Bratot
Стоик и Машкртник!
Доколку другата страна имаше аргументи, тогаш на книгата ќе одговореше со друга книга.
Меѓутоа тоа не е така!
Меѓутоа тоа не е така!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
дека неаме сила војла и капацитет за да се обединиме внатре за да можеме да се спротиствавиме на тие надвор
Па и постојат тие документи:helou:. Си праеле турците пописи.Него каква врска има Груевски со енциклопедијата?
Како прво академиците пишувале МАКЕДОНСКА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА не албанска и се пишува за албанците во македонија не во албанија и незнам каде. Зборот албанец значи планинец а како што знаеме и сами се нарекувате и како може да велите НЕ не сме планинци или зборот планинци не ви звучи убаво? Како второ ова треба да го негираат албанските научници (ако ги имате) а не политичките партии.Како и да е мене не ми беше потребна енциклопедија да дознам кога се населиле албанците или пак што значи зборот албанец.
Право да ти кажам многу убаво се чуствувам кога ке спомнам албанец па кога ке ми текне на преводот лепотаа а кога ке видам дека се нервираш уште повеќе.
Веќе бевме влезени,само мораше да се почека да ве извадат тие кои ве обучуваа.Римемба?Ко правевте гримаси од автобусите.
Зошто да се укини?Оти на некого не му одговара што напишале?Кој сосед нас не прашал како да напише енциклопедија?Додека не беа активни оти не биле активни.Сеа и вака не чинат?Мене не ме загрижува тоа што реагирал овој или оној туку реакцијата на СДС ме загрижува.Па Ушло гледаќи го добив впечаток дека ќе го натепа Грујо.Тоа е за загриженост а не таму Албанците.
Зборот shqipëtar(албанец), не значи човек од планина смрдле, мислам дека и во форумот се има објаснето за ова.
Зборот шќиптар, во превод на македонски значи ОРЕЛСКИ СИНОВИ.
Право да ти кажам многу убаво се чуствувам кога ке спомнам албанец па кога ке ми текне на преводот лепотаа а кога ке видам дека се нервираш уште повеќе.
ftopic:
Не разбирам зошто тогаш зборот се третира како навредлив?
Нешто е или навредливо или не. Тешко е да се одговори?
Доколку другата страна имаше аргументи, тогаш на книгата ќе одговореше со друга книга. Меѓутоа тоа не е така!
Демагогија која некои се обидоа да ја протнат и на кајгана.
Вчера налетав на еден албанец кој тврдеше во медиумите дека албанец било навредливо, а Шќиптар - не.
албанец е Македонски за Шќиптар, означува народно име и се разбира дека не е навредлив израз. Тешка глупост е да го тврдиш спротивното. Испаѓа дека Македонците им го бранат името.
Се е во тоа кај се означува акцентот на зборот!
А јас сега само што цитирам Каур, кој што уште не успеа да сфати во што е проблемот, и што е тоа што им пречи на Албанците!
ova so enciklopedijata se cisti gluposti ..i namerno pustena rabota da se odvlece vnimanieto na makedonskata javnost
Веројатно во мојот јазик знам на кој слог паѓа акцентот?!
Како што реков, многу тешка глупост верглате која е сосема неоснована!
Не знам само како не ви е срам?![]()
Нее проблем една буква.Зборот албанец изговорен од Македонец вас ве вреѓа.Но јас сигурен сум и кога еве на форумов ти се обраќам со Шќиптар и неколкупати о повторам тоа ти и твоите сонародници повторно ќе се налутите.