Дали денес направив добро дело?

• Креатор на темата Креатор на темата Ankica
  • Време на започнување Време на започнување
Денеска донирав мала скромна сума на пари за дете кое што треба да се прави операција. Воопшто не се почувствував убаво заради моето добро дело, туку напротив тажен сум од трендот на зголемување на такви операции за кои се потребни собирање на средства. Да се намалуваше трендот многу подобро ќе се чувствував, иако сум денес титан од човек знам што е болест, безнадежност и мизерија. Затоа денес гледам да сум силен физички и духовно за своите блиски, сум силен ама сум и тажен :(.

Само што станав,па единствено добро што го направив е што му дадов а јаде н кучето:)Завчера бев да се шетам и кога се враќав на пат кон дома видов еден нарцис изникнал на едно и го скинав(уу лошо)и и го дадов на мајка ми:)Добро е,се израдува,не очекувала да изникнам од некаде и да и дадам цвеќе.Треба да правиме добри работи,тоа те исполнува,се чувствуваш и и среќен.Неможам да сватам зошто некој(обично момчиња)кога ќе направат нешто добро се срамат,како да направиле нешто лошо лошо прелошо.
Има едно порака вика:Еве 10 правила за убав денНаправи едно добро дело.Повтори го истото уште 9 пати:)

Па може да се каже дека е добро дело еве на другарките само што им пишав пораки дека ГИ САКАМ (не сум во можност да ги видам) а тоа мн ме исполни со убаво расположение :pipi:

Искрено денес не направив добро. Можеби сама на себе си направив нешто добро, ама можеби некого тоа не го гледаше така. Денеска беше ден каде што се ставив јас на прво место.
А, инаку не дека секој ден знам да правам добри дела ама понекогаш знам да донирам пари преку телефон или во маркетиве кога има разни акции..

Направив проект кој би задоволил и би им помогнал на 40тина спортисти.
(уше само да го одобрат)

Направив и некои лоши дела ама тоа се ситници, воглавно пцовки и сл.

Ги навадив цвеќињата, мислам и тоа е добро дело, зашто од мене зависи дали ќе овенат или не. И така ги налокав убаво за да не му ја мислам утре.

Донирав пари преку мобилен.

Ги наранив кутрињата мали кои ми се моткаат преде зграда. Многу се убави.

Насмеав може 20 деца кога ја шетав Лили. Уствари она ги насмеа, така да нејзино дело е:kesa:

Не набројувајте само какви добри дела сте направиле, туку и обрзаложувајте зошто сметате дека делото е добро...во спротивно, постовите ќе ви бидат бришени.

он:
Колку повеќе дознавам за нештата, толку помалку ја знам границата помеѓу доброто и лошото. Веќе не знам дали било што шо правам е ослободено од егоизам и себичност и дали фактички помагам на било каков начин...Границата е тенка, а во секое свое и туѓо дело гледам себичност, во најголем дел.

Ако некоја постапка на еден човек без оглед од какви побуди е направена, направи некој друг човек среќен, за мене тоа е добро дело. ако после таква постапка се осеќаме исполнето, убаво, тоа не е себичност . Кога еден човек се чувствува убаво тој шири позитивна енергија околу себе и со тоа пак помага на луѓето кој доаѓаат во додир со него.А за да се чувствуваш убаво значи дека си во хармонија со себе и со другите ,значи дека твоите постапки се правилни ,барем за мене не се важни нормите ,туку моите внатрешни чувства кои непогрешиво ми кажуваат дали постапувам правилно. Секогаш после некоја постапка ако почувствувам немир во душата знам дека не сум на правиот пат. Затоа велам правите добри дела, па макар да се и од себични побуди .

Napraviv vcera torta i za dva dena jas ja razdeliv po komsii cela torta,neka jadat lugeto:smir:i onaka jas ne ke mozam cela da ja izedam.Se smiriv so tetkata na mazot mi(dolgo vreme ne komuniciravme)pa mi olesna na dusata sto pak si vospostavivme kontakt.Zosto mislam deka se ovie dobri dela?Pa prvo ne sum skrzava i mislam deka e dobro se da se podeli ako covek e vo moznost ,a vtoro mi stoese na teret sto ete nemav kontakt so edinstvenata rodnina tuka daleku vo tugina i si posakuvav pak da kontaktirame, pa poleka si dojde i toa, pa sum si srekna ete taka:pipi:

И дадов да јаде на една многу гладна мачка. После тоа се чувствував многу убаво и исполнето што направив добро дело.

Денеска додека се возев низ Скопје... На семафорите ме пресретнаа 3 циганчиња и ми побараа пари, им дадов некој денар и по една Coca Cola од 0.5л ... И се чувствував задоволен... А сигурно и тие...:smir:

паа... им дадов на пола клас да препишат англиски домашно и на едно девојче што не го ни знам и позајмив тренерки за физичко... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom