До каде смее да се оди?

• Креатор на темата Креатор на темата ada
  • Време на започнување Време на започнување
Как да се брани,кога во дома има противници на енциклопедиjaта и уште повеке се види дека владата е готова да приеме да се мени, МАНУ е готова.

Убаво си напишал, а јас исто така напишав кои се тие противници (кога станува збор за МАНУ). Сите се прашуваме во Македонија зошто не ни оди веќе осумнаесет години по ред; како некој може да си дозволи да се меша во нашите работи, но никогаш не сме се прашале до кога ќе ги толерираме оние луѓе кои веќе години и години ја уништуваат Македонија а што е најжалосното знаеме кои се тие луѓе (и причините ги знаеме), но не реагираме.

За да отидат напред работите во Македонија, треба се од корен да се исчисти, протера; ама буквално се. Што се однесува до Албанците, Бугарите и останатите кои се противеа, реагираа тоа е нормално, ќе реагираат и ќе употребат против нас се што е во нивна моќ, од политичари до историчари секој си го гледа својот интерес, само ние сме наивните и недоволно информираните.Проблемот е во нас не е во нив.

Корекција:И во "Форум" не посочуваат за кои делови станува збор.

брату џабе дрвиш
Можат да не ебаваат каде сакат и кога сакаат
Просто едноставно им се МОЖЕ .
Resistance is futile , bent over and enjoy

Марсовке зошто пишуваш воопшто на темите од ваков карактер?

Ти напупи си се и не обрнувај внимание на нас.

Марсовке зошто пишуваш воопшто на темите од ваков карактер?

Ти напупи си се и не обрнувај внимание на нас.
зошто секад почнувате со револуции и манифести, (вива ла тастатура револушн) а никако да завршите :)
И редовно зборите за тоа дека треба да се спротиставиме, обединети, како поздрав кон татковината :)

Сине ние и да сакаме не можеме не сакати мултиетничноста и економијата
1.ќе почнат внатрешни немири и негодувања од малцинставата (пази овде не само албанците, туку сите малцинставата значи околу 700 000 жители збориме)
2.дури и некако да ја исконтролираме ситуацијата економски ќе не издупат за 5 секунди
-прво заобиколени сме со патишта и железеници не сме никаков фактор овде во регионов
-второ голем дел од фирмите се во поседство од страснки компании(читај грчки, бугарски и српски или у најдобар случај се пратнери )
-трето сме земја зависна од увоз

Е сеа ние неаме капацитет, ниту кадар, ниту политичка војла за да ја надминеме поделбата а уште помалце економска сила за да издржиме ебавање од економски план.
Трето на граѓаните им е смучено да биде ставена како курбан нивниот личен просперитет во име на некакви ми ти национал-роматичарски глупости (19 век заврши одамна синко)едит:макар и да значело цел куп лаги да бидат испечатени во врска со македонците и македонската историја , народов едноставно му е смачено

Сеа ако не ти јасно нешто пошто не ме бива многу да објаснувам за економија , можните сопки и ебавања кои можат да ни ги стават на економски план ќе си прашаш кај леандра
а за политичко-општествени услови за вакво нешто кое предлагаш и самиот си знаеш инаку не би бил надвор :pipi:

Значи enjoy and bent over
Они знаат дека можат тоа да го прават и ќе го направат ИМ СЕ МОЖЕ

Нема саглам држава без тие "национал романтичарски" глупости, marsovke.

Еве ако има, просветли не.

Бугарија реагира за енциклопедијата

Бугарската Амбасада во Република Македонија денеска со реакција за Македонската енциклопедија што ја изготви МАНУ.

Во соопштението се наведува дека во делото е користен јазик и терминологија од времето на „студената војна“, што не придонесува за развој на добрососедските односи.

Сепак од бугарската Амбасадата не прецизираат на кои делови се однесуваат забелешките, туку велат дека текстовите во Енциклопедијата кои се однесуваат на Бугарија не се одраз на меѓусебните односи и на стремежот што Бугарија повеќепати го демонстрирала со своите заложби за поблиска соработка со Македонија.

Извор: А1.com.mk

Обрнете внимание на болдов. :helou:

А шо кур овие се мешат кај шо ќе стигнат,почнаја многу да си дозволват.

Marsovka e влезена во пост-модернистички филм, затоа ставовите на Bratot ја удираат во вагинален нерв. Тој филм порано беше претставен во многу
понерафинирана форма тнр. “братство и единство’’ и слчно, каде што националното само беше ставено под черга.

Но не е Marsovka предмет на муабет, туку резилов што ни се случува. Се надевам дека некој албанец ќе се јави да ни обели образ на сите.

А вистинскиот одговор на прашањето на Ада е: секогаш треба да се оди до крај, да се дава максимум, а кој ќе реагира - нека реагира.

.
туку резилов што ни се случува.

По се изгледа нема да се предадат толку лесно:

Академик Ристовски – „Повлекување? што ви паѓа на памет?!“

Академик Блаже Ристовски не сака да превземе одговорност за скандалот со Македонската енциклопедија. Првиот човек на редакцискиот тим само една недела по промоцијата на книгата мораше да ретерира и да прифати исправки под притисок на албанската заедница останува.

Академикот во обид да ги релативизира исправките – вели дека само ги прецизираат инфорамциите, оти се во енциклопедијата за Албанците се било објективно пренесено.

Авторот на текстот за Албанците во Македонија, Ѓорѓи Малковски, вели дека се се темели на научни факти и не се согласува да се менува содржина.

