тексас нешто се буни слушам. Одлука на Врховниот Суд е, не знам што ќе им донесе бунење. Ако не им одговара нека се одвојат од САД и нека се припојат со Мексико, сигурен сум нарко-картелите ќе бидат среќни да ги имаат како територија Тексанциве.

Се донекаде разбирам, ама овие самопрогласени борци за демократија со величење на „ликот и делото“ на едно старо огорчено дрндало што изникна од нигде никаде што блуе отрови по сите што не мислат како него, па те анализи, па те вадење цитати мислиш комплексен лик од серија како Game of Thrones па му ги анализираат постапките, оправдуваат пцуењето и колнењето :tapp: па го рамнат со филозоф. Ако толкав тон глупости може да се напишат за него ко биографијата на Тесла со сите негови иновации да ја напишале, тогаш за Ходор би требало цел фељтон во весник на цела страна што би излагал секој ден, цела година. Страшно колку од реалноста (старо огорчено импотентно човече) може да произведеш тон „интелектуални“ срања. За среќа поголемиот дел се премногу глупи за да воопшто не би се замарале да читаат такви блувотини, а поголемиоот дел од другите доаѓаат пак до истото - дека се претенциозни напумпани блувотини тешки срања :гомце::гомце::гомце:Пред некое време се жалеше што му го запалиле количето што го нарекуваше џип, после плукањето врз полицијата дека вршеле геноцид врз цивилно население :facepalm: Жалам. Жалам што не бил во него па мора да живее огорчен и со омраза секој ден.

еИ

Одиш на полагање сиот кефој оти си го стегнал материјалот дотука бидува, башка предметот ти е интересен, онака со голема доза на самоуверененост дека че го скиниш максимално. И така се одлучуваш да одговараш прв, ко професорот почнува да поставува прашања шо ги нема во цел учебник не па во темите кои ти биле за полагање :pos:

И постапкава в ум оди вака. Караш врниш во себе некоја секунда во согласност со времето кое ти стои на располагање,после се самосоветуваш (заозбили се деген еден од ти маф ти е планот), па почнуваш да копаш длабоко во меморијата, вклучуваш логика и слични курни помагала и стартуваш нешто со ломотење.

Во меѓувреме колегите до тебе шушкаат се бувкаат (не дека им е жал за тебе) туку од страв дека истото и нив ќе ги снајде :D Па професорот пита шо е работава. Па тие велат дека срањето не било за учење. Па овој ладнокрвно демек треба да си ги знајте таквите работи (џоа психолози сме ние а не правници) и продолжува со мене. МеЈџу 9 и 10 вели. И нормално во такви ситуаци мене ми е глупо кажувањето чунки секош пониската ја пишува, па со умов си велам, ок чоек, пиши шо че пишиш и дај да завршиме.

После то начекаа другиве од материјалчето, се поправи човеков, али то шо заминав експериментален глушец, заминав мамата. :coffee:

Потребата од тоа цел фејсбук да знае дека си завршила со полагање на испити, и дека си ги положила сите.Која е потребата да ми објасни некој ?

Hrvati nisu Balkanci, ne , ne :LOL:

Kaže:" Dobro ja podnosim alkohol" ; napije se, jedva kući dođe, umjesto usvoju uđe Anti ukuću, umjesto Marice prebije Antinu ženu, Ante ga savije ko upitnik, kasnije on još prebije Maricu

11252456_654352204695198_3411662418764411535_n.jpg

DK,
Idame Amerika na tri meseci i odednas site pocvet da sluset Ceca i DM Sat.
Viknavme Amerikanec na tursko kafe,budalive nasi mu vikaat ajde sea kje ti gledame na kafe...zaradi ova ne prosperirame.

Здраво драга, ноќ е, седам надвор на дрвено столче, однегде ми цепа некое добро музиче, веројатно е гласот на Луис Армстронг, до мене книга од Лалиќ која чека да ја почнам ама јас никако не сакам да го тргнам погледот од месечината над мене.

Сакам ноќва вечно да трае.

А и ја посетив таа Босна што одсекогаш сакав да ја видам, тие преубави шуми покриени со зимзелени дрвја, па случајно во некое село ќе загледаш споменик на некои си починати во војната, па ќе видиш и куќи кои однадвор уште ги имаат дупките од куршумите. Сите чувства и доживувања ти се испомешуваат.

Поздрав

Ние го разбираме човечкиот ум, ја разбираме и сфаќаме психологијата на човекот, and here we are, дискутираме за тоа на форум. :icon_mrgr:

Доџи на морски гребен, таму чу да те јебем,
доџи на морску звизду, да ти поцепам пизду,
доџи на морски штулац, да ти покажем курац,
изашла је морска звизда, страдаче твоја пизда...

Малце еротика во доцните вечерни часови :icon_lol::kuracc:

После којзнае колку години ја најдов песнава, цело маало ја имавме во мобилен во минатото... :D

Додуша си ја скратив јас малце...

П.с.
11014970_10203976654087845_8689670324928829099_n.jpg

Драгич...опет :pijanco::icon_mrgr: Тој менне ќе ми крати на пплата...ма нек си ебе матер...цела веќер на други пијав кој го ебе гомното....за парин да не праиме муабет ;) .да не ми цапнеш на живец....топп :backa:

Епа драга, дојде и тој ден. Денеска (поточно утре, пошто помина 12 часот), славам 5 години од матура. 5 години човече, каде и кога поминаа побогу??? Како вчера да беше кога седев во средношколските клупи. Нејсе, секој период е пролазен, и никој не е вечен, но секој поминат период носи спомени, на кои со гордост се сеќавам. Никогаш нема да ги заборавам 4те поминати средношколски години, во кои првпат почнав да се формирам како права личност, првите пијанства, фаќање на женски (ама не први :kuracc:), првпат научив нешто повеќе за животот, што е тој всушност, и дека не е баш наивна Црвенкапа, како што дотогаш јас го замислував.
Утре, за првпат после 5 години ќе се видам со 50% од колегите од пред 5 години. Биче пиење, биче смеење, играње, забава, но најважно од се, ќе се чувствувам горд бидејќи ќе бидам опкружен со луѓето со кои поминав еден дел од тинејџерските денови.

Кеј,

Од ко почна ова кризава, џандар не може да се види на улица, е веќе може да се дише. Или лакше се дише.

dk
mi trebase ova.
odamna mi falese neso.
a ne znaev so.
eve sea znam.
ajde pozz :*

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom