bRutal savaGe
ಠ_ಠ
- Член од
- 10 јули 2009
- Мислења
- 4.213
- Поени од реакции
- 88
точно, но Жозе у споредба со Карло е петократно подолго, потешко е да се одржи отколку да се создаде добриот просек... немој да мислиш дека иам нешто против него, Карло е извонреден стручњак.Зависи, за мене време не е се ни три години на Мурињо во Челзи. За мене време на менаџерство е еден минимум од 6 или 7 години;Мојс во Евртон кој е 9 години мислам таму, една солидна бројка.
Другото се вика лично задоволство. :smir:
Кога еден играч ќе се обврзи на настапи за клубови како Челзи, Арсенал, Јунајтед....треба да му е јасно дека проторот за киксови е сведен на максимум едноцифрена бројка.
Од таа страна гледано, притисокот е секојдневие. Сепак не е исто да бркаш, и да бидиш бркан. Не е исто да јадиш гомна ко фанојве на Јунајтед овде, кои се очајни за успех на Арсенал до таа мера што ги надминуваат фанојте на Арсенал. Е тоа би била разликата. :smir:
Сосема е друго, баш така. Размонтирањето од директен конкурент те треснува од земја, после тоа си цврсто на земја, особено со тренер ко Венгер. Додека дебаклот кај една екипа со квалитет меѓу прва и втора лига те прави да се чуствуваш само мизерно.
Не е ништо забрането да мислиш дека Челзи е во подобра ситуација, но околностите го негираат тоа. :smir:
за ова второво мислам дека сме праеле муабет... тоа е во зависност од секој посебно, индивидуалноста на играчите и колку се спремни и кондиционо способни да се носат со притисокот... и Карло и Ферги на неколкупати се наоѓале во вакви ситуации така да знаат што прават.
јас отсекогаш сум тврдел дека Арсен ќе беше далеку поуспешен не само од Ферги туку од цела компанија ветерани, Трапатони,Липи,Саки,Капело,Херера,Муњоз т.н. доколку располагаше со доволно ресурси.
и не биди строг кон своите, шо да кажат скоусерси :icon_bigg