Дали ги сакате поповите?

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги сакате поповите?

• ДА

Гласови: 34 24,3%
  • НЕ

Гласови: 106 75,7%

• Вкупно гласачи
    140
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Brat vidi samo deka dvajcata sme online vo isto vreme, taka da toa ne e mozno. A doklku ti imas nekoj problem kazi go tuka sme da pomogneme na koi sto mu treba.

Ај мирни..вратете се на темата..без офтопици

да но треба да се знае и дека треба да се почитуваат свештениците

Sepak stavot na Crkvata e toj, svestenkot ima golema uloga vo zivoto na narodot. Sega dokoku nekoi nesto saka da kaze slobodno!:smir:

Sepak stavot na Crkvata e toj, svestenkot ima golema uloga vo zivoto na narodot. Sega dokoku nekoi nesto saka da kaze slobodno!:smir:

од каде тоа дека има голема улога ?
Објасни која е толку големата улога на свештеникот , на кој начин тој толку им помага на луѓето , посебно у Македонија

Не мислиш дека за тоа одлучува секој индивидуално?
Неможеш да седнеш на компјутер и да труеш теми со пропаганда како некој треба нешто да почитува.
Форумот е да се дискутира на дадена тема и да се изнесуваат свои мислења,а не да се пропагира и кажува како категорично нешто треба да се прифати.
Секој мисли со своја глава,твојата задржи си ја за тебе.

п.с За интерни муабети постојат месенџери и слични средства за комуникација.

од каде тоа дека има голема улога ?
Објасни која е толку големата улога на свештеникот , на кој начин тој толку им помага на луѓето , посебно у Македонија
E vaka sea svestenikot, kako nositel na blagodat ima uloga na sprovodnik pomegu Bog i covekot, znaci seto toa sto go imame e dar od Boga koj go dobivame preku svesenstvoto.Ima e3dna kniga "Za svestenstvoto", od Sv.Jovan Zlatoust, procitaj ke ti sec razjasnat mnogu raboti.

Не мислиш дека за тоа одлучува секој индивидуално?
Неможеш да седнеш на компјутер и да труеш теми со пропаганда како некој треба нешто да почитува.
Форумот е да се дискутира на дадена тема и да се изнесуваат свои мислења,а не да се пропагира и кажува како категорично нешто треба да се прифати.
Секој мисли со своја глава,твојата задржи си ја за тебе.

п.с За интерни муабети постојат месенџери и слични средства за комуникација.
Da no pod izlozuvanje na svojot stav moze da vleze i sovet za nacinot na odnesuvanje, i toa moze da spaga vo svojt stav, covekot bira.

E vaka sea svestenikot, kako nositel na blagodat ima uloga na sprovodnik pomegu Bog i covekot, znaci seto toa sto go imame e dar od Boga koj go dobivame preku svesenstvoto.Ima e3dna kniga "Za svestenstvoto", od Sv.Jovan Zlatoust, procitaj ke ti sec razjasnat mnogu raboti.

хеехе ..ај ...добра улога има ... :tapp:

Ама ова ти е прилично теоретски. По твое дали треба лугето да си ги живеат животите или едно -две да тркнат до некој свештеник кој ќе биде законски избран како матичен свештеник и да се консултираат со него секојдневно или по потреба или било како. Оти свештениците нити многу не есапат нити многу ги есапиме освен кога нели го прајме еспот/ни наплаќаат.
Не може целиот народ да смета дека имаат „високи тарифи“; „дерат,“ и не се однесуваат баш побожно, и да не е во прво, а ние да се повикуваме на некакво нивно декларативно значење и улога која во релноста никаде не можеме да ја видиме?:toe:

Што мислите вие секој поп е таков ?

И дека нејчат жене и нешто им фала а ...

Пр:

На Никола Тесла цел свој живот се посветил на науката и немал ни жена ни деца и што со тоа ... !!!

Море , просто ги обожавам !!

Дури им се восхитувам !!!

Ем го лажат народот , ем пари му земаат , а простиот народ ги слуша се што му кажуваат !!Кај го има тоа !
Само поп да си на овој свет , никој ништо не ти може , и да грешиш , малку каење пред умирање и ќе играш табла со Бог . Пари си си полн , иднина сигурна , убави куќи , коли и секако имаш парче од колачот наречен “власт „.

Еби мали деца , дркај на туѓи исповеди и никој ништо не ти прави .

Едноставно како можете да ги мразете овој тип на луѓе :nesum: ...

Mnogu si mi nekako sumliv ti mene bate so ona sto si go kazal, go kazuvas ova so dosta entuziaza hmmmmmm ne mi mirisa dobro ova:nesum:

Што мислите вие секој поп е таков ?

И дека нејчат жене и нешто им фала а ...

Пр:

На Никола Тесла цел свој живот се посветил на науката и немал ни жена ни деца и што со тоа ... !!!

Toj ni seks ne uimal nikogas vo svojot zivot ne znam kaj citav ali covekot ednostavno se gadel od to ali alal da mu e za svoeto delo ali sepak so nego ne bilo nesto vo red.

Дали ги сакам поповите кратко и едноставно не.
Имам неколку пријатели кои сега се попови пред да станат искачавме пиевме е+евме(и3винете на и3ра3) и сеа они од еднаш станаа свети луге продаваат евтини прика3ни итн итн.3ошто би ги сакал ценел и верувал што се они подобри од мене и по свети ......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom