Дали ги сакате поповите?

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги сакате поповите?

• ДА

Гласови: 34 24,3%
  • НЕ

Гласови: 106 75,7%

• Вкупно гласачи
    140
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
СO оглед на резултатите и постовите на темава...
извлекувам општ заклучок за поставенот прашање..посто јас го поставив..
Драги попови..ние форумџиите ви порачуваме дека не ве сакаме..и дека не нервирате што се мислите претставници на господ и со тоа дека имате право да правите се што ке посакате!! Толку..
К Р А Ј !!

СO оглед на резултатите и постовите на темава...
извлекувам општ заклучок за поставенот прашање..посто јас го поставив..
Драги попови..ние форумџиите ви порачуваме дека не ве сакаме..и дека не нервирате што се мислите претставници на господ и со тоа дека имате право да правите се што ке посакате!! Толку..
К Р А Ј !!

Toj odgovor treba da potenciras deka do davas vo imeto na site forumcii (ateisti), bidejki ne sekoj koi koi e na forumov misli kakao tebe.:tapp:

kako prvo brate nie ne veruvame vo popovite tuku tie se posrednici pomegju Boga i nas. Nie ne mozeme sami da se krstime, da se vencame i sl.Ako ti ne veruvas, toa e tvoe pravo.Bog na sekoj covek mu dal slobodna volja, toj da odluci dali ke veruva vo hrista ili ne.Pozdrav.:toe:

Абе вие тука да не имате формирано ,,We love Jesus'' организација. Како шо гледам сите си преставувате лоби еден на друг. симеон и стојанче андов, деца Божји!!!
Едно ќе ви кажам, немате врска од таа ваша вера и не пишувајте глупости тука само за да ви се смеат останатите туку одете малку на часови по веронаука кај Мики1 нека ве просветли малку.
Пошто Мики1 е божји гласник, негова десна рака. Со Исус се стари другарчиња...нека ве запознае, просветлете се малку.
Ама сепак опасни сте сите вие нема шо: Mики1, вие двајца(стојанче и симеон), Маркус, trilobite(иако не е активен) и онаа кат бла бла...
Амин.

Абе вие тука да не имате формирано ,,We love Jesus'' организација. Како шо гледам сите си преставувате лоби еден на друг. симеон и стојанче андов, деца Божји!!!
Едно ќе ви кажам, немате врска од таа ваша вера и не пишувајте глупости тука само за да ви се смеат останатите туку одете малку на часови по веронаука кај Мики1 нека ве просветли малку.
Пошто Мики1 е божји гласник, негова десна рака. Со Исус се стари другарчиња...нека ве запознае, просветлете се малку.
Ама сепак опасни сте сите вие нема шо: Mики1, вие двајца(стојанче и симеон), Маркус, trilobite(иако не е активен) и онаа кат бла бла...
Амин.

Наведените форумџии исповедаат ист Бог, за разлика од некои, кои немаат врска со ништо, а понајмалку со верата....А колку повеќе ми се смеат, толку сум посигурен дека сум на вистинскиот пат.

Амин.
Бла.бла....одиме кон бан...

Toa и го очекував, конечно нема да доаѓам на подфорумов веќе и да ве читам со другар ти Мики1.
Сакам целосен бан од темава пошто веќе стварно не можам да ги читам тие Голготански срања што произлегуваат од Мики1

Наведените форумџии исповедаат ист Бог, за разлика од некои, кои немаат врска со ништо, а понајмалку со верата....А колку повеќе ми се смеат, толку сум посигурен дека сум на вистинскиот пат.

Знам дека исповедаат ист Бог, реков вашата пошто ја сум атеист.

UnholY напиша:
Toa и го очекував, конечно нема да доаѓам на подфорумов веќе и да ве читам со другар ти Мики1.
Сакам целосен бан од темава пошто веќе стварно не можам да ги читам тие Голготански срања што произлегуваат од Мики1
Одобрено е барањето..Бан од темата..

Toj odgovor treba da potenciras deka do davas vo imeto na site forumcii (ateisti), bidejki ne sekoj koi koi e na forumov misli kakao tebe.:tapp:

Симеон не биди смешен те молам има премогу верници кои некат да слушнат за поповите а камо ли да им веруваат.....така да не треси зелени а ако те интересира од каде знам прочачкај низ темиве ке видиш дека е дискутирано на таа тема и како се имаат изјаснето верниците.....:uvo:

Марцус една молба до тебе доколку не е проблем одвои две минути од твоето време и најди ги мислењата од Симеон, мислам дека е бескрајно глупо секое второ(да не кажам секое)мислење да ти биде смајли,амин ,тоо итн итн,почиња да иритира ако има за што да дебатира нека повели ако не пали патиките и директ во играчница со такви постови....

Добро де, еве сега знаеме дека и ти и сличните, не ги сакате поповите. Па и не морате, тоа не Ви е обврска. А беа споменати и некои „премногу„ верници па дури и тие не ги сакале и не им верувале. Па по кој основ се верници? По верата во сам себе?

Можда ама тој сакал целиот живот да се посвети на науката ...

Али ја само дадов пример пошо пред да станеш поп се жениш !!!
tokmu taka za da stanes pop prvo mora da se ozenis, i neznam od kaj im e na nekoi luge mislata deka ne gi sakaat zenite.... hahahaa

za sakanje nemozam da zboram, ednostavno ne se zamaram mng so niv... im se moze na lugeto, si pravat toa sto si pravat, baska si imaat pari.....
baska ima nekoi isklucoci, iako individualno procentot e mng mal...

Симеон не биди смешен те молам има премогу верници кои некат да слушнат за поповите а камо ли да им веруваат.....така да не треси зелени а ако те интересира од каде знам прочачкај низ темиве ке видиш дека е дискутирано на таа тема и како се имаат изјаснето верниците.....:uvo:

Марцус една молба до тебе доколку не е проблем одвои две минути од твоето време и најди ги мислењата од Симеон, мислам дека е бескрајно глупо секое второ(да не кажам секое)мислење да ти биде смајли,амин ,тоо итн итн,почиња да иритира ако има за што да дебатира нека повели ако не пали патиките и директ во играчница со такви постови....
Alal neka ti e stvarno me prosvetli, e kolku vreme sum bil vo temnina i smrt, a sega da ne bese Ti uste ke gorev ala neka ti e.

Nemozes nekogo da go narekuvas vernik doklku toj ne go ispolnuva prviot kriterium za vistinsko ziveenje (lubovta). Bea nea nema zivot, a najmalku pak zaednica so Boga.

Верувам во Господ,попови несакам и се останато вештачки наметнато.Најнечесната работа според мене,може да се моли до мила воља и пак ќе лаже и ќе краде,а католиците и деца ќе злоставуваат.Црква без попови и слични пропратни моменти може и тоа по можност не на верски празници,ја сакам кога е празна и тивка.Попови...камшикот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom