Cinedays

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Спремајте го вашиот критички дух дечки :D:D

http://www.kultura.mk/2016/11/sinedejs-go-objavi-konkursot-za-najdobra-filmska-kritika/

„Синедејс“ го објави конкурсот за најдобра филмска критика
— 2 ноември, 2016
Фестивалот на европскиот филм „Cинедејс“ го објави конкурсот за најдобра филмска критика што се одржува во рамките на Фестивалот. Како што информираа од Младинскиот културен центар, овој конкурс е наменет за лица до 35 години, тој е од отворен карактер и е наменет за сите оние кои пишуваат или имаат афинитет да пишуваат филмска критика.

Текстовите не треба да се подолги од една страница, односно повеќе од 70-тина реда, а секој од пријавените може да испрати максимум до три текста.

Наградите за трите најдобри филмски критики ќе ја додели тричлено жири. Авторот на првонаградената критика ќе добие 12.000 денари, на второнаградената 9.000 денари, а на третонаградената 6.000 денари. Конкурсот важи само за филмовите во натпреварувачките програми на фестивалот – Официјалната селекција и селекцијата CineBalkan. Текстовите може да се испратат на електронска пошта на contact@cinedays.com.mk, најдоцна до 11 ноември.
На истиов мејл се и пријавуваше? :) Баш побарав по други сајтови нигде не пишува дека може да се пријавиме. :D[DOUBLEPOST=1478104091][/DOUBLEPOST]Овде штом објавиле, веродостојно е.
http://cooltura.mk/film/konkurs-za-filmska-kritika-vo-ramki-na-festivalot-sinedejs

Последно уредено:
Дечки пријавувајте се, ова е супер прилика. Јас заборавив веќе како се пишуваат рецензии (тоа се прави со вежбање а јас ретко веќе рецензирам) но овде на форум има такви членови што толку ја имаат усовршено техниката, што стручните „критичари“ во земјава може вода да им носат.

Јас годинава не се пријавувам, по две години учество на конкурсот. Има многу филмови од гала премиерите годинава (ако донесат и барем 10% од оние кои ги посакувам) што ќе сакам да ги гледам, па не би сакал да си трошам време со тие од официјалната селекција. Ете, неколку влезници гратис плус за другите. ;)

Јас тешка глупост им имав пишано лани како рецензија, и знам дека не ме бива за рецензирање, али пак ќе се пријавам. Ако ништо друго 5,6 филма ќе изгледам. Ме интересира во СинеБалкан што филмови ќе дадат и чат-пат некој од официјална ваљда ќе ѕирнам. Од другиве ствари ко ќе имам свој буџет во џепчето. :D

Друштвооооооооооооооооооооооо

ја имаме програмата

http://2016.cinedays.mk/mk

Toni Erdmann, Franz, The Unknown Girl, Just le Finde de Monde, Dobra zena, Ne gledaj mi u pijat, S one strane, Dnevnik Masinovodje, Paterson на Џармууууууууш!!!!!!!, I Daniel Blake, Graduation, Salt and Fire, Ray, Vlaznost, Igla ispod praga, Sieranevada, Ustav Republike Hrvatske

уфффффффффффффффф

:love::love::love::love::love::love::love:

Ова со рецензииве е убедливо најголема глупост.

Направете рецензија на филм што НИЕ ќе го даваме за прв пат у државава. Со други зборови бараат некој да најде нелегален начин за гледање на филмови за да се рецензира. Ептен глупо. Можеле слободно да направат "за ланските филмови" и ете, решен проблем. Можда до мене е, али мене ова ми изгледа чудно..[DOUBLEPOST=1478134974][/DOUBLEPOST]П.С. Програмава бољи од лани. Нат бед.

Тамам ја разгледувам програмата го сјебаа линкот. :D
Синебалкан богами одлична, од официјална Тони Ердман и Влажност сакам да ги ѕирнам. Гала премиери не видов само што има. Игла испод прага :vozbud:

Програмава е стварно закон! Штета што нема да можам да појдам на многу од проекциите, ама ќе гледам барем I,Daniel Blake и It's Just the End of the World да ги гледам. Па и Toni Erdman.[DOUBLEPOST=1478169938][/DOUBLEPOST]И еве, малку помош за оние кои не можат да дојдат во Скопје за фестивалот, и за некои како мене кои нема да бидат слободни за да ги погледнат голем дел од проекциите - ова се сите филмови од годинешниов Синедејс кои веќе можат да се симнат и да си направиме приватен, домашен Синедејс:

Julieta (2016) [BDRip 1080p][Castellano DTS_HD 5.1, AC3 5.1][Sub
Hail Caesar 2016 1080p WEB-DL x264 AC3-JYK
Cafe.Society.2016.1080p.BluRay.H264.AAC
Miles.Ahead.2015.1080p.BRRip.x264.AAC-ETRG
The.Beatles.Eight.Days.A.Week.2016.1080p.WEB-DL.x264.AAC-PTNK
Genius 2016 1080p BluRay x264 AC3-JYK
The Neon Demon 2016 1080p WEB-DL x264 AC3-JYK
Sing Street 2016 1080p BluRay x264 DTS-JYK
Kollektivet.2016.DANiSH.1080p.WEB-DL.DD5.1.H.264-ROLLiT
The.First.Monday.In.May.2016.LiMiTED.DVDRip.x264-LPD
Elle (2016) 1080p BrRip x264 - VPPV
Indignation.2016.HDRip.XviD.AC3-EVO
Schone Handen VOSTFR DVDRiP 2015
With Every Heartbeat-Kyss mig.2011.DK.FI.NO.SV.Subtitles
Thor.Legend.of.the.Magical.Hammer.2011.720p.BluRay.x264-DOCUMENT

И на Орсон Велс:

Citizen Kane 1941 1080p BDRip H264 AAC - IceBane (Kingdom Releas
Chimes.at.Midnight.1965.REMASTERED.720p.BRRip.x264 - WeTv
The Trial (1962) 720p BRrip_sujaidr (pimprg)
Othello (1952) 720p BrRip x264 - YIFY
The.Stranger.1946.BluRay.720p.X264-MySiLU
Touch.of.Evil.1958.1080p.BRRip.x264.AAC-ETRG

Последно уредено:
Страшна програма само и ја многу нема да можам да изгледам. Засега за сигурно само на Игла испод прага би идел и Граѓанинот Кејн сакам да го изгледам во кино. :D
Еве може Хулиета ќе го изгледам сега, ми стои во пц веќе 2,3 месеци.

Пошто викендот ќе останувам во Скопје не сум сигурен за наредниот, а доста добри се 11,12 ноември.

Во текот на следната недела ќе имам доста за гледање, уште не сум ја направил листата, али 7-8 обавезно планирам.

Исто за кратките ми е многу криво ако не сум тука на 12-ти.

кратките што цена се? Ептен у глуп термин ги ставиле. Во 23.00, што не ги стават у 4.30 да им ебам будалите. :pos:

кратките што цена се? Ептен у глуп термин ги ставиле. Во 23.00, што не ги стават у 4.30 да им ебам будалите. :pos:
Бесплатни се, бар мислам лани така беа. Или па се плаќа 100-ка за сите, мада мислам бесплатни се.

- програма во кино Милениум: 150 денари
- програма во кино Фросина: 100 денари
- програма во Џебно кино: бесплатни проекции

А има ли објавено некаде распоред на проекциите, освен на страната на секој филм посебно? Јас не најдов.

А има ли објавено некаде распоред на проекциите, освен на страната на секој филм посебно? Јас не најдов.
Уште не е целосната програма објавена. До вечер, или утре мора да ја има. Утре е пресот изгледа штом денес ништо нема вести.

Moze da izgledam nekoj od filmovite doma i da im pratam recenzija? Sekoja godina ve citam ama stalno me mrzi, sea posloboden moze da se probam. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom