Cinedays

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Вака така полека се полни програмава. До сега колку филмови се најавени?

Овој, Вуди Ален, Hail Caesar, Јас Даниел Блејк, Хулиета...

Еве до сега 5. Уште 20ина to go? :D

Вака така полека се полни програмава. До сега колку филмови се најавени?

Овој, Вуди Ален, Hail Caesar, Јас Даниел Блејк, Хулиета...

Еве до сега 5. Уште 20ина to go? :D
Повеќе. 20-тина се обично само гала премиери. А официјална селекција, СинеБалкан, Земја во фокус, музичките (ако ги има пак), кратките...

ќе си почекаме уште 2 недели до објава на програма сигурно :D

ќе си почекаме уште 2 недели до објава на програма сигурно :D
Младински Културен Центар
За 10 дена прес, кревање сајт, комплетна програма....
Заборавив да пишам овде, им напишав на 18-ти месецов, еве што ми вратија на ФБ.

Ако е така, петок, евентуално понеделник треба да имаме повеќе информации.

Заборавив да пишам овде, им напишав на 18-ти месецов, еве што ми вратија на ФБ.

Ако е така, петок, евентуално понеделник треба да имаме повеќе информации.
аа епа ова се добри вести и до понеделник да се почека не е проблем.
И се пријавуваме пак за рецензија? Се надевам не ја отстраниле годинава. :D
Такоџе се надевам ќе пуштат некој нов македонски филм. Три дена лани им беше погодок.

cinemusic.jpg

Златко Стевковски, директор на Младинскиот културен центар (МКЦ), кој го организира фестивалот, денеска на прес-конференција најави богата музичка програма (Cinemusic) во десетте фестивалски дена, која ќе почне на првиот ден (10 ноември) – со биографскиот филм „Miles Ahead“ за џез-музичарот Мајлс Дејвис во режија на Дон Чидл.

Вечерта ќе продолжи во МКЦ со музика на Мајлс Дејвис на која диџеј ќе биде Оливер Белопета, директор на Скопскиот џез-фестивал. Меѓу настаните во наредните денови од музичкиот дел на фестивалот се и проекциите на документарците „The Beatles: Eight Days A Week“ на режисерот Рон Хауард и „Gimme Danger“ на Џим Џармуш, „Congo Beat The Drum“ (африканска вечер), премиера на „Лимуново дрво“ – документарец на Бранко Радаковиќ за првиот бенд на Милан Младеновиќ од „ЕКВ“, „Industrial Soundtrack For The Urban decay“, филмот за Дејвид Брн кој ќе го отвори Tribeca Film Festival…

По филмските проекции ќе има и музички вечери во МКЦ, кино „Фросина“. Филмската програма на „Синедејс“ ќе биде соопштена идната среда.
Тек за една недела ќе ја соопштат програмата за Синедејс. :(
Погоре имате што музички документарци ќе даваат.

Ја не сум по музичкиве документарци па ќе си почекам филмскава програма. :D

Ќе го слушаме и Elijah Wood во Wooden Wisdom, многу се радувам и на Ентони Ротер како љубител на електронската музика, мераци! Едвај чекам :love::love::love:

Ноември радосТ ти ќе бидеш :brlav:

Им пишав денес и ми рекоа програмата четврток ќе ја објавеле. :noze:
Тамам реков утре ќе објават сега пак 2 дена ќе чекам. :([DOUBLEPOST=1477999076][/DOUBLEPOST]И една новина сега што ја прочитав, краткометражниот филм „Допир“ на Стојан Вујичиќ ќе има премиера на Синедејс. :)

Последно уредено:
Им пишав денес и ми рекоа програмата четврток ќе ја објавеле. :noze:
Тамам реков утре ќе објават сега пак 2 дена ќе чекам. :([DOUBLEPOST=1477999076][/DOUBLEPOST]И една новина сега што ја прочитав, краткометражниот филм „Допир“ на Стојан Вујичиќ ќе има премиера на Синедејс. :)
Не сум стрплив и јас им пишав, и мене истото ми го рекоа.

Ама лани сајтот изненадно почнаа да го ажурират, така да јас како ненормален на секој саат проверувам да не ќе начекам програма :toe::toe::D[DOUBLEPOST=1478007534][/DOUBLEPOST]aaaaaaaaaa

ви реков!

http://2016.cinedays.mk/mk

Почнаа да работат на сајтот, има засега додадено горе во категориите, ревија на филмови на Орсон Велс, LGTB филмови и Студентска програма, ама само името на категоријата не имиња на филмови.

82d-Captur.png

Последно уредено:
Спремајте го вашиот критички дух дечки :D:D

http://www.kultura.mk/2016/11/sinedejs-go-objavi-konkursot-za-najdobra-filmska-kritika/

„Синедејс“ го објави конкурсот за најдобра филмска критика
— 2 ноември, 2016
Фестивалот на европскиот филм „Cинедејс“ го објави конкурсот за најдобра филмска критика што се одржува во рамките на Фестивалот. Како што информираа од Младинскиот културен центар, овој конкурс е наменет за лица до 35 години, тој е од отворен карактер и е наменет за сите оние кои пишуваат или имаат афинитет да пишуваат филмска критика.

Текстовите не треба да се подолги од една страница, односно повеќе од 70-тина реда, а секој од пријавените може да испрати максимум до три текста.

Наградите за трите најдобри филмски критики ќе ја додели тричлено жири. Авторот на првонаградената критика ќе добие 12.000 денари, на второнаградената 9.000 денари, а на третонаградената 6.000 денари. Конкурсот важи само за филмовите во натпреварувачките програми на фестивалот – Официјалната селекција и селекцијата CineBalkan. Текстовите може да се испратат на електронска пошта на contact@cinedays.com.mk, најдоцна до 11 ноември.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom