До каде смее да се оди?

• Креатор на темата Креатор на темата ada
  • Време на започнување Време на започнување
добруване

Се е политика. Ако сакате да бидете дел од Европа и НАТО, тоа значи да си сојузник и со соседите и да немаш неуредици со нив. Како ќе се случи ако се мразите? Треба промена во размислувањето, повеќе прагматизам и помалку национализам и политика.

За болдов...

Нели не е вкусно при очи човека слеп да го правиш?
На тв ги покажуваа америчките хилихоптери како им пуштаа на она оружје, од арачиново лично од мој близок со свои очи ги гледал кој се има во нивни редови и кој им помогна со автобуси да излезат од истото тоа арачиново за да не згинат до последен, и како сеа пупу не важи не биле америте и енглезите оние кои ги учеа тренираа и вооружувал... туку знаеш како викаат старите -кај што има сила нема правдина- затоа и калимеро више не го даваат на тв.
Src, drugo e da gi izvlekuvaat so avtobusi ( za sto imase soznanie i dade soglasnost i makedonskata strana ) a drugo e tvrdenje deka bile trenirani po kampovi vo Kosova i Albanija. Razlika ima, ne uspevas da je percepiras?

Vtoro, jasno e potencirano vo enciklopedijata deka za toj tekst za referenca se zemeni statii od dneven pecat. Toa spored tebe vaka ko pametna cura i makedonka do koska, u redu e?

За жал со ова уште еднаш покажуваме дека ВООПШТО НЕ СМЕ ДРЖАВА...ниту сме биле ниту ќе бидиме ако вака се продолжи...јас отсекогаш сум велел дека овој МАНУ ваков каков шо е , мора под итно да се укини , бидејќи најголем дел од таканаречените академици се комуњари и србомани ( со чест на исклучоци ) на кои никогаш не им било гајле за државава...меѓутоа настрана од тоа , во случајов со енциклопедијава не гледам ништо лошо , страшно или неточно во тоа шо го пишува за Албанците и Али Ахмети , а за кое се крена толку голема бука во цела држава...многу пострашно е тоа шо го пишува за потеклото на Македонците ( дека биле словени кои дошле во 6 век од зад Карпатите ) , меѓутоа гледам дека за тоа никој ни се буни ниту крева џева...и како врв на се сега ќе се ревидираат и преправат страниците за во кои пишува за Албанците и Ахмети , а ова за потеклото на Македонците најверојатно ќе си остане така како шо е...зарем е можно некој па била тоа и дел од меѓународната заедница , во една суверена држава да бара и да успее во барањето , да се смени содржината на една енциклопедија која ја издава највисоката научна установа ( без разлика колку е таа установа во ред или не ) ... за жал можно е само во вакви таканаречени држави како шо е нашава...ми се чини дека после ова МОРА ПОД ИТНО Владата или да ја укини постојната Академија и да формира нова , или ако е можно тогаш барем да направи голема чистка во МАНУ ( иако незнам колку има ингеренции за таа работа )
П.С. Гледам нешто marsovka предлага да сме се натртеле за оваа работа и да сме уживале...ако неа и одговара тоа и ако не и пречи се ова шо се случува со енциклопедијата тогаш нека направи така и нека ужива

Src, drugo e da gi izvlekuvaat so avtobusi ( za sto imase soznanie i dade soglasnost i makedonskata strana ) a drugo e tvrdenje deka bile trenirani po kampovi vo Kosova i Albanija. Razlika ima, ne uspevas da je percepiras?

Vtoro, jasno e potencirano vo enciklopedijata deka za toj tekst za referenca se zemeni statii od dneven pecat. Toa spored tebe vaka ko pametna cura i makedonka do koska, u redu e?
мрзам да ти контрирам ама дали тебе нешто ти значи да излезе амбасадор британски да почне да дтка и да дава изјава на Македонски ?
Мислам хелоу?
Светлечки знак со кој вели крив ни е гзот :uvo:

Абе вистината пуста секогаш болела до „коска“ и тоа...

Како може да е само тврдење кога дури и снимки на сите вести покажуваа од камповите како ги тренираат и со што се е обучена учк и она... дете мало да го прашаш ќе ти го потврди истото и истите тие припадници се удираа в гради и ден денес се удираат со тој факт дека најголеми сојузници им биле америте, енглезите и хрватите пред се(јавна тајна), и сега на некој од академиците му прекипе лончето и го обелодени тоа на хартија вредна, да знаат сите, не само да не чукаат по грб дека така треба а од друга страна гроб да ни копаат, само немаме млад господине толкава муда да не мрдаме од веќе напишаното, сега треба сите да станеме и да застанеме во одбрана на енциклопедијата, затоа што колку и да сакаш да ги нарекуваш шпекулации од новинари и тв куќи вистинити се и ги здоболе и оние најмоќните, затоа што зборот коски нема ама коски крши.

Ај биди поздравен.

Во случајот со Ботев немам коментар. Почна и да се цензурира и уметноста.
Слобода на говор? Ма дај не заебавај.

За енциклопедијата немора да се дискутира многу, се има на видео записи од разни телевизии.

Е сега ни може и да се направиме како тоа да е некој филм на Милчо кој се снимал во тоа веме и да кажеме дека во тој случај нема историска вистина туку дека е пропаганден материјал за туризмот во Македонија.

Ќе ни зуцнат малце САД и ВБ и ќе се случи тоа.
Ако не беше така немаше ни да се мешаат за една енциклопедија.

мрзам да ти контрирам ама дали тебе нешто ти значи да излезе амбасадор британски да почне да дтка и да дава изјава на Македонски ?
Мислам хелоу?
Светлечки знак со кој вели крив ни е гзот :uvo:
Honey, ne znam koja ti e poentata, ama toj englezot vekje podolgo vreme dava izjavi na makedonski. :toe:

Абе вистината пуста секогаш болела до „коска“ и тоа...
Како може да е само тврдење кога дури и снимки на сите вести покажуваа од камповите како ги тренираат и со што се е обучена учк и она... дете мало да го прашаш ќе ти го потврди истото и истите тие припадници се удираа в гради и ден денес се удираат со тој факт дека најголеми сојузници им биле америте, енглезите и хрватите пред се(јавна тајна), и сега на некој од академиците му прекипе лончето и го обелодени тоа на хартија вредна, да знаат сите, не само да не чукаат по грб дека така треба а од друга страна гроб да ни копаат, само немаме млад господине толкава муда да не мрдаме од веќе напишаното, сега треба сите да станеме и да застанеме во одбрана на енциклопедијата, затоа што колку и да сакаш да ги нарекуваш шпекулации од новинари и тв куќи вистинити се и ги здоболе и оние најмоќните, затоа што зборот коски нема ама коски крши.

Ај биди поздравен.
Kaj si gi videla tie snimki zivti svalerot, kaj se tie snimki, da postoeja takvi snimki mislis deka do sega Latas & co nemaa da bombardiraat po televiziive so niv? Daj be bidete seriozni, kurlodemcite napravija seriozen gaf so falsikopedijata, so sto i nastetija na celata zemja, i toa treba da se priznae, a nie kako opstestvo treba na pravilen nacin da reagirame.... a ne ko i sekogas, da barame vinovnici udzum tamu nekade u nedojdia.... tuka, megju nas se vinovnicite, samo sto mnogumina ne sakaat da gi vidat.

Aj bidi mi pozdravena. Baknez. :back:

Honey, ne znam koja ti e poentata, ama toj englezot vekje podolgo vreme dava izjavi na makedonski. :toe:

Kaj si gi videla tie snimki zivti svalerot, kaj se tie snimki, da postoeja takvi snimki mislis deka do sega Latas & co nemaa da bombardiraat po televiziive so niv? Daj be bidete seriozni, kurlodemcite napravija seriozen gaf so falsikopedijata, so sto i nastetija na celata zemja, i toa treba da se priznae, a nie kako opstestvo treba na pravilen nacin da reagirame.... a ne ko i sekogas, da barame vinovnici udzum tamu nekade u nedojdia.... tuka, megju nas se vinovnicite, samo sto mnogumina ne sakaat da gi vidat.

Aj bidi mi pozdravena. Baknez. :back:

Боли нели „фалсикопедијата“ ама ке помине тоа пошто прв пат најде некој храброст да каже јасно и гласно па сеа фалсификат ова она, и има снимки јави се по сител а1 сите имаат видеа може ќе ти даат копии да се потсетиш.

Боли нели „фалсикопедијата“ ама ке помине тоа пошто прв пат најде некој храброст да каже јасно и гласно па сеа фалсификат ова она, и има снимки јави се по сител а1 сите имаат видеа може ќе ти даат копии да се потсетиш.
Ne moze da me boli nesto sto nema vrednost spored mene, uste povekje proizvedeno od nekoj so nula kredibilitet i avtoritet kaj mene, taka da bidi si spokojna, ne se grizi za mene.

Ne, ne postojat takvi snimki.

Ajde, poljubac.

Ne moze da me boli nesto sto nema vrednost spored mene, uste povekje proizvedeno od nekoj so nula kredibilitet i avtoritet kaj mene, taka da bidi si spokojna, ne se grizi za mene.

Ne, ne postojat takvi snimki.

Ajde, poljubac.

Смешки, се чудам кој има за тебе кредибилитет во оваа држава, и не се грижам си имам чеда за кои се грижам така да и ти свиркај си, и остај на тие што им дал господ ал да си ја работат работата, може тебе не те здоболело ама некои доста длабоко ги здоболе. И да има снимки ако стигнам набрзо до некоја копија ќе ти ја пуштам по пп. :helou:

Поздрафче :)

Бугарија реагира за енциклопедијата

Бугарската Амбасада во Република Македонија денеска со реакција за Македонската енциклопедија што ја изготви МАНУ.

Во соопштението се наведува дека во делото е користен јазик и терминологија од времето на „студената војна“, што не придонесува за развој на добрососедските односи.

Сепак од бугарската Амбасадата не прецизираат на кои делови се однесуваат забелешките, туку велат дека текстовите во Енциклопедијата кои се однесуваат на Бугарија не се одраз на меѓусебните односи и на стремежот што Бугарија повеќепати го демонстрирала со своите заложби за поблиска соработка со Македонија.

Извор: А1.com.mk

Обрнете внимание на болдов. :helou:

Реагираат а не посочуваат за кои текстови станува збор?!

Или пак колку да се каже нешто против Македонија, така ќе испадне работава на крај.

Бугарите по нивното, во секоја манџа да стават бибер.

Абе остај бугарите,мрчат тие цело време, проблем се овие ''нашиве'' сограѓани шо се заштитени како бели мечки...излегле политичари слезени од планина и ке солат памет на академици за историја...на ништо не личи ова бе, не се знае ни кој јаде ни кој пие.катастрофа држава,и вистината почнува да се искривува и крие :tapp:

Тие 60 изданија на енцилопедијата дали се ставени некаде во продажба?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom