До каде смее да се оди?

• Креатор на темата Креатор на темата ada
  • Време на започнување Време на започнување
Доколку другата страна имаше аргументи, тогаш на книгата ќе одговореше со друга книга.

Меѓутоа тоа не е така!

дека неаме сила војла и капацитет за да се обединиме внатре за да можеме да се спротиствавиме на тие надвор

Тука си потполно во паво.

Еве сега слушам разни коментари (позизција-опозиција) од народот, зошто е издадена таа енциклопедија, зошто ги провоцирале, другите пак вие сте пердавници, комуњари и други работи кои не се за пишување по форум.

Најслаби сме кога сме разделени, да не бевме нверувам дека секој ќ си поигруваше со нас.

Бугарија - тоалет и карикатурата на Мухамед, тоа се примери на уметничка цензура во ЕУ, кои моментално ми текнуваат.
Првото беше дел од поголема експозиција (така ли се вика?) и беше покриено, по протестите на Р. Бугарија, второто некаде беше забранувано...

Но, секој од овие случаи (вклучувајќи го и Ботев) е специфичен и треба да се внимава кога се повлекува паралела.

Начинот (условите и нивото) на кој се реагира и потоа доаѓа до цензурата ,тука и во ЕУ, е различен.
Вината делумно ја носи и македонската јавност (политичари, "интелектуалци" & staff). Да не заборавиме дека кај нас дејствува грлатата пета колона, која националната импотенција ја смета за либерален интелектуализам. А газењето по македонските вредности (дури и симболи) им е најголем слободарски дострел.

Па и постојат тие документи:helou:. Си праеле турците пописи:toe:.Него каква врска има Груевски со енциклопедијата?

Ти реков јас да постоеја немаше да има промени, туку ке му беа презентирано тие факти и документи на јавноста. Што има врска гуевски, подобро да го прашаш него бидејќи он ја финансирал.

Како прво академиците пишувале МАКЕДОНСКА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА не албанска и се пишува за албанците во македонија не во албанија и незнам каде. Зборот албанец значи планинец а како што знаеме и сами се нарекувате и како може да велите НЕ не сме планинци или зборот планинци не ви звучи убаво? Како второ ова треба да го негираат албанските научници (ако ги имате) а не политичките партии.Како и да е мене не ми беше потребна енциклопедија да дознам кога се населиле албанците или пак што значи зборот албанец.:toe:

Право да ти кажам многу убаво се чуствувам кога ке спомнам албанец па кога ке ми текне на преводот лепотаа а кога ке видам дека се нервираш уште повеќе.

Точно дека се пишуваа историјата за албанците во македонија, но кога се пишуваа таа енциклопедија мора историја да ја пишуваат академци албанци од македонија, а не некои квази професори по право, тоа да го стораат.

Зборот shqipëtar(албанец), не значи човек од планина смрдле, мислам дека и во форумот се има објаснето за ова.

Зборот шќиптар, во превод на македонски значи ОРЕЛСКИ СИНОВИ.

Веќе бевме влезени,само мораше да се почека да ве извадат тие кои ве обучуваа.Римемба?Ко правевте гримаси од автобусите.

Зошто да се укини?Оти на некого не му одговара што напишале?Кој сосед нас не прашал како да напише енциклопедија?Додека не беа активни оти не биле активни.Сеа и вака не чинат?Мене не ме загрижува тоа што реагирал овој или оној туку реакцијата на СДС ме загрижува.Па Ушло гледаќи го добив впечаток дека ќе го натепа Грујо.Тоа е за загриженост а не таму Албанците.

Да влеговте, кога веќе беше договорено за тоа албанците да се повлекуваат, римемба кога латас во вести кажа дека, учк во арачиново се предале хаха, го крениле белото знаме:duel:, изгледа академците и овој мал инсерт го забораиле, или па грешам и ова да не е напишано.

Освен тоа сакам да кажам дека, тоа што е фалсификувано мора да се промени, и корегираа. Албанците не се грци ни бугари запомнете. Вие можете да спорите нешто со грците, бугарите и србите но со албанците немате ништо заедничко, ни историја, ни јазик, ни име за да го сторите тоа, на крајот на краиштата вие сте тие кои можете да изгубите многу повеке.

Темава е за у гинис жими мајка, Арачиново, Полска, од се има по нешто, дај барем да ја преименуваме во оф-топик:pos::pos:

Зборот shqipëtar(албанец), не значи човек од планина смрдле, мислам дека и во форумот се има објаснето за ова.

Зборот шќиптар, во превод на македонски значи ОРЕЛСКИ СИНОВИ.

:oftopic:

Не разбирам зошто тогаш зборот се третира како навредлив?

Право да ти кажам многу убаво се чуствувам кога ке спомнам албанец па кога ке ми текне на преводот лепотаа а кога ке видам дека се нервираш уште повеќе.

Абе ти си србин! Вие србите имате мали куриња! Не можете да ебете како што треба, задоволството го немате. Не е исто коа ќе ебеш со Србски кур и со еве мојов Шќиптарски кур!
Ти мора некако да компензираш. Ама сетиќи си мислам дека и "модераторот" е Србин.

Значи Сервус, не рипај и не јади по теми кај што ти, како Србин нема потреба да интервенираш на односи Маќедонци-Шќиптари! Видиш како јас не упаѓам по теми кај што вашата канибалистичка раса е предмет на дискусија! ОК?:nenene:

:oftopic:

Не разбирам зошто тогаш зборот се третира како навредлив?

Ќе разбереш, млад(а) си, ќе дојде и тој ден.

Нешто е или навредливо или не. Тешко е да се одговори?

Нешто е или навредливо или не. Тешко е да се одговори?

Тоа е демагогија која некои се обидоа да ја протнат и на кајгана.

Вчера налетав на еден албанец кој тврдеше во медиумите дека албанец било навредливо, а Шќиптар - не.

албанец е Македонски за Шќиптар, означува народно име и се разбира дека не е навредлив израз. Тешка глупост е да го тврдиш спротивното. Најинтересно е што испаѓа дека Македонците им го бранат името.

Доколку другата страна имаше аргументи, тогаш на книгата ќе одговореше со друга книга. Меѓутоа тоа не е така!

Точно, но за да нема забуна, Албанската Академија има издадено книжулиња по Македонскто прашање. Но немаат археологија. ;)

Демагогија која некои се обидоа да ја протнат и на кајгана.

Вчера налетав на еден албанец кој тврдеше во медиумите дека албанец било навредливо, а Шќиптар - не.

албанец е Македонски за Шќиптар, означува народно име и се разбира дека не е навредлив израз. Тешка глупост е да го тврдиш спротивното. Испаѓа дека Македонците им го бранат името.

Се е во тоа кај се означува акцентот на зборот!

А јас сега само што цитирам Каур, кој што уште не успеа да сфати во што е проблемот, и што е тоа што им пречи на Албанците!

ova so enciklopedijata se cisti gluposti ..i namerno pustena rabota da se odvlece vnimanieto na makedonskata javnost

Се е во тоа кај се означува акцентот на зборот!

А јас сега само што цитирам Каур, кој што уште не успеа да сфати во што е проблемот, и што е тоа што им пречи на Албанците!

Веројатно во мојот јазик знам на кој слог паѓа акцентот?!

Како што реков, многу тешка глупост верглате која е сосема неоснована!

Не знам само како не ви е срам?:toe:

ova so enciklopedijata se cisti gluposti ..i namerno pustena rabota da se odvlece vnimanieto na makedonskata javnost

Точно така. Препрочитајте ја анализата на Мирка Велиновска, се е кажано.

Веројатно во мојот јазик знам на кој слог паѓа акцентот?!

Како што реков, многу тешка глупост верглате која е сосема неоснована!

Не знам само како не ви е срам?:toe:

Веројатно не знаеш!

Шќиптар не е исто со албанец, ова треба да го сфатиш!

Една буква, но таа има големо значење, дали разбираш сега!

Не е исто како да викаме Блаже и Лаже.
(Б) Лаже! :helou:

Една буква али тоа игра многу големо значење, и врз тоа како ке звучи тој збор нели!

Не е проблем една буква. Зборот албанец изговорен од Македонец вас ве вреѓа. Но јас сигурен сум и кога еве на форумов ти се обраќам со Шќиптар и неколкупати о повторам тоа ти и твоите сонародници повторно ќе се налутите.

Edit.

Нее проблем една буква.Зборот албанец изговорен од Македонец вас ве вреѓа.Но јас сигурен сум и кога еве на форумов ти се обраќам со Шќиптар и неколкупати о повторам тоа ти и твоите сонародници повторно ќе се налутите.

Не бре батка не се навредуваам ако ми се обраќаш како Шќиптар, но препорачливо е да не дојде до некоја грешка во пишувањето да ме викаш Албанец:helou:!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom