Македонеро
Домаќин
Па и постојат тие документи:helou:. Си праеле турците пописи
.Него каква врска има Груевски со енциклопедијата?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Marsovka e влезена во пост-модернистички филм, затоа ставовите на Bratot ја удираат во вагинален нерв. Тој филм порано беше претставен во многу
понерафинирана форма тнр. “братство и единство’’ и слчно, каде што националното само беше ставено под черга.
Но не е Marsovka предмет на муабет, туку резилов што ни се случува. Се надевам дека некој албанец ќе се јави да ни обели образ на сите.
А вистинскиот одговор на прашањето на Ада е: секогаш треба да се оди до крај, да се дава максимум, а кој ќе реагира - нека реагира.
Остај бре не продавај муда, турски, курски документи, мислиш да постоеја тие документи ке се менуваше нешто?
Едно е јасно дека ова беше пробен балон на гуевски, кој како што изгледа го доби одговорот кој што и не го посакуваше толку.
Ама каков вентил претставува овој збор кој те фрустрира фо коске а? албанец- уфффф, море убаво делувало, ај пак ќе го изговорам, албанец... оооо... Сега знам дека на вас Маќедонците ви е поубаво коа ќе го изговорите овој збор.
Добро бе, салам си, не си салам, матуф, каков си мајката?
Кој те стаил тебе за модератор?
Дали ти бе сурат како модератор, не треба да ги банираш тие што ме навредуваат мене, а ти уствари сам си пример за тоа?
А срц? А? Бејб?
Што и да се случи, ќе бидеме за срам доколку дозволиме ние самите кои се бориме толку години против историски фалсификати, да пишуваме фалсификат, само заради тоа што некој „си ја има мувата на капата“. Од кои е тренирана УЧК има докази,(КВАРК има видеа и јас сум ги гледал) , ми се чини дека некои овде мешаат амнестија со амнезија. Не оди тоа така, бидете истрајни во тоа што сте го напишале и можат да ни го издркаат само, сите што ги боли вистината.
Доколку некои странски амбасадори се бунат за тоа што е напишано, доволно е да им ги пратите во канцелариите изворите од кои сте заклучиле дека тоа е вистината, пишани или снимани! Не верувам дека после еден таков гест ќе бидат спремни да реагираат и диктираат. Ако не дајте пак и ние да излеземе со наш протест (како крајна мерка).
Значи, дали е ова вообичаена светска практика и кога истото се смета за груб, недоличен упад во суверена држава?
Конечно, дали е тоа не прави суверена држава или протекторат во секоја смисла на зборот?
Колку повеќе единки со наведнати кичми толку повеќе пенетрации, правопропорционална зависност.
Што е суштината ?
Овие сега што се побунија, глобалните играчи и локалните пиони, истите се што ни ја сварија манџата 1913.
Истите што не бомбардираа 1948 со напалм бомби.
Истите се што менаџираа војна 2001 и ни инсталираа вирус, албаникус федераликус и не смееш ништо да превземеш против тој вирус зошто одма следи радиоактивна хуманитарна бомба.
Што е спасот ?
Ако те онади некој под кичма, во мозок, во душа, можеш да офнеш и да го алтивираш она исконското, да преживеам и да скинам еден па што биде биде.
Ние умираме и духовно и телесно во оваа консталација на работите.
Нам не ни е местото кај нашите џелати.
Ние треба да се радуваме на нивното пропаѓање и да работиме на него а не да го помагаме нивниот опсанок.
Што е спасот ?
Ако те онади некој под кичма, во мозок, во душа, можеш да офнеш и да го алтивираш она исконското, да преживеам и да скинам еден па што биде биде.
Сакаш да ти го кажам одговорот уште од сега, на прашањето дали ќе излезиме суверена држава или протекторат?
А за сите други да се смирите со обвинување кон Американците, затоа што тие се најзаслужни што имаме држава на ова парче земја.
Американците се залагаа многу повеќе од 90% од нашите државници, за да има Македонска држава.
Погоре ти дадов детална анлиза зошто и како не можеме да реагираме не заебвај дури и дел од академиците збореа на телевзија дека требало да се корегира
МАНУ не може да застане обединето а камоли државава:pos2:
Мислам дека бев доволно јасна
Не можат едни академици дасе обединат што се шака луѓе нејќум да помислам на политчари и народов :pos2:
А бе дај вицеви не ми кажувај да се реагирало до крај, ко демек сме некој фактор?!о.0“
А братот ми удира во вагинален нерв што патриотски se образува у Полска а тука ми раскажува бајки, за патриотизам :jaj:
Типичен пример е за нашиве патриоти
![]()
мрзам да ти контрирам ама дали тебе нешто ти значи да излезе амбасадор британски да почне да дтка и да дава изјава на Македонски ?
Мислам хелоу?
Светлечки знак со кој вели крив ни е гзот :uvo:
Ado, nema nisto neligitmno vo tie reakcii na tie ambasadi i voopsto stranski drzavi.
Tie bea direktno prozvani.
Keles akademcite napisale deka britancite i amerikancite ja obucuvale UCK, ovie najnormalno izleguvaat i izjavuvaat deka toa se lagi i spored niv treba da se revidira toj del. E sea, ne otidoa na akademcite so kaljas vrz glava, tuku najkulturno im preporacaa. Na akademcite im preostanuva da donesat odluka kako ke postapat ponatamu.
Ama sekako deka od druga strana, koga vekje ti im ebavas mater na najpodol mozen nacin, nema povekje ni amerikanecot a ni englezot da se odnesuvaat prema tebe kako sto se odnesuvale prethodno. Znaes, akcija-reakcija.![]()
E tuka nie, nie kako opstestvo treba da se zaprasame, dali vredi?
Ada, vredi ili ne?
edit: baska, koj fuckin naucen fakt e deka UCK bila obucuvana od englezite i jenkite? Dneven pecat, naucen fakt?!!!!!!!!!
како блеквотер..МПРИ...АРМОР ГРУП...ДинWorldwide, private military companies earn about $100 billion in yearly contracts
Kellogg, Brown & Root Inc., a unit of Halliburton, based in Houston: Iraq, Afghanistan, Macedonia, Bosnia and Herzegovina, Croatia
Case Study 3: South Eastern Europe
Page,M., Rynn,S., Taylor,Z. and Wood,D., 2005, 'SALW and Private Security Companies in South Eastern Europe:
Covering Serbia and Montenegro Bosnia and Herzegovina,
Macedonia, Kosovo, and Croatia
Добро бре мајката, сите биле грешка само вие сте биле во право така(ангели бре нема што), ајде верувавме дека грците дриблаат безвезе исто и бугарите, но неможам да ве сфатам зошто ги правите овие провокации сега и кон нас(албанците), вие уште имате спор со грција, србија, за бугарите мислам дека уште се загреваат, мора ли сега и со албанија, и албанците тука. Изгледа дека навистина сте во криза мои сограѓани. Јас би им порачал на академците повеке да му посветат внимание на тоа да се пронајдат себеси па после нека почнаат да пишуваат за албанците и нивната историја, дали биле од планина или од друга галаксија.
Ве читам за арачиново и се смеам, викате со автобуси на НАТО избегале УЧК бла блабла, јас сакам да ве прашам нешто вас(некои)кои тврдат тоа што е нашпишано погоре.
Зошто тогаш кога се ратуваше или поточно се пукаше во селото не можевте да влезете, или па сега да не го цитирам вашиот тогашен министер за одбрана, што викаше за арачиново, ке пиел кафе она ова во сред село, па после видовме дека хмммм летеа глави.
Сега немојте да ми попувате за нешто што требало со договор, да се напушти селото.
Ама каков вентил претставува овој збор кој те фрустрира фо коске а? албанец- уфффф, море убаво делувало, ај пак ќе го изговорам, албанец... оооо... Сега знам дека на вас Маќедонците ви е поубаво коа ќе го изговорите овој збор.
Добро бе, салам си, не си салам, матуф, каков си мајката?
Кој те стаил тебе за модератор?
Дали ти бе сурат како модератор, не треба да ги банираш тие што ме навредуваат мене, а ти уствари сам си пример за тоа?
А срц? А? Бејб?
Види,след като МАНУ е написала тази енциклопедиja и седи зад сека дума во неja,сега е време МАНУ да ja брани.
Ако самата МАНУ не брани творбата си,научниот си труд,коj да ja брани?
Винаги ке се jaват некои недоволни,но прашането е дали МАНУ ке успее да ja зачува или ке започнат промени под натиск.
Уште повеке,доколкото разбирам днес нито един обичен македонски граганин не може да си ja купи,заштото уште ja нема по книжарниците.
Веќе бевме влезени,само мораше да се почека да ве извадат тие кои ве обучуваа.Римемба?Ко правевте гримаси од автобусите.Добро бре мајката, сите биле грешка само вие сте биле во право така(ангели бре нема што), ајде верувавме дека грците дриблаат безвезе исто и бугарите, но неможам да ве сфатам зошто ги правите овие провокации сега и кон нас(албанците), вие уште имате спор со грција, србија, за бугарите мислам дека уште се загреваат, мора ли сега и со албанија, и албанците тука. Изгледа дека навистина сте во криза мои сограѓани. Јас би им порачал на академците повеке да му посветат внимание на тоа да се пронајдат себеси па после нека почнаат да пишуваат за албанците и нивната историја, дали биле од планина или од друга галаксија.
Ве читам за арачиново и се смеам, викате со автобуси на НАТО избегале УЧК бла блабла, јас сакам да ве прашам нешто вас(некои)кои тврдат тоа што е нашпишано погоре.
Зошто тогаш кога се ратуваше или поточно се пукаше во селото не можевте да влезете, или па сега да не го цитирам вашиот тогашен министер за одбрана, што викаше за арачиново, ке пиел кафе она ова во сред село, па после видовме дека хмммм летеа глави.
Сега немојте да ми попувате за нешто што требало со договор, да се напушти селото.
Зошто да се укини?Оти на некого не му одговара што напишале?Кој сосед нас не прашал како да напише енциклопедија?Додека не беа активни оти не биле активни.Сеа и вака не чинат?Мене не ме загрижува тоа што реагирал овој или оној туку реакцијата на СДС ме загрижува.Па Ушло гледаќи го добив впечаток дека ќе го натепа Грујо.Тоа е за загриженост а не таму Албанците.За жал со ова уште еднаш покажуваме дека ВООПШТО НЕ СМЕ ДРЖАВА...ниту сме биле ниту ќе бидиме ако вака се продолжи......многу пострашно е тоа шо го пишува за потеклото на Македонците ( дека биле словени кои дошле во 6 век од зад Карпатите ) , меѓутоа гледам дека за тоа никој ни се буни ниту крева џева...и како врв на се сега ќе се ревидираат и преправат страниците за во кои пишува за Албанците и Ахмети , а ова за потеклото на Македонците најверојатно ќе си остане така како шо е...зарем е можно некој па била тоа и дел од меѓународната заедница , во една суверена држава да бара и да успее во барањето , да се смени содржината на една енциклопедија која ја издава највисоката научна установа ( без разлика колку е таа установа во ред или не ) ... за жал можно е само во вакви таканаречени држави како шо е нашава...ми се чини дека после ова МОРА ПОД ИТНО Владата или да ја укини постојната Академија и да формира нова , или ако е можно тогаш барем да направи голема чистка во МАНУ ( иако незнам колку има ингеренции за таа работа )јас отсекогаш сум велел дека овој МАНУ ваков каков шо е , мора под итно да се укини , бидејќи најголем дел од таканаречените академици се комуњари и србомани ( со чест на исклучоци ) на кои никогаш не им било гајле за државава...меѓутоа настрана од тоа , во случајов со енциклопедијава не гледам ништо лошо , страшно или неточно во тоа шо го пишува за Албанците и Али Ахмети , а за кое се крена толку голема бука во цела држава
П.С. Гледам нешто marsovka предлага да сме се натртеле за оваа работа и да сме уживале...ако неа и одговара тоа и ако не и пречи се ова шо се случува со енциклопедијата тогаш нека направи така и нека ужива
Тоа тртењето не важи за цела македонска нација јасно ..ти ако сакаш натртисе на сите четири страни!!!!!синко на кратко објаснив зошто не можеме поинаку освен да се тртиме, дека неаме сила војла и капацитет за да се обединиме внатре за да можеме да се спротиствавиме на тие надвор, и реков не сме некој фактор, или нешто посебно да се потат околу нас
И ти не го потиш со теми од типот во името на мртвите предци сјебете ја иднината ваша ако го потеше ко него веруј и на тебе ќе ти го кажев истото
Мешаш баби и жаби
дајле
Не си у право за ова, ај сети се колку отстапки се направени за секоја ваква работа? Ако пролисташ архиви на весници...се досега е отстапено. Не сум ни ја песимист, ни марсовка, ни некој што слично збори...Гледаме што се случувало, зарем сметаш дека ќе е поинаку? Искрено би сакал, но не ми се верува според искуствата од порано. Доколку е спротивно од ова, океј, но досега немам видено нешто да се држи нашата страна до нашиот став...вотевер. Инаку ...кој сака да е песимист.И ако ти немаш волја и капацитет(песимист)немора да го труеш народот и да ја понижуваш нацијата:nesum: