До кај отиде младинава? :(

• Креатор на темата Креатор на темата Marjan-MiKi
  • Време на започнување Време на започнување
да во холандија искуството покажа после легализирањето на марихуаната отпрвен се зголеми бројот на уживатели...за ПОТОА НАГЛО ДА ПАДНЕ на односот е од 25% опаднал на 10% а сега сеуште опага а многумина јас мислам со легализација ке се реши проблемов.

Tacno, edino so legalizacija ke padne brojot na zrtvi na drogata.
Sprotiven primer e Iran kade ima smrtna kazna za trgovija so droga i sto postignale? Nisto... rekorden broj na narkosi...
Do pred 70-80 godini kolku i da vi izgleda cudno site drogi bile legalni. I imalo nesporedivo pomalku narkosi nego sega. Ni narko-mafija ni k*rac.

уличниот е 30% чист...

Nekade paga i do 3%.
Kilo koka da se proizvede e 20$ a na ulica na kraj e 200.000$

Pa sega videte koj ima korist od nelegalnosta na drogata...

Има еден графит у Карев "Ќе ви ги навлечам децата на жуто!" и никако да укапирам за шо збори :)

Али да не забегувам од тема..
Глеам на работава каде каде поразлично од другиве пред мене шо пишаа. Особено Дивајн, а мислам и Новинаркава истото го мисли..
Инсистистирате тоа да биде бурно напишано и исфорирано како на младите не би им паднало на памет да земат?
Еј, муабети за деца, жими се..
Тргни му го на страна и не му го спомињај, нема никад да земе.
А не, кажи му, НЕМИСЛИ НА РОЗЕВ СЛОН! И за 2 секунди има голем дебел розев слон пред очи.
Тоа е една ствар, библиска ствар која ни е у гени. Втора ствар. Тој став одвратен на новинарите, ставот на владата упропасти милиони прости деца. Став не на наша влада. Став на америчка влада под влијание на CIA..а да не зборам од кого спонзорирана.
Некој одвратен муабет се фура дека марихуаната уништувала мозок, и дека LSD е зависна дрога од која моментално се умира, муабет дека една доза мескалин ќе ти е*е мамата..И тако даље..Зашо јеботе едноставно не ги ставите добрите и лишите, ИСКРЕНО, ствари на терезиа, па нека бираат. Марихуаната сама по себе воопшто не тера на потешка дрога. Баш тој став на владата шо го зборам, тера на потешка дрога. Ќе земе тинејџер ќе се надува, ќе види дека нишо не му е, ќе продужи така секој викенд, ќе види дека не чуствува ни физичка ни психичка зависнот, ќе укапира дека е излажан, и нормално, ќе премине на хорс, пошо у глава му е веќе зацртано дека и за хероинот го лажат, па цело време си се убедува дека нема нишо лошо у тоа..
Едноставно гневен сум на вакви муабети. Дрогата е табу тема денес. Деца ќе почнат да пушат екстази и со џоинт у вена да се пукаат, зашо не им ја кажувате вистината.

За библиската ствар која ни е у гени, у право си, забранетото е послатко.
И сеа зошто на некој начин ја величаш марихуаната, размисли, дури и да се легализира марихуаната, младите пак ќе бараат нешто појако, зошто тоа ќе биде забрането, покул и поуништувачки. Тие три атрибути го водат денешното човече кое е неподготвено да се справи свесно и одговорно со реалноста.

И уште нешто, не може а да не штети нешто што те прави несвесен. А да бидеш несвесен или недоволно свесен секој викенд е глупост.

Како што е глупост и ова што се случува. Трагиидиотско е, мајката. :(

Не ја величам. Сакам да кажам дека самата марихуана не ги тера на нешо повеќе, ги тера фактот дека таа не е штетна па мислат дека и другите ствари не се штетни, а се!
Ако се легализира марихуаната тие шо ќе пушат ќе пушат, они шо сакаат да си го уништат животот ќе си го уништат и вака и така, али тие ќе си го уништат свесно, под услов, ко шо кажав, да се каже виситната за дрогата.

До каде отиде младинава ...ц ц ц

Како моеш таке. Тија са криви сеа ? Ја сум пробал дрога па... тоа ме прае лоша личност? Не мора личноста да е крива што се запливала во тие води. :(

[zEUs];2564247 напиша:

Како моеш таке. Тија са криви сеа ? Ја сум пробал дрога па... тоа ме прае лоша личност? Не мора личноста да е крива што се запливала во тие води. :(
e aj брат ми пуше и сеа ја сум му крива...

Do kaj otide mladinava,na sto se dolzi ova sto se slucuva so narkomanite?Pa normalno deka ke umiraat koga zbesnale od pari pa neznaat sto veke da napravat vo svoite bedni zivoti.Za toa se krivi i roditelite sto od prcul im se kupuva stan,motor,kola i sto uste ne.Da nema leb da jade ili da zivee od prvi do prvi da vidis dal ke se drogira ili ke smisli da raboti od mali noze za da prezivee.Ic ne gi zalam sto umiraat narkomani pa i roden brat ili sestra da mi e.Ne gi zalam ni tie roditeli koi doprinele decata da im se paraziti pa posegnuvaat po takvi zadovolstva kako sto se narkoticni sredstva.A mediumite ne gi krivam sto davaat na vesti ili pisuvaat po novini za vakvi raboti pa toa im e rabota.I ne veruvam deka ako ima poveke kampanji napraveni posebno za edukacija na mladite za stetnoto vlijanie na drogata deka ke ima nekoj efekt.Samiot covek treba da si e svesen sto pravi vo svojot zivot bez razlika na godinite.I jas sum bila dete i tinejdzer pa nitu sum zapalila cigara vo svojot zivot nitu alkohol ne pak droga.E sega nekoj od kup pari i dosada neka si go skrati prerano zivotniot vek ako taka saka bas me briga.Zal mi e koga ke slusnam deka nekoe dete ili mlad covek zaginal vo sobrakajka primer ili taka slicno, a za vakvi smrtni slucai od droga oko ne mi trepnuva.

[zEUs];2564247 напиша:

Не те прај лоша личност.
А и кој е крив ако не ти ? Владата ? Друштвото? Животот поминат на улица -.-? Не обвинувај други за твојте постапки, сигурно на сила не ти дале ништо. Немањето карактер или пак сакањето од се да се проба доведуваат до такви ситуации.

младината ојде у совршенството на 21 век. искачања, пиење, дружење, скитање, неспиење, како и заборавање кај ни е домата:vozbud::vozbud::vozbud:

[zEUs];2564247 напиша:

Дрога-смрт... ти се умира? дрогирајсе :)

e aj брат ми пуше и сеа ја сум му крива...
Можеби. Многу фактори влијаа на тоа.

Не те прај лоша личност.
А и кој е крив ако не ти ? Владата ? Друштвото? Животот поминат на улица -.-? Не обвинувај други за твојте постапки, сигурно на сила не ти дале ништо. Немањето карактер или пак сакањето од се да се проба доведуваат до такви ситуации.

Љубопитност. Сакање да проба се. Мислам дека што повеќе работи пробуаш добијаш се повеќе искуство во животот. Мислам дека е потребно да се проба се во животот, и добро и лошо.

Дрога-смрт... ти се умира? дрогирајсе :)

Не се дрогирам. Само сум пробал :pipi:

[zEUs];2564316 напиша:
Можеби. Многу фактори влијаа на тоа.

да, можеби јас му викам, продужи, и да, ќе натерам некој јас да пуши или некој друг. ако некеш никој нема да те натера

да, можеби јас му викам, продужи, и да, ќе натерам некој јас да пуши или некој друг. ако некеш никој нема да те натера

Сеа викаш дека самиот карактерот е крив. А кој го гради карактерот ? Родителите и околината, нели ? :toe:

[zEUs];2564339 напиша:
Сеа викаш дека самиот карактерот е крив. А кој го гради карактерот ? Родителите и околината, нели ? :toe:

мама и тато? хахахаха моите разбирања се дело на мојот мозок а не на мама и тато, а околината може само да влијае врз интензитетот на одлуките а не и да ги насочува... ако некој е љубопитен таков му е карактерот, ако се најде во такво друштво сам ќе се мотивира, ама ако е незаинтересиран ништо не го мотивира

drogata e skap bilet vo eden pravec so krajna destinacija smrt.

Ти не си се родила полна со разбирање, твојот мозок со тек на време е под инфлуенца на сите шо те окружуваат, ствар на гени е како ти ќе ги перцепираш стварите шо ги гледаш. Моите шо пушат, и брат ми шо си ветил дека нема никад да пуши, ми е поука ни ја никад да не запалам цигара, нит сум запалил, нит ќе запалам. Некој ги гледа родителите како пушат и мисли дека е ок, и пали цигара.
Шо се однесува до џокац, по се што сум истражил, а сум истражил многу, и кеш сум потрожил, сум дошол до заклучок дека смеам да си дозволам да пробам, и ако ме кејфа да продолжам, со оглед на тоа дека се познавам себе си.
Пробаф, жив сум, и си праам рекреативно еднаш до 2 пати месечно, реков уште пред да пробам дека нема да праам поише од 2 пати месечно, и не праам. Не дека ќе умрам ако праам секој викенд, едноставно си стојам на тоа шо сум го кажал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom