Chelsea 2-0 Arsenal

Конечен епилог ?

• Вкупно гласачи
    154

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Зависи, за мене време не е се ни три години на Мурињо во Челзи. За мене време на менаџерство е еден минимум од 6 или 7 години;Мојс во Евртон кој е 9 години мислам таму, една солидна бројка.

Другото се вика лично задоволство. :smir:

Кога еден играч ќе се обврзи на настапи за клубови како Челзи, Арсенал, Јунајтед....треба да му е јасно дека проторот за киксови е сведен на максимум едноцифрена бројка.
Од таа страна гледано, притисокот е секојдневие. Сепак не е исто да бркаш, и да бидиш бркан. Не е исто да јадиш гомна ко фанојве на Јунајтед овде, кои се очајни за успех на Арсенал до таа мера што ги надминуваат фанојте на Арсенал. Е тоа би била разликата. :smir:

Сосема е друго, баш така. Размонтирањето од директен конкурент те треснува од земја, после тоа си цврсто на земја, особено со тренер ко Венгер. Додека дебаклот кај една екипа со квалитет меѓу прва и втора лига те прави да се чуствуваш само мизерно.
Не е ништо забрането да мислиш дека Челзи е во подобра ситуација, но околностите го негираат тоа. :smir:
точно, но Жозе у споредба со Карло е петократно подолго, потешко е да се одржи отколку да се создаде добриот просек... немој да мислиш дека иам нешто против него, Карло е извонреден стручњак.

за ова второво мислам дека сме праеле муабет... тоа е во зависност од секој посебно, индивидуалноста на играчите и колку се спремни и кондиционо способни да се носат со притисокот... и Карло и Ферги на неколкупати се наоѓале во вакви ситуации така да знаат што прават.

јас отсекогаш сум тврдел дека Арсен ќе беше далеку поуспешен не само од Ферги туку од цела компанија ветерани, Трапатони,Липи,Саки,Капело,Херера,Муњоз т.н. доколку располагаше со доволно ресурси.

и не биди строг кон своите, шо да кажат скоусерси :icon_bigg

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Е сеа какви резултати ќе има тоа... допрва ќе видиме

Сум кажал многу пати, тренерот ја има главната улога али неможе да трча до фудбалерите на терен и да им ја мести ногата како да шутнат :toe:
(ова условно кажано)

F

fantomX

Гостин
точно, но Жозе у споредба со Карло е петократно подолго, потешко е да се одржи отколку да се создаде добриот просек... немој да мислиш дека иам нешто против него, Карло е извонреден стручњак.

за ова второво мислам дека сме праеле муабет... тоа е во зависност од секој посебно, индивидуалноста на играчите и колку се спремни и кондиционо способни да се носат со притисокот... и Карло и Ферги на неколкупати се наоѓале во вакви ситуации така да знаат што прават.

јас отсекогаш сум тврдел дека Арсен ќе беше далеку поуспешен не само од Ферги туку од цела компанија ветерани, Трапатони,Липи,Саки,Капело,Херера,Муњоз т.н. доколку располагаше со доволно ресурси.

и не биди строг кон своите, шо да кажат скоусерси :icon_bigg

Мене не ме интересира, ти како сакаш вели за Анчелоти или Мурињо. Мене ми е јасно дека Хидинг беше до небо кренат од Челзиеви фаној, иако беше само неколку месеци во Челзи. Благодарноста до него е голема, до Мурињо е уште поголема (и најголема спрема сите останати кои би ги споменал) - но тие беа епизодисти, исто како Аврам, Сколари. Раниери со 4 години претходно - не е лошо, но е малку, исто ко за Мурињо.
Анчелоти сега тргна, но е познато дека од Милан не му се мрдаше, па ако му се погоди Лондон и Англија, сакам од него бар осум години и во Челзи.
Карло со него го носи Демикелис, апсолутно специјализиран психолог пред се, иако и минималноста на повредите е пред се негова заслуга (иако смешните коментари, пред се на Арсеналовите навивачи, се дека повредите биле несреќа и баксуз. Тоа би биле ако некој намерно ти скрши нога, но во неиздржливост во дуел си има други заднини.) + пренесле ресурси на една лабараторија за спортска медицина од Венеција во Лондон, најдов уште пред некој месец слика, сега не ми текнува на името, имаше во фан клуб Челзи.

Скоусерси слободно можат да ја пеат својата химна од „позјамена“ (украдена) песна од англиски мјузикл, и да се воодушевуваат на генијалноста на Н'Гог, како и на своето фантастично минато.
Друго, да навиваат за Арсенал и Челзи наредиве години за Јунајтед да не ги престаса, па и минатото да појди јабана.
Или трето, да се молат некој арап да доплови до Ливепрул со својата моранаричка флота.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Мене не ме интересира, ти како сакаш вели за Анчелоти или Мурињо. Мене ми е јасно дека Хидинг беше до небо кренат од Челзиеви фаној, иако беше само неколку месеци во Челзи. Благодарноста до него е голема, до Мурињо е уште поголема (и најголема спрема сите останати кои би ги споменал) - но тие беа епизодисти, исто како Аврам, Сколари. Раниери со 4 години претходно - не е лошо, но е малку, исто ко за Мурињо.
добро шо се реши да не остане Гус, ќе си го нарушеше позитивниот впечаток кој го остави ширум Британија и Јуроп..

Друго, да навиваат за Арсенал и Челзи наредиве години за Јунајтед да не ги стаса.
:pos2::pos2: и тоа го прават во овие пеколни времиња

Или трето, да се молат некој арап да доплови до Ливепрул со својата моранаричка флота.
за воља на вистината тоа е најрелевантна варијанта, Ливер ти е некоја блага верзија на наш Вардар :wink:

------------------------------------------

туку ако можат некако и двете екипи по 3 бодчиња да соберат ќе биде добро, мислам дека крајно време(кај нас уште покрајно) е МанЈу да го отстапат престолот... да се разбие малце монотонија.

туку Цеск нема да биде оспособен а :raz:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.584
Поени од реакции
6.310
Домашниот терен може да биде предност ако гостите патуваат илјадници километри и има разлика во клима, температура или сл. Ништо повеќе
Да ти урлаат 50 - 60 илјади фанови и братно,да те бодраат како би ти било полесно? :toe:

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
Според мене Челзи е доста посилна екипа и мислам дека ке има убаедлива победа.Иако нерешено би било најдобро за Манчестер

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Ocekuvam otvorena igra od strana na chelsea a arsenal ko i obicno ke se brani,iako koga igra otvoreno e mnogu posilen tim i moze da se sprotistavi na site golemite timovi...Neka pobedi podobriot i da gledame dobar fudbal..:wink:

P

pepito*

Гостин
На утакмицава сум за Арсенал, да биде поинтересно првенството
Тип 0-1

Реално 3-0

P

PewDiePie

Гостин
Мислам дека ќе победи Челзи,и дека ќе има едно 3-4 гола.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
Ја очекувам неизвесен фудбал и атрактивен од двата тима!1 Ни Арсенал а ни Челзи не с ево некоја добра форма Челзи ако игра како што играче со Хал и со Барнли тешко им се пишува а исто и на Арсенал ако игра како што играше со Манчестер!!ПО мое ке решава само еден гол и ке биде неизвесно до крај!! Мада ке се молам да заврши нерешено или со победа на АРсенал!! :smir:

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Повеќе ни одговара кога гостуваме на Емирати, полесно таму го победуваме Арсенал отколку на Стемфорд Бриџ. Но, мислам дека овој натпревар ќе го добие Челзи, во претходните меѓусебни дуели се покажа дека физичката сила и искуството се клучни за добивање на натпреваров. Прекините се слаба точка на Челзи, ама ќе видиме, верувам во три бода за сините.

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Класична 6 поинтерка, а ваквите секогаш се интересни за гледање.

Челзи би требало да ја има стандардната задна четворка на располаѓање со Чех на голот, што значи дека ќе бидат ранливи на прекини. Ова можеби повеќе им одговара на оние екипи од Премиер лигата што преферираат физичка сила пред користењето на мозокот, но доколку стартува Бендтнер и тоа како ќе има натпревар во шеснаесетникот на Чех.

Средината на Челзи со Лампард и Балак ќе се обиде да го сопре Фабрегас со едно тешко маркирање, но доколку Диаби биде фит и стартува заедно со Сонг не би требало да има некој поголем проблем. Во напад ќе ги имаат Дрогба, Анелка и најверојатно Џо Кол, али Сања, Галас, Вермален и Клиши би требало да се снајдат. Јас би го играл Траоре место Клиши бидејќи овој е склон на самоуништување и поради брзината што ја има помладиот.

Сума сумарум, треба да очекуваме вистинска борба на теренот, а и неколку пеналчиња...

Referee Mike Dean has awarded 11 penalties in 16 Premier League games this season.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Да ти урлаат 50 - 60 илјади фанови и братно,да те бодраат како би ти било полесно? :toe:
Не дека не е предност, да не се разбереме погрешно, ама и не е нешто ВАУ!
Овие професионалци, ако зависат од публика тогаш се јуниори а не професионалци

Kajgana Shop

На врв Bottom