Академик Ристовски не открива дали ќе се исфрли реченицата во која се тврди дека американски и англиски специјалци ја обучувале ОНА – не можел да се види со авторката на текстот, професорката на правниот факултет Тања Петрушевска. Академикот најавува дека продолжуваат со работата, ќе се прави превод на книгата на англиски јазик за да може да се чита и надвор од Македонија.

Превземено од "A1"

Marsovka e влезена во пост-модернистички филм, затоа ставовите на Bratot ја удираат во вагинален нерв. Тој филм порано беше претставен во многу
понерафинирана форма тнр. “братство и единство’’ и слчно, каде што националното само беше ставено под черга.

Но не е Marsovka предмет на муабет, туку резилов што ни се случува. Се надевам дека некој албанец ќе се јави да ни обели образ на сите.

А вистинскиот одговор на прашањето на Ада е: секогаш треба да се оди до крај, да се дава максимум, а кој ќе реагира - нека реагира.
Погоре ти дадов детална анлиза зошто и како не можеме да реагираме не заебвај дури и дел од академиците збореа на телевзија дека требало да се корегира
МАНУ не може да застане обединето а камоли државава:pos2:

Мислам дека бев доволно јасна
Не можат едни академици дасе обединат што се шака луѓе нејќум да помислам на политчари и народов :pos2:

А бе дај вицеви не ми кажувај да се реагирало до крај, ко демек сме некој фактор?!о.0“

А братот ми удира во вагинален нерв што патриотски se образува у Полска а тука ми раскажува бајки, за патриотизам :jaj:
Типичен пример е за нашиве патриоти
:pipi:

Наука е Нука и тука да нема забуни и да амери помагаа во обучувањето но тоа беа платеници попознати кучиња на војната....енциклопедијата е таман и поткрепена од луѓе кои цел свој живот професионално се занимавале соо одредена наука,истражувале...буквално дале дел од себе за на крај сето тоа да се поништува од некои кои не памтат историја повеќе од 15 години-тоа секако се политичарите-специфичен нервен систем имаат кога политика се меша во наука верувајте ми крајниот резултат е масовно труење и лоботомија.

Колку повеќе единки со наведнати кичми толку повеќе пенетрации, правопропорционална зависност.

Што е суштината ?

Овие сега што се побунија, глобалните играчи и локалните пиони, истите се што ни ја сварија манџата 1913.
Истите што не бомбардираа 1948 со напалм бомби.
Истите се што менаџираа војна 2001 и ни инсталираа вирус, албаникус федераликус и не смееш ништо да превземеш против тој вирус зошто одма следи радиоактивна хуманитарна бомба.

Што е спасот ?

Ако те онади некој под кичма, во мозок, во душа, можеш да офнеш и да го алтивираш она исконското, да преживеам и да скинам еден па што биде биде.

Ние умираме и духовно и телесно во оваа консталација на работите.

Нам не ни е местото кај нашите џелати.

Ние треба да се радуваме на нивното пропаѓање и да работиме на него а не да го помагаме нивниот опсанок.

Што и да се случи, ќе бидеме за срам доколку дозволиме ние самите кои се бориме толку години против историски фалсификати, да пишуваме фалсификат, само заради тоа што некој „си ја има мувата на капата“. Од кои е тренирана УЧК има докази,(КВАРК има видеа и јас сум ги гледал) , ми се чини дека некои овде мешаат амнестија со амнезија. Не оди тоа така, бидете истрајни во тоа што сте го напишале и можат да ни го издркаат само, сите што ги боли вистината.
Доколку некои странски амбасадори се бунат за тоа што е напишано, доволно е да им ги пратите во канцелариите изворите од кои сте заклучиле дека тоа е вистината, пишани или снимани! Не верувам дека после еден таков гест ќе бидат спремни да реагираат и диктираат. Ако не дајте пак и ние да излеземе со наш протест (како крајна мерка).

Добро бре мајката, сите биле грешка само вие сте биле во право така(ангели бре нема што), ајде верувавме дека грците дриблаат безвезе исто и бугарите, но неможам да ве сфатам зошто ги правите овие провокации сега и кон нас(албанците), вие уште имате спор со грција, србија, за бугарите мислам дека уште се загреваат, мора ли сега и со албанија, и албанците тука. Изгледа дека навистина сте во криза мои сограѓани. Јас би им порачал на академците повеке да му посветат внимание на тоа да се пронајдат себеси па после нека почнаат да пишуваат за албанците и нивната историја, дали биле од планина или од друга галаксија.

Ве читам за арачиново и се смеам, викате со автобуси на НАТО избегале УЧК бла блабла, јас сакам да ве прашам нешто вас(некои)кои тврдат тоа што е нашпишано погоре.

Зошто тогаш кога се ратуваше или поточно се пукаше во селото не можевте да влезете, или па сега да не го цитирам вашиот тогашен министер за одбрана, што викаше за арачиново, ке пиел кафе она ова во сред село, па после видовме дека хмммм летеа глави.
Сега немојте да ми попувате за нешто што требало со договор, да се напушти селото.

Марсовке како Бучко да збори од тебе:jaj:

П.С Хотмаил со што ве испровоцирала енциклопедијата-со извадоци од турски документи?

Марсовке како Бучко да збори од тебе:jaj:

П.С Хотмаил со што ве испровоцирала енциклопедијата-со извадоци од турски документи?

Остај бре не продавај муда, турски, курски документи, мислиш да постоеја тие документи ке се менуваше нешто?
Едно е јасно дека ова беше пробен балон на гуевски, кој како што изгледа го доби одговорот кој што и не го посакуваше толку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom