Ден Браун

• Креатор на темата Креатор на темата Fryda
  • Време на започнување Време на започнување
Од 15 септември излегува новата книга The Lost Symbol (ex The Solomon Key) и тематиката ќе биде за Слободните Ѕидари (Freemasons), a главното дејство ќе се одвива во Вашингтон ДЦ...

Има планирано и филм за 2012 година.

Од 15 септември излегува новата книга The Lost Symbol (ex The Solomon Key) и тематиката ќе биде за Слободните Ѕидари (Freemasons), a главното дејство ќе се одвива во Вашингтон ДЦ...

Има планирано и филм за 2012 година.

Којзнае кога ќе има превод на македонски.

Испадна најновата книга од Ден Браун The Lost Symbol. Ова треба да биде интересно сега почнав да ја читам.

Ја има на англиски во книжара Три, ама е 2000 денари. :pos2:

Интересни дела има човеков. Ангели и демони и Кодот на да Винчи се доста интересни книги според мене. Ама може е тоа така затоа што сакам авантуристички книги во кои се ’крие’ некоја скриена порака. Дигитална тврдина е една од подобрите книги кои ги имам прочитано, но секако не е најдобра.
Не ми се допаѓа само тоа што секое дело му соддржи дел на светски заговор. Сепак, да не е тоа, мислам дека книгите би му биле несмислени.
Ми се допаѓа начинот на кој пишува исто како и дејствијата кои ги разработува.
Сепак, просечен автор е, бар според мене.

Ги имам прочитано Кодот на Да Винчи, Ангели и Демони, Точка на Измама а неодамна ја прочитав и Изгубениот Симбол. Најомилена ми е Точка на Измама, која е исполнета со пресврти, возбуда, неизвесност и неочекувани настани што всушност и ги прави неговите романи вредни за читање. Новата пак, Изгубениот Симбол, мислам дека не ги оправда очекувањата. Напишана е премногу сувопарно, како да не е обрнато доволно внимание на оние елементи кои ги има во претходните книги. Сметам дека преголемата популарност што ја стекна негативно се одрази врз неговото пишување, за жал.

Браун не го сметам воопшто за писател.
Профитираше на сметка на оние што сакаат да се запознаат со литературата по скратен пат, прескокнувајќи ги имињата на оние кои и по седум векови се најчитаните автори на сите времиња. Пишува за глупости, барем и да знаеше тие глупости да ги состави некако. Почнав да ја читам Дигитална Тврдина и по само дваесет прочитани страни се изнервирав.

Морам да кажам дека читам Ден Браун кога сакам да го одморам мозокот од мислење, но таков тип на читател сум што уште откако дознавам што е планот на злосторникот, веднаш се трудам да откријам кој е и зошто го прави тоа и најчесто погодувам.

Инаку, Ден Браун не вреди за ништо повеќе освен за рекреативно читање од кое не извлекуваш некоја посебна поука. Може ќе дознаеш повеќе за масоните (во The Lost Symbol) или уште некоја мистериозна организација, ама повеќе од тоа не добиваш.

Ги имам прочитано Кодот на Да Винчи и Ангели и Демони.Може некој што ги прочитал да објасни што се работи во Дигитална тврдина и Точка на измама ?

Сега ја читам „Точка на измама„ и првите 100 страни збеснав дур да каже за што станува збор.
До 4 саат ноќеска останав. Ако некој успева да те одржи во неизвесност, тоа е Ден Браун.
Јез да пола од термините не ги разбирам, ама сепак е интересна.

Интересни му се книгите, што...Не дека има некоја мудрост во нив ама пак забавни се за читање, што ако е комерцијален...
Боље да го читам Браун него да гледам шпанска серија...

Ги имам прочитано Кодот на Да Винчи и Ангели и Демони.Може некој што ги прочитал да објасни што се работи во Дигитална тврдина и Точка на измама ?

Дигитална тврдина ти кажува самиот наслов се работи за компјутерски информации, програми... На исто концепт е пишувана како и другите, настан, па опис на главниот лик, главниот лик оди во акција, главниот лик среќава женска,,,,,, и завршува со секс :D:D:D Топло ти ја препорачувам мене ептен ми се допадна неизвесна до јаја е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom