До кај отиде младинава? :(

• Креатор на темата Креатор на темата Marjan-MiKi
  • Време на започнување Време на започнување
Во поранешна Југославија трошка дрога не смееше да помине низ граница, али сакавте модерна европска Македонија, уживајте.

до крајна глупост...исполитизираност и ДОТА лајф стајл..ама тоа е времињата се менуваат но мислам дека можеше барем кај младината позитивните придобивки да им се пренесат(претходните биле добри-наводно)

Медиумите во глобала не се виновни за ширењето на дрогата и нејзината употреба... Можеби делумно се поради некои гангстерски филмови и слично но иначе многу други фактори влијаат за некој да почне да се дрогира.

Во случајов насловот не би требало да е таков бидејќи за првиот случај сеуште не е пронајден дечкото па за да можат да кажат дека ова е втора жртва (втор починат).

А потенцирањето на ваквите „настани“ е добро за подигнување на свесноста за последиците.

не се медиумите јован....туку долгата транзиција и изгубеноста на младината.(медиумите делумно само)

Си баравте демократија, си добивте но сега мора и да ги трпиме последиците...:toe:

e a u sfrj narkomani moese da gi izbrois na prsti.a nemase ni veronauka ni masovno idenje u crkvi.

дали имало наркомани не знам искрено...ама хммм ме чуди произвотството во наша фармацевска компанија(да не именувам) на три до 4 пати поголеми количини од потребите на СФРЈ на morphini hydrochloridi каде оделе таблетите и ампулите?????????????

Си баравте демократија, си добивте но сега мора и да ги трпиме последиците...:toe:

Aha, ova ima vrska so demokratija? Prodavanje i koristenje droga e protivzakonsko. Nema nikakva vrska so demokratija.

И шо сеа ај пола мкд да земе да се самоубие и шо?:nesvest::uvo:

Не ги читав сите до сеа..еве до овој коментар иам стигнато..
Прво у воведен пост мрчиш до кај е стигната "младинава" а починатиот момак има 22 години, односно 8 години е постар од тебе, 6 од мене.
Шо како, незнаеме, битно се предозирал од тромадоли а не трамидоли ко шо неписмениот новинар напишал..
Е сеа, да ти го искоментирам постов шо ти го цитрам. Имаш EWWW став, прво зашо е ептен осмоодделенски стил на пишување " И шо бе и шо?! Ми можеш нешо!? А?! И шо?!?" шо и не е битно..битен ти е погрешниот заклучок дека се самоубил..Да, се самоубил, само ти го праиш тоа како намерно да го направил..А тоа сеуште не се знае..предозираност е fragile ствар..

Не ги читав сите до сеа..еве до овој коментар иам стигнато..
Прво у воведен пост мрчиш до кај е стигната "младинава" а починатиот момак има 22 години, односно 8 години е постар од тебе, 6 од мене.
Шо како, незнаеме, битно се предозирал од тромадоли а не трамидоли ко шо неписмениот новинар напишал..
Е сеа, да ти го искоментирам постов шо ти го цитрам. Имаш EWWW став, прво зашо е ептен осмоодделенски стил на пишување " И шо бе и шо?! Ми можеш нешо!? А?! И шо?!?" шо и не е битно..битен ти е погрешниот заклучок дека се самоубил..Да, се самоубил, само ти го праиш тоа како намерно да го направил..А тоа сеуште не се знае..предозираност е fragile ствар..

ама ме чуди таа жолта прашкаста материја..... ко што читав pharmacology смртната доза од трамадол е 3-5 грама(5 грама кај помладите) тоа ке испадне околу.....4-5 пакетчиња...жално фармацевтите сакаат профит а часовите по етика не ги научиле:tapp::tapp::tapp::tapp:

Aha, ova ima vrska so demokratija? Prodavanje i koristenje droga e protivzakonsko. Nema nikakva vrska so demokratija.
па не би рекол, ова има многу врска со целиот процес на демократија (транзиција и слично), кој кај нас народот го свати многу погрешно. Моралот отиде во к%‘&ц. Секој мисли дека може да прави што сака, сепак е демократија нели? не смееш на никој да му забраниш ништо зошто според сите демократски правила ти му ги кршиш неговите права. но сепак секој си одговара самиот за себе , а поради тоа најискрено баш ми е гајле што кој си прави со неговит живот ова е такво општество па секој си одговара сам за себе и си прави како му е убаво.

па не би рекол, ова има многу врска со целиот процес на демократија (транзиција и слично), кој кај нас народот го свати многу погрешно. Моралот отиде во к%‘&ц. Секој мисли дека може да прави што сака, сепак е демократија нели? не смееш на никој да му забраниш ништо зошто според сите демократски правила ти му ги кршиш неговите права. но сепак секој си одговара самиот за себе , а поради тоа најискрено баш ми е гајле што кој си прави со неговит живот ова е такво општество па секој си одговара сам за себе и си прави како му е убаво.
Секој може да прави што сака, се додека не прекршува законски регулативи. Проблемот е во тоа што законите не се почитуваат и контролата на дрогашките трансфери е не многу строга под влијание на поголема количина кеш како средство за потплата.

ама ме чуди таа жолта прашкаста материја..... ко што читав pharmacology смртната доза од трамадол е 3-5 грама(5 грама кај помладите) тоа ке испадне околу.....4-5 пакетчиња...жално фармацевтите сакаат профит а часовите по етика не ги научиле:tapp::tapp::tapp::tapp:

Има еден графит у Карев "Ќе ви ги навлечам децата на жуто!" и никако да укапирам за шо збори :)

Али да не забегувам од тема..
Глеам на работава каде каде поразлично од другиве пред мене шо пишаа. Особено Дивајн, а мислам и Новинаркава истото го мисли..
Инсистистирате тоа да биде бурно напишано и исфорирано како на младите не би им паднало на памет да земат?
Еј, муабети за деца, жими се..
Тргни му го на страна и не му го спомињај, нема никад да земе.
А не, кажи му, НЕМИСЛИ НА РОЗЕВ СЛОН! И за 2 секунди има голем дебел розев слон пред очи.
Тоа е една ствар, библиска ствар која ни е у гени. Втора ствар. Тој став одвратен на новинарите, ставот на владата упропасти милиони прости деца. Став не на наша влада. Став на америчка влада под влијание на CIA..а да не зборам од кого спонзорирана.
Некој одвратен муабет се фура дека марихуаната уништувала мозок, и дека LSD е зависна дрога од која моментално се умира, муабет дека една доза мескалин ќе ти е*е мамата..И тако даље..Зашо јеботе едноставно не ги ставите добрите и лишите, ИСКРЕНО, ствари на терезиа, па нека бираат. Марихуаната сама по себе воопшто не тера на потешка дрога. Баш тој став на владата шо го зборам, тера на потешка дрога. Ќе земе тинејџер ќе се надува, ќе види дека нишо не му е, ќе продужи така секој викенд, ќе види дека не чуствува ни физичка ни психичка зависнот, ќе укапира дека е излажан, и нормално, ќе премине на хорс, пошо у глава му е веќе зацртано дека и за хероинот го лажат, па цело време си се убедува дека нема нишо лошо у тоа..
Едноставно гневен сум на вакви муабети. Дрогата е табу тема денес. Деца ќе почнат да пушат екстази и со џоинт у вена да се пукаат, зашо не им ја кажувате вистината.

Zavisnici imalo i ke ima.Rabotata e samo kolku i od sto.Vo SFRJ nemase tolku narkosi ama brojot na alkosi si bese na zavidno nivo.
Mediumite nikogas ne izvestuvaat za posledicite na alkoholot, a za drogata se trubi.
Nikade ne uspeva 'borbata' protiv drogata. Primer SAD.
Sum bil London, mozes da najdes se i vo sekoe vreme.Sega tie se demokratija 500 godini ima visoki kazni za dileri,arno ama dzabe seto toa...

Некој одвратен муабет се фура дека марихуаната уништувала мозок, и дека LSD е зависна дрога од која моментално се умира, муабет дека една доза мескалин ќе ти е*е мамата..И тако даље..Зашо јеботе едноставно не ги ставите добрите и лишите, ИСКРЕНО, ствари на терезиа, па нека бираат. Марихуаната сама по себе воопшто не тера на потешка дрога. Баш тој став на владата шо го зборам, тера на потешка дрога. Ќе земе тинејџер ќе се надува, ќе види дека нишо не му е, ќе продужи така секој викенд, ќе види дека не чуствува ни физичка ни психичка зависнот, ќе укапира дека е излажан, и нормално, ќе премине на хорс, пошо у глава му е веќе зацртано дека и за хероинот го лажат, па цело време си се убедува дека нема нишо лошо у тоа..
Едноставно гневен сум на вакви муабети. Дрогата е табу тема денес. Деца ќе почнат да пушат екстази и со џоинт у вена да се пукаат, зашо не им ја кажувате вистината.

Potpisuem sve gorenavedeno...
Ima mnogu dezinformacii.
Uste ko ke pomisli coek koj im ja garantira cenata na dilerite...

Новинарите можат да бидат криви само по основа на намерно и агресивно алудирање на некоја работа од настанот....како на пример за лепакот во случајот со Суцо....а во овој денешниов случај се си е во границите на нормално известување на настан....

И не ми се прави муабет,за дроги,лепаци и трави....оти тие шо имаат пари,пред да идат на журка маваат линија бело и одат у дискотека....а тие шо немаат се замараат со тромадоли и по паркови и сл...значи у ни еден случај нема врска финансиската состојба,туку општествената и морална свест што ги опкружува истите!!!

Дрога е дрога...нема "слаба или јака"...тоа е само поим за уживателите...значи ти чим си одлучил слободното време да го уживаш со такви работи...тогаш нема што да се буниш дека финансиската состојба или некоја депресија те натреала ти да си лапаш тромадолчиња или сл...оти има уште милион начини да се постигне вистинското задоволство на душата и без овакви хемии...

Затоа смрта на секој што користел овакви работи,ќе биде запамтена како обична жртва на дрогата...затоа што за многу луѓе е необјасниво што ја тера младината да диши лепаци и да јаде тромадоли,а притоа нивните врсници да работат и да имаат нормален семеен и љубовен живот колку и да звучи тоа тешко остварливо!

Дали страмот бил присутен или не, мање-битна ствар.
Не треба смртта на млад човек да се користи како пример за подигање на свеста кај некој.
Нехумано кон ожалостените. Значи, против медиумите сум.

Има еден графит у Карев "Ќе ви ги навлечам децата на жуто!" и никако да укапирам за шо збори :)

Али да не забегувам од тема..
Глеам на работава каде каде поразлично од другиве пред мене шо пишаа. Особено Дивајн, а мислам и Новинаркава истото го мисли..
Инсистистирате тоа да биде бурно напишано и исфорирано како на младите не би им паднало на памет да земат?
Еј, муабети за деца, жими се..
Тргни му го на страна и не му го спомињај, нема никад да земе.
А не, кажи му, НЕМИСЛИ НА РОЗЕВ СЛОН! И за 2 секунди има голем дебел розев слон пред очи.
Тоа е една ствар, библиска ствар која ни е у гени. Втора ствар. Тој став одвратен на новинарите, ставот на владата упропасти милиони прости деца. Став не на наша влада. Став на америчка влада под влијание на CIA..а да не зборам од кого спонзорирана.

да во холандија искуството покажа после легализирањето на марихуаната отпрвен се зголеми бројот на уживатели...за ПОТОА НАГЛО ДА ПАДНЕ на односот е од 25% опаднал на 10% а сега сеуште опага а многумина јас мислам со легализација ке се реши проблемов.

марихуаната не е зависна!!! lisergyc Acid Diethilamide-25 ЛСД и тоа не е зависно(може психолошки) се добива од ергот...мало паразитче.

хероинот е УЖАС штетен знаеме а и го забавува дишењето работата на срцето па оттука се зголемува и нивото на CO2 во мозокот....

инаку првото место по штетност го држат екстазите(пестициди,отров за глувци) па амфетамините ако е жолтеникав има остаток од сулфур.неправилна реакција...ако е светкасто црвеникав ондак фосфор а се случува и метали да има-од овие за 2 месеца гарантирано е растројство во поведението(често депресија а поретко шизофренија).нема чист метаамфетамин лажат дилерите оти ако е чист ГАРАНТИРАН ИНФАРКТ СЛЕДУВА(посебно со инјектирање-па после велат хитлер 5 пати дневно се буцкал спид:vozbud:)особено ако нема доволно лидокаин(годишно од табли умираат 8 -10000 млади од спидот и коката исто!!!

и уште да ја откриеме вистината за кокаинот Класификација невротоксик......смртна доза 1-2 грама уличниот е 30% чист...

фрли кашикара у дискотека ке убиеш помалце луге отколку ако измешаш килограм кокаин со барут и фосфор веруј!!!1

поентата ми е демистификација на вистинските отрови од марихуната НЕ Е НАРКОТИк НЕ Е ЗАВИСНА-ТОЛКУ сепак малце влијае на однесувањето но ретко:helou:

а шизофренија предизвикува тоа што го мешаат со angels Dust тоа не е кокаин туку PSP(phencyclidine) за еден месец гарантирана акутна шизофренија(а го има и во екстазите ама ретко.

и

Сите си имаат најдено многу убав изговор пред себе, еднаш се живее зошто да не се проба се, па малку се имаат изгубено во маргините, во обидите да се оправдаат и да се горди единствено пред себе дека прават она што им е по мерак.

Се согласувам дека нема ништо поубаво кога го правиш она што ти вдахнува живот со секој нареден здив но неможам да се согласам дека треба животот да се живее само во секундава, има живот и после нејзе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom