Мене не ме интересира, ти како сакаш вели за Анчелоти или Мурињо. Мене ми е јасно дека Хидинг беше до небо кренат од Челзиеви фаној, иако беше само неколку месеци во Челзи. Благодарноста до него е голема, до Мурињо е уште поголема (и најголема спрема сите останати кои би ги споменал) - но тие беа епизодисти, исто како Аврам, Сколари. Раниери со 4 години претходно - не е лошо, но е малку, исто ко за Мурињо.
Анчелоти сега тргна, но е познато дека од Милан не му се мрдаше, па ако му се погоди Лондон и Англија, сакам од него бар осум години и во Челзи.
Карло со него го носи Демикелис, апсолутно специјализиран психолог пред се, иако и минималноста на повредите е пред се негова заслуга (иако смешните коментари, пред се на Арсеналовите навивачи, се дека повредите биле несреќа и баксуз. Тоа би биле ако некој намерно ти скрши нога, но во неиздржливост во дуел си има други заднини.) + пренесле ресурси на една лабараторија за спортска медицина од Венеција во Лондон, најдов уште пред некој месец слика, сега не ми текнува на името, имаше во фан клуб Челзи.
Скоусерси слободно можат да ја пеат својата химна од „позјамена“ (украдена) песна од англиски мјузикл, и да се воодушевуваат на генијалноста на Н'Гог, како и на своето фантастично минато.
Друго, да навиваат за Арсенал и Челзи наредиве години за Јунајтед да не ги престаса, па и минатото да појди јабана.
Или трето, да се молат некој арап да доплови до Ливепрул со својата моранаричка флота.