Cinedays

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Не можеш wot, пошто рецензијата треба да биде од Официјална програма и Синебалкан, а од тие нема за ниеден торент. :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Moze da izgledam nekoj od filmovite doma i da im pratam recenzija? Sekoja godina ve citam ama stalno me mrzi, sea posloboden moze da se probam. :D
Ти одговорил Шон погоре.

Годинава сепак има нешто интересно во Официјалната селекција: Toni Erdmann (германски кандидат за Оскар годинава) и Kills on Wheels (унгарски кандидат за Оскар годинава). Инаку обично се ептен непознати филмови, за кои ни пред тоа, ни одпосле си слушнал.

Ти одговорил Шон погоре.

Годинава сепак има нешто интересно во Официјалната селекција: Toni Erdmann (германски кандидат за Оскар годинава) и Kills on Wheels (унгарски кандидат за Оскар годинава). Инаку обично се ептен непознати филмови, за кои ни пред тоа, ни одпосле си слушнал.
И лани го имаше Коза, словачкиот претставник за Оскар. :icon_mrgr: Не е толку непознато.

Мада ме разочара што уште го нема Сведок на Митко Панов или новиот на Теона. Јебем ти фестивал ако немаш премиера на еден домашен филм. Србиве на оној мочанион Белградски фестивал вадат 10 премиери, ние јок, само по некоја страна копродукција. :нинџ:

И лани го имаше Коза, словачкиот претставник за Оскар. :icon_mrgr: Не е толку непознато.

Мада ме разочара што уште го нема Сведок на Митко Панов или новиот на Теона. Јебем ти фестивал ако немаш премиера на еден домашен филм. Србиве на оној мочанион Белградски фестивал вадат 10 премиери, ние јок, само по некоја страна копродукција. :нинџ:
Да, добро, лани го имаше и Три дена во септември.

А за нашите филмови - не е до фестивалот, до продуцентите на филмовите е.

Меѓу ексклузивитетите кои годинава ги нуди „Синедејс“ е и филмот „Патерсон“ на легендарниот Џим Џармуш, за кој режисерот лично дава дозвола да биде прикажан. Златко Стевковски, директорот на МКЦ вели дека одобрението го добиле утрово во 4 часот.

- Како и досега, и ова јубилејно издание ќе се обиде да го задоволи истенчениот вкус на својата многубројна и верна публика. Го чекаат цела година, го снемува за десет дена. Откажете им на вашите ФБ, ТВ, и ДА, наместо в меана, и/или „кафанче“, не бидете „ин“, „кул“, „тренди“…, бидете поразлични, бидете барем десетина дни спокојни - во својот стил најави Стевковски.

http://www.fakulteti.mk/news/16-11-03/gospodarot_na_prstenite_doagja_vo_skopje_na_sinedejs.aspx

my ass во четири утрово, синоќа во 21-22 ја имаа програмата :D:D

Злате малку се ебава. :D (директоров на МКЦ, не наш Злате :D)
Еве и настанот на фб го пишал Cunedays. Или прочитано на нашки цуне (бакнува) и дејс јасно е што е. :icon_mrgr::icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1478192287][/DOUBLEPOST]PS. снимката на Schone Handen што ја пушти Злате е катастрофа. Има поарни на Замунда. :D

Последно уредено:
Да не му се наоѓа некому по компјутери, телефони, или испечатена програмата од Cinedays 2012? Ги имам сите од 2010 наваму, таа никаде не можам да ја најдам.

Да не му се наоѓа некому по компјутери, телефони, или испечатена програмата од Cinedays 2012? Ги имам сите од 2010 наваму, таа никаде не можам да ја најдам.
Ај пушти ми ги во порака или на ФБ, би сакал да ги имам :)[DOUBLEPOST=1478250117][/DOUBLEPOST]
14884450_1351623558181054_4364884419625059718_o.png

Последно уредено:
Програмава е стварно закон! Штета што нема да можам да појдам на многу од проекциите, ама ќе гледам барем I,Daniel Blake и It's Just the End of the World да ги гледам. Па и Toni Erdman.[DOUBLEPOST=1478169938][/DOUBLEPOST]И еве, малку помош за оние кои не можат да дојдат во Скопје за фестивалот, и за некои како мене кои нема да бидат слободни за да ги погледнат голем дел од проекциите - ова се сите филмови од годинешниов Синедејс кои веќе можат да се симнат и да си направиме приватен, домашен Синедејс:

Julieta (2016) [BDRip 1080p][Castellano DTS_HD 5.1, AC3 5.1][Sub
Hail Caesar 2016 1080p WEB-DL x264 AC3-JYK
Cafe.Society.2016.1080p.BluRay.H264.AAC
Miles.Ahead.2015.1080p.BRRip.x264.AAC-ETRG
The.Beatles.Eight.Days.A.Week.2016.1080p.WEB-DL.x264.AAC-PTNK
Genius 2016 1080p BluRay x264 AC3-JYK
The Neon Demon 2016 1080p WEB-DL x264 AC3-JYK
Sing Street 2016 1080p BluRay x264 DTS-JYK
Kollektivet.2016.DANiSH.1080p.WEB-DL.DD5.1.H.264-ROLLiT
The.First.Monday.In.May.2016.LiMiTED.DVDRip.x264-LPD
Elle (2016) 1080p BrRip x264 - VPPV
Indignation.2016.HDRip.XviD.AC3-EVO
Schone Handen VOSTFR DVDRiP 2015
With Every Heartbeat-Kyss mig.2011.DK.FI.NO.SV.Subtitles
Thor.Legend.of.the.Magical.Hammer.2011.720p.BluRay.x264-DOCUMENT

И на Орсон Велс:

Citizen Kane 1941 1080p BDRip H264 AAC - IceBane (Kingdom Releas
Chimes.at.Midnight.1965.REMASTERED.720p.BRRip.x264 - WeTv
The Trial (1962) 720p BRrip_sujaidr (pimprg)
Othello (1952) 720p BrRip x264 - YIFY
The.Stranger.1946.BluRay.720p.X264-MySiLU
Touch.of.Evil.1958.1080p.BRRip.x264.AAC-ETRG
Фала за постов, ќе се разгледаат работиве, иако нели нешто од ова не ќе е лошо да се гледа и на кино ваљда. :D
Не можеш wot, пошто рецензијата треба да биде од Официјална програма и Синебалкан, а од тие нема за ниеден торент. :D

Уејт стварно за тие филмови нема торент?

Стварно не ми е јасно ова со рецензииве..ај Explain me like I'm 5.

Треба до почетокот на Синедејс да пратам рецензија за филм што ќе го даваат они на фестивалот?[DOUBLEPOST=1478397666][/DOUBLEPOST]П.С. Годинава не гледаме заедно нешто а? :D

Уејт стварно за тие филмови нема торент?

Стварно не ми е јасно ова со рецензииве..ај Explain me like I'm 5.

Треба до почетокот на Синедејс да пратам рецензија за филм што ќе го даваат они на фестивалот?
Не бе, каков почеток на Синедејс, од кај ќе ги имаш гледано филмовите? Вака значи: треба да испратиш mail, да се пријавиш на конкурсот, потоа ти даваат акредитација, т.е. влезот на сите филмови од официјалната селекција и Синебалкан ти е бесплатен. Одиш, го/ги гледаш филмовите за кои сакаш да напишеш рецензија, потоа пишуваш и ја испраќаш пред крајот на фестивалот. На последниот ден од фестивалот ги прогласуваат трите најдобри, што добиваат парични награди.

Намерно е конкурсот направен за тие филмови, затоа што се помалку познати, (ете, гледаш, од годинешнава програма никој нема на торент) и така се сигурни дека рецензиите ќе бидат оригинално дело на рецензентите, а не плагијати, односно копи-пејстирани од интернет.

Според мене одличен е конкурсот, го поттикнува креативниот дух кај младите. Јас две години по ред учествував, ама годинава некако немам волја и време да ги гледам тие филмови, кога има толку многу добри меѓу гала проекциите, а јас без време. :/

П.С. Годинава не гледаме заедно нешто а? :D
Зошто бе да не. Ајде, кажете што сакате? Јас ќе одам на I, Daniel Blake, It's Only the End of the World, Sieranevada и најверојатно на Toni Erdmann.

Не бе, каков почеток на Синедејс, од кај ќе ги имаш гледано филмовите? Вака значи: треба да испратиш mail, да се пријавиш на конкурсот, потоа ти даваат акредитација, т.е. влезот на сите филмови од официјалната селекција и Синебалкан ти е бесплатен. Одиш, го/ги гледаш филмовите за кои сакаш да напишеш рецензија, потоа пишуваш и ја испраќаш пред крајот на фестивалот. На последниот ден од фестивалот ги прогласуваат трите најдобри, што добиваат парични награди.

Намерно е конкурсот направен за тие филмови, затоа што се помалку познати, (ете, гледаш, од годинешнава програма никој нема на торент) и така се сигурни дека рецензиите ќе бидат оригинално дело на рецензентите, а не плагијати, односно копи-пејстирани од интернет.

Според мене одличен е конкурсот, го поттикнува креативниот дух кај младите. Јас две години по ред учествував, ама годинава некако немам волја и време да ги гледам тие филмови, кога има толку многу добри меѓу гала проекциите, а јас без време. :/

Зошто бе да не. Ајде, кажете што сакате? Јас ќе одам на I, Daniel Blake, It's Only the End of the World, Sieranevada и најверојатно на Toni Erdmann.
Еј стварно? Колку само погрешно сум сфатил...

И зошто да го разбуди дхот на младите...старите кој ги ебе а? Баш на нивниот дух му треба будење :D

Од овие 4 што ги спомнав планирав на сите освен на Sieranevada да идам (дај нешто повеќе детали за филмов можда ќе ме убедиш и за ова :D )

Ќе изберам еден или два од филмовите со Орсон Велс. Се погодија да не ми се гледани, одличен потеЗ.

За тие што се пријавиле за критика, им стигна повратен меил нешто? Како ќе знаат дека сум се пријавил и дека имам “акредитација“?

За тие што се пријавиле за критика, им стигна повратен меил нешто? Како ќе знаат дека сум се пријавил и дека имам “акредитација“?
Мене ништо не ми стигна а пуштив мејл вечерта кога ти пиша во темава.

Од овие 4 што ги спомнав планирав на сите освен на Sieranevada да идам (дај нешто повеќе детали за филмов можда ќе ме убедиш и за ова :D )
Романски филм, од режисерот на The Death of Mister Lazarescu. Нашиот филмски фонд учествуваше со свои средства за филмот, и асистентот на режија е од Македонија (сопругот на Ана Јовковска (Пулс)). Многу го фалеа. Беше меѓу 50-те филма кандидати за Европска филмска награда, романски кандидат за Оскар годинава и еден од посериозните претенденти за номинација. Имаше многу позитивни критики по фестиваливе (и кај нас имаше премиера на Манаки во Битола, исто со многу позитивни коментари). Беше и во официјална селекција во Кан, ако не се лажам. И тоа. :D[DOUBLEPOST=1478462098][/DOUBLEPOST]
Ќе изберам еден или два од филмовите со Орсон Велс. Се погодија да не ми се гледани, одличен потеЗ.
Филмовите на Орсон Велс се сите во Џебно кино и проекциите се бесплатни. ;)[DOUBLEPOST=1478462159][/DOUBLEPOST]

Мене ништо не ми стигна а пуштив мејл вечерта кога ти пиша во темава.
Чекајте, ќе ви пишат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom