Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Медиумите во глобала не се виновни за ширењето на дрогата и нејзината употреба... Можеби делумно се поради некои гангстерски филмови и слично но иначе многу други фактори влијаат за некој да почне да се дрогира.
Во случајов насловот не би требало да е таков бидејќи за првиот случај сеуште не е пронајден дечкото па за да можат да кажат дека ова е втора жртва (втор починат).
А потенцирањето на ваквите „настани“ е добро за подигнување на свесноста за последиците.
e a u sfrj narkomani moese da gi izbrois na prsti.a nemase ni veronauka ni masovno idenje u crkvi.
Си баравте демократија, си добивте но сега мора и да ги трпиме последиците...![]()
И шо сеа ај пола мкд да земе да се самоубие и шо?:nesvest::uvo:
Не ги читав сите до сеа..еве до овој коментар иам стигнато..
Прво у воведен пост мрчиш до кај е стигната "младинава" а починатиот момак има 22 години, односно 8 години е постар од тебе, 6 од мене.
Шо како, незнаеме, битно се предозирал од тромадоли а не трамидоли ко шо неписмениот новинар напишал..
Е сеа, да ти го искоментирам постов шо ти го цитрам. Имаш EWWW став, прво зашо е ептен осмоодделенски стил на пишување " И шо бе и шо?! Ми можеш нешо!? А?! И шо?!?" шо и не е битно..битен ти е погрешниот заклучок дека се самоубил..Да, се самоубил, само ти го праиш тоа како намерно да го направил..А тоа сеуште не се знае..предозираност е fragile ствар..
па не би рекол, ова има многу врска со целиот процес на демократија (транзиција и слично), кој кај нас народот го свати многу погрешно. Моралот отиде во к%‘&ц. Секој мисли дека може да прави што сака, сепак е демократија нели? не смееш на никој да му забраниш ништо зошто според сите демократски правила ти му ги кршиш неговите права. но сепак секој си одговара самиот за себе , а поради тоа најискрено баш ми е гајле што кој си прави со неговит живот ова е такво општество па секој си одговара сам за себе и си прави како му е убаво.Aha, ova ima vrska so demokratija? Prodavanje i koristenje droga e protivzakonsko. Nema nikakva vrska so demokratija.
Секој може да прави што сака, се додека не прекршува законски регулативи. Проблемот е во тоа што законите не се почитуваат и контролата на дрогашките трансфери е не многу строга под влијание на поголема количина кеш како средство за потплата.па не би рекол, ова има многу врска со целиот процес на демократија (транзиција и слично), кој кај нас народот го свати многу погрешно. Моралот отиде во к%‘&ц. Секој мисли дека може да прави што сака, сепак е демократија нели? не смееш на никој да му забраниш ништо зошто според сите демократски правила ти му ги кршиш неговите права. но сепак секој си одговара самиот за себе , а поради тоа најискрено баш ми е гајле што кој си прави со неговит живот ова е такво општество па секој си одговара сам за себе и си прави како му е убаво.
ама ме чуди таа жолта прашкаста материја..... ко што читав pharmacology смртната доза од трамадол е 3-5 грама(5 грама кај помладите) тоа ке испадне околу.....4-5 пакетчиња...жално фармацевтите сакаат профит а часовите по етика не ги научиле![]()
Некој одвратен муабет се фура дека марихуаната уништувала мозок, и дека LSD е зависна дрога од која моментално се умира, муабет дека една доза мескалин ќе ти е*е мамата..И тако даље..Зашо јеботе едноставно не ги ставите добрите и лишите, ИСКРЕНО, ствари на терезиа, па нека бираат. Марихуаната сама по себе воопшто не тера на потешка дрога. Баш тој став на владата шо го зборам, тера на потешка дрога. Ќе земе тинејџер ќе се надува, ќе види дека нишо не му е, ќе продужи така секој викенд, ќе види дека не чуствува ни физичка ни психичка зависнот, ќе укапира дека е излажан, и нормално, ќе премине на хорс, пошо у глава му е веќе зацртано дека и за хероинот го лажат, па цело време си се убедува дека нема нишо лошо у тоа..
Едноставно гневен сум на вакви муабети. Дрогата е табу тема денес. Деца ќе почнат да пушат екстази и со џоинт у вена да се пукаат, зашо не им ја кажувате вистината.
Има еден графит у Карев "Ќе ви ги навлечам децата на жуто!" и никако да укапирам за шо збори
Али да не забегувам од тема..
Глеам на работава каде каде поразлично од другиве пред мене шо пишаа. Особено Дивајн, а мислам и Новинаркава истото го мисли..
Инсистистирате тоа да биде бурно напишано и исфорирано како на младите не би им паднало на памет да земат?
Еј, муабети за деца, жими се..
Тргни му го на страна и не му го спомињај, нема никад да земе.
А не, кажи му, НЕМИСЛИ НА РОЗЕВ СЛОН! И за 2 секунди има голем дебел розев слон пред очи.
Тоа е една ствар, библиска ствар која ни е у гени. Втора ствар. Тој став одвратен на новинарите, ставот на владата упропасти милиони прости деца. Став не на наша влада. Став на америчка влада под влијание на CIA..а да не зборам од кого спонзорирана.
Некој одвратен муабет се фура дека марихуаната уништувала мозок, и дека LSD е зависна дрога од која моментално се умира, муабет дека една доза мескалин ќе ти е*е мамата..И тако даље..Зашо јеботе едноставно не ги ставите добрите и лишите, ИСКРЕНО, ствари на терезиа, па нека бираат. Марихуаната сама по себе воопшто не тера на потешка дрога. Баш тој став на владата шо го зборам, тера на потешка дрога. Ќе земе тинејџер ќе се надува, ќе види дека нишо не му е, ќе продужи така секој викенд, ќе види дека не чуствува ни физичка ни психичка зависнот, ќе укапира дека е излажан, и нормално, ќе премине на хорс, пошо у глава му е веќе зацртано дека и за хероинот го лажат, па цело време си се убедува дека нема нишо лошо у тоа..
Едноставно гневен сум на вакви муабети. Дрогата е табу тема денес. Деца ќе почнат да пушат екстази и со џоинт у вена да се пукаат, зашо не им ја кажувате вистината.