Знаеш,кога немаше да го работат тоа за пари и кога навистина ќе го сакаа најдоброто за сите и верата,кога навистина немаше да возат мерцедес,а во гаража имаат џип,можеби и ќе размислував како тебе.Кога навистина ќе ја работеа својата работа како што би требало и кога не би биле подложни на манипулации од дамнешни времиња и да не ја креираа верата на начин на кој нив најмногу им одговара и да ми говорат работи во кои самите не веруваат ќе беше се поинаку.
Кога не ги знаеш моите причини не ми се обраќај,а уште помалку да ме исмеваш.Познавам многу *попови*,а исто така имам разговарано со неколку такви во моментите кога навистина сметав дека може да се научи нешто од нив(а тоа беше скоро).Часови по веронаука и заебанции на сметка на религијава наша,прекрасно нели?!Баш е му служи на Господ...
А постои еден начин на кој што ќе знаевме за него и она што било некогаш.Пишав пред малку на една тема,прочитај,она што се однесуваше на иконите се однесува на се материјално кое го поврзуваме со него.И не ме цитирај повеќе.
П.С.Да не имаш роднина поп?!Реторичко прашање.