До кај отиде младинава? :(

• Креатор на темата Креатор на темата Marjan-MiKi
  • Време на започнување Време на започнување
мама и тато? хахахаха моите разбирања се дело на мојот мозок а не на мама и тато, а околината може само да влијае врз интензитетот на одлуките а не и да ги насочува... ако некој е љубопитен таков му е карактерот, ако се најде во такво друштво сам ќе се мотивира, ама ако е незаинтересиран ништо не го мотивира

,,Кога ќе се роди бебе то е како празен лист. И што ќе напишеш на него од третата до деветата година такво ќе биде. После тоа ќе не може да се мењава.,,

Ми го кажа ова професорот по социологија. Го почитуем многу за ова мислење. А и вистинито е ова. Докажано. Дека карактерот се гради од третата до деветата година од животот. А тогаш детете со кого е ? Што знае тогаш ? Само мама и тато, бато и дада. Како ќе биде тогаш : разгален, размазен. Таков и ќе остане. Човек не се мењава.

drogata e skap bilet vo eden pravec so krajna destinacija smrt.

Дрога = општ поим од секого сватен различно, од многумина погрешно.

[zEUs];2564396 напиша:
,,Кога ќе се роди бебе то е како празен лист. И што ќе напишеш на него од третата до деветата година такво ќе биде. После тоа ќе не може да се мењава.,,

Ми го кажа ова професорот по социологија. Го почитуем многу за ова мислење. А и вистинито е ова. Докажано. Дека карактерот се гради од третата до деветата година од животот. А тогаш детете со кого е ? Што знае тогаш ? Само мама и тато, бато и дада. Како ќе биде тогаш : разгален, размазен. Таков и ќе остане. Човек не се мењава.

Ха! Те претркав! uFail <3

And so it beginds.
Фобии ствараат диктатури.Коинциденции на повторување трагедии во мал временски опсег ги претвораат причинителите во фобии.
А реакционерството е најголем печат на естаблишмент кој само чека повод да вбризга страв.
Tуркменистан,here we come.

[zEUs];2564316 напиша:
Можеби. Многу фактори влијаа на тоа.

Љубопитност. Сакање да проба се. Мислам дека што повеќе работи пробуаш добијаш се повеќе искуство во животот. Мислам дека е потребно да се проба се во животот, и добро и лошо.

Не се дрогирам. Само сум пробал :pipi:
Za pogolemo iskustvo vo zivotot da imas sto ne probas i gomna da jades za da vidis kakov e vkusot.Ova ti go kazuvam za da bides poiskusen.Neli vikas treba se da se proba?Probaj pa kazi kako e ok?Za da luge koi ne se tolku radoznali kako tebe da doznaat od prva raka.:pipi:

Za pogolemo iskustvo vo zivotot da imas sto ne probas i gomna da jades za da vidis kakov e vkusot.Ova ti go kazuvam za da bides poiskusen.Neli vikas treba se da se proba?Probaj pa kazi kako e ok?Za da luge koi ne se tolku radoznali kako tebe da doznaat od prva raka.:pipi:

Глупа си или таке само се праеш ?
Ја убоо си кажав и не мора сеа ти да се праеш паметена.:pipi:

Јас ќе се воздржам од секакви муабети поврзани со двата настани, само ќе ве замолам да не им го оттргнувате на помалите "ew" ставот кон дрогата. Ако некој се гади од дроги, не значи дека се гади и од наркомани, и тоа од конкретни наркомани.

Не дека новинарските написи можат нешто да променат во свеста на луѓето, па мајку му, мене Билјана Секуловска не ми е мајка, ако се чувам од дрога, тоа прво ќе го направам поради мене и поради оние кои ме сакаат, а не поради тоа што некој таму умрел. Оставете ги тие трагедии на страна. Не треба да бидат репер за тоа “како не треба“. Но не треба и да се одржува црна бројка на предозирања за да се заштити девственоста на нацијата, макар и статистички. Дрога имало, има, и ќе има, размислете.

Ваква реклама во ек на сезона не ни удриле од пред некое време,со фијаско кајгана велешката собиранка...
Ок. Коинциденција. Треба да алармираме епидемија ако има уште еден случај за некој ден. Знаеш како,кога ќе ја затресеш јаболкницата за да падне посакуваното јаболко,попат ќе паднат уште две три...за сваки случај.

[zEUs];2564396 напиша:

[zEUs];2564247 напиша:
До каде отиде младинава ...ц ц ц

Како моеш таке. Тија са криви сеа ? Ја сум пробал дрога па... тоа ме прае лоша личност? Не мора личноста да е крива што се запливала во тие води. :(

Зеус аман бе чуек, не биле они криви, па кој е крив ...сами си се криви тоа е нивен избор. Све зависи од карактерот на личноста, дали сака да проба или не и ако проба дали ќе продолжи да конзумира. Точно е карактерот се гради од трета до деветта година, ама се менуваат ставовите и мислењата на личноста, не сме цел живот исти. И не, тој што пробал не значи дека е лоша личност, далеку од тоа.

абе ајде овоа е катастрофа од а1
како може да го споредуваат Суцо со тешки наркомани
тоа што се случи пред некој ден беше несреќен случај а не предозираност
Вардар секоја година носи жртви во Велес баш од најразлични околкности, се е можно, незнам што преувеличуваат и зошто ставаат црно и бело во иста палета

ОД А1 МИ СЕ СЕРЕ

Двата случаи се од еден аспект различни, од друг многу слични.
Но како и да е, ајде пак Велешани на тапет.
Сепак е реално.....и е шанса за отрезнување на оние нивни најблиски кои се во исти гомна.
Посакувам само едно, да го најдат телото на мојот другар, за да се смирам знаејќи каде е.

ЕПа тоа е резлутат на тоа што сакат да пробат се

Има еден графит у Карев "Ќе ви ги навлечам децата на жуто!" и никако да укапирам за шо збори :)

Али да не забегувам од тема..
Глеам на работава каде каде поразлично од другиве пред мене шо пишаа. Особено Дивајн, а мислам и Новинаркава истото го мисли..
Инсистистирате тоа да биде бурно напишано и исфорирано како на младите не би им паднало на памет да земат?
Еј, муабети за деца, жими се..
Тргни му го на страна и не му го спомињај, нема никад да земе.
А не, кажи му, НЕМИСЛИ НА РОЗЕВ СЛОН! И за 2 секунди има голем дебел розев слон пред очи.
Тоа е една ствар, библиска ствар која ни е у гени. Втора ствар. Тој став одвратен на новинарите, ставот на владата упропасти милиони прости деца. Став не на наша влада. Став на америчка влада под влијание на CIA..а да не зборам од кого спонзорирана.
Некој одвратен муабет се фура дека марихуаната уништувала мозок, и дека LSD е зависна дрога од која моментално се умира, муабет дека една доза мескалин ќе ти е*е мамата..И тако даље..Зашо јеботе едноставно не ги ставите добрите и лишите, ИСКРЕНО, ствари на терезиа, па нека бираат. Марихуаната сама по себе воопшто не тера на потешка дрога. Баш тој став на владата шо го зборам, тера на потешка дрога. Ќе земе тинејџер ќе се надува, ќе види дека нишо не му е, ќе продужи така секој викенд, ќе види дека не чуствува ни физичка ни психичка зависнот, ќе укапира дека е излажан, и нормално, ќе премине на хорс, пошо у глава му е веќе зацртано дека и за хероинот го лажат, па цело време си се убедува дека нема нишо лошо у тоа..
Едноставно гневен сум на вакви муабети. Дрогата е табу тема денес. Деца ќе почнат да пушат екстази и со џоинт у вена да се пукаат, зашо не им ја кажувате вистината.
А ако медиумите ја преќутуваат дрогата, тогаш нема да биде табу тема? Или па младите нема сеуште да ја наоѓаат на секој ќош и да знаат се` што им одговара за неа? Мал е интернетов на пример?
Јас сфаќам што сакаш да кажеш, ама бидејќи навистина е раширена оваа појава, мислам дека е во ред да се прикажуваат сите несреќни случаи, превентивно за сите кои може да се опаметат со време.
И тука не мислам само на актуелниве случаи, туку општо на сите, без оглед дали дрогата е главната причина за губење на нечиј живот или некоја споредна.

[zEUs];2564247 напиша:
До каде отиде младинава ...ц ц ц

Како моеш таке. Тија са криви сеа ? Ја сум пробал дрога па... тоа ме прае лоша личност? Не мора личноста да е крива што се запливала во тие води. :(
Прво, не гледам причина поради која некој би се фалел со тоа, а како второ, кој е крив освен личноста?

младината ојде у совршенството на 21 век. искачања, пиење, дружење, скитање, неспиење, како и заборавање кај ни е домата:vozbud::vozbud::vozbud:
Бравоооооооооооооооооооооооо!:vozbud:

[zEUs];2564551 напиша:
Глупа си или таке само се праеш ?
Ја убоо си кажав и не мора сеа ти да се праеш паметена.:pipi:
Нареден пат кога ќе навредиш вака уличарски, ќе леташ на бан од форум.

Свет на медиуми!!!

Младината не е отидена никаде, туку променети и се вредностите према кои би требало да се гради.
Е сега, треба на сите нас да ни е многу јасно дека ништо не си доаѓа само од себе. Секоја акција има своја реакција, или пак на секое зошто има затоа.
Но во хемијата и биологијата за одредени рекации да се одвиваат побрзо или пак воопшто да започнат, потребен е катализатор.
Ако општестовото го глеаме како био-средина, тогаш медиумите би биле катализаторите, а процесот на оформување на младината би била одредената реакција.
Кога на тој процес постојано ќе дејствува катализаторот доаѓа до рапидно формирање на нова материја.
Но има една контрадикторност... Во организмот новата материја е пожелна, но во општеството таа материја е бактеријата која полека но сигурно се развива и остава трајни последици.
Факт е дека се’ околу нас е последица на влијанието на медиумите, но да не го заборавам и недостатокот на времето поминато со родителите кој доведува до еден процес на отуѓување и оттргнување од моралните вредности кои би требало да се следат.

Прво, не гледам причина поради која некој би се фалел со тоа, а како второ, кој е крив освен личноста?
Прво... Кој се фали ? А ко второ ... Кој га гради личноста ? (живиш у друга околина подруг си, факт . ) :toe:

Нареден пат кога ќе навредиш вака уличарски, ќе леташ на бан од форум.
Ок. Кој ќе ме навредуе некој нема да му врачам. :pipi:

[zEUs];2565246 напиша:
Прво... Кој се фали ? А ко второ ... Кој га гради личноста ? (живиш у друга околина подруг си, факт . ) :toe:
Прво - така ми изгледаше, а второ - појма немам што кажа или праша.

[quote='[zEUs]Ок. Кој ќе ме навредуе некој нема да му врачам. :pipi:[/quote]
Не видов навреда во постот на ренате. Само сакаше да ти каже дека не мора се` да се проба, а тоа го направи со драстичен пример со кој и сам би признал дека не мора.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